logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Hoe ziet jouw cloudomgeving eruit?

Waar in het verleden standaard servers en andere IT-infrastructuur werd geplaatst, verhuizen nu meer en meer bedrijven naar de cloudClouddiensten voor bedrijven zijn in dit digitale tijdperk namelijk niet meer weg te denken uit een moderne onderneming. Er zijn zelfs verschillende toepassingen die enkel en alleen in de cloud verkrijgbaar zijn. 

 

Maar we zijn realistisch: zuiver in de cloud zal nog niet onmiddellijk voor elk bedrijf haalbaar zijn, voor zover het al wenselijk is. Hybride systemen, waarbij er the best of both worlds wordt gecombineerd, zijn in dat geval de oplossing en laat ons bij Netropolix net jarenlange expertise hebben in infrastructuur- én cloudoplossingen.

 

Maar ongeacht waar de applicaties geïnstalleerd staan, bij Netropolix vertrekken we steeds vanuit een uitstekend beheerd toestel waarop je efficiënt kan werken. En vanuit dat perspectief bekijken we de meest optimale oplossing voor je applicaties.

Managed services voor jouw cloud infrastructuur

Waar we ook besluiten om je toepassingen te laten draaien: servers, services en applicaties zullen nog altijd onderhoud vragen om optimaal te blijven functioneren. Hoewel we misschien minder werk hebben om je (cloud)omgeving up and running te houden, is alles up-to-date en beveiligd houden des te meer een uitdaging. Bovendien zijn er door het hoge tempo van innovatie regelmatig kansen om te optimaliseren. Een uitstekende manier om geld te besparen. Ook dát is IT op de Achtergrond.

Pioniers in Microsoft 365

De cloudspecialisten van het Netropolix staan je volledig bij. Zo stellen ze niet enkel jouw cloudomgeving (bv. Microsoft Teams) zo optimaal mogelijk in, maar helpen ze je eveneens om te gaan met alle apps om er al het mogelijke uit te halen. Want door slim om te gaan met de cloud, kan je je heel wat tijd én geld besparen! Bovendien is Netropolix al meer dan 15 jaar Microsoft Gold Partner en mogen we ons echte pioniers in Office365 en Microsoft Azure noemen.

Hosted Cloud: ClearMedia 

In veel gevallen is het interessant om gebruik te maken van de schaalvoordelen en flexibiliteit van een professioneel datacenter. Netropolix werkt in dat geval samen met ClearMedia, een bedrijf uit de Proximus-groep. We gaan al jaren schouder aan schouder aan de slag en hebben ondertussen de meest uitdagende softwarepakketten succesvol in een cloudoplossing omgezet.

public CLOUD: Microsoft Azure

Microsoft Azure is het beste te begrijpen als de datacenters van Microsoft. Het is samen met Google en Amazon een van de drie spelers van hyperscale formaat met datacenters over de gehele wereld. Die schaal brengt unieke voordelen met zich mee die we als Netropolix maximaal benutten. Door het slim aan te pakken kan je je zo héél wat geld besparen.