Geld verdienen door cloud
Cloud

5 manieren om geld te verdienen aan de cloud

06/09/2018 - 2 min read

Overschakelen naar een cloudomgeving is het moment om je bedrijfsprocessen te evalueren en bij te sturen. Denk aan de feilloze beveiliging waarover we het al hadden. Of het gebruik als businesstool met de analyses en effecten. En ook in beheer en onderhoud vindt een shift plaats.

Financieel model

Op financieel vlak zorgen As-a-Service-modellen voor een verschuiving. IT-investeringen evolueren van kapitaaluitgaven naar operationele uitgaven. En daardoor verandert heel je financieel model. De langetermijnvoorspellingen die je tot enkele jaren geleden deed voor je onderneming, werken tegenwoordig niet meer door de economische realiteit, veranderende markt en razendsnelle technologische evolutie. Gelukkig maar. Want dankzij die ontwikkelingen krijgt je financieel plan een oppepper.

1. Beter de toekomst voorspellen

Klantgegevens, prijzen, targets. Alles staat in de cloud. Daardoor zien al je medewerkers dezelfde realtime cijfers. Met één toegang, in één versie. Of je mensen mobiel werken, bij een klant of op de werkvloer zijn, de data staan centraal. Strategische beslissingen nemen en toekomstmodellen maken, gaat veel sneller en is accuraat.

2. Kosten maken in plaats van investeren

IT-uitgaven verschuiven van kapitaaluitgaven naar operationele uitgaven. Van investering naar kost. Vooraf rekenkracht berekenen en inschatten wat je misschien nodig zal hebben, is niet meer nodig. Geen logge langetermijnplanningen meer. Je speelt kort op de bal, betaalt wat je werkelijk gebruikt en doet een extra inspanning bij pieken.

3. Soepele koerswijziging

Je klant mag van gedachte veranderen. En jij ook. Doordat je over realtime gegevens beschikt en je financieel kort op de bal speelt, kan je snel schakelen. Dus wie er ook van mening verandert, je bent mee. Nieuwe trends, veranderende behoefte, een buitenkansje. Je IT-infrastructuur houdt jou niet meer tegen om te springen.

Pol en David

4. Besparen op verborgen kosten

Denk aan alle tijd, middelen en ruimte die je uitspaart door je IT-infrastructuur te verplaatsen naar de cloud. Energie om apparatuur van stroom te voorzien en af te koelen, onroerend goed en onderhoudskosten. Services, functies en opties koop je afhankelijk van wat je nodig hebt. Geautomatiseerde processen, gestandaardiseerd, waardoor de efficiëntie verhoogt.

5. Altijd het nieuwste van het nieuwste

Het zijn spannende tijden en daar wil je bij zijn. Experimenteren met nieuwe technologieën, groeien en bevestigen. De cloud breidt dagelijks uit met interessante features en mogelijkheden. Je betaalt wat jij waardevol vindt. De permanente updates en aanpassingen krijg je er gratis bij.

Ja, je financiële bedrijfsvoering verandert. Je zal niet meer investeren, maar kosten maken. En die keuze geeft je slagkracht, bewegingsvrijheid en creativiteit om je onderneming te laten groeien
Jan Van Loock

Heb je vragen of hulp nodig?

Jan Van Loock
Accountmanager
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!