Over ons

Netropolix uit Geel is een rasecht Kempisch IT-bedrijf. Het beschikt over een infrastructuur- en softwareafdeling, waar alle expertise rond cloudomgevingen, cybersecurity, business apps, netwerken en meer verzameld zit

Netropolix
20 jaar ervaren in de Kempen

Netropolix, IT op de Achtergrond™️, Business in Versnelling™️

De insteek bij alles wat Netropolix doet? IT moet werken zoals het licht: als je het aandoet, werkt het en dat doet het op de achtergrond™️. Alle tools die we aanreiken, moeten bovendien jouw business in versnelling™️ brengen. Wij vertellen enkel waar de versnellingen zitten, maar jij neemt plaats achter het stuur.

Ons toegewijd team levert persoonlijk maatwerkadvies en proactieve ondersteuning bij elk onderdeel van IT, afgestemd op jouw bedrijf. Hierbij gaan de twee divisies, software en infrastructuur, hand in hand om je bij te staan op het vlak van softwareontwikkelingintegratie, cloud en IT-infrastructuur.

Een rasecht Kempisch bedrijf sinds 1999

Ons verhaal

1999

In 1999 ontstond Netropolix  als softwarebedrijf. ADMINd werd in de markt gezet als allround boekhoudpakket waarna andere softwareprogramma’s voor administratie volgden. Steeds vaker vroegen klanten ook om de geschikte infrastructuur. Zo ontstond de infrastructuurtak …

2011

In 2011 werd de infrastructuurafdeling verzelfstandigd door te versmelten met de zakelijke tak van ZEB Computers, dé pionier in de Kempen qua verkoop van hardware en netwerken. Zo groeide Netropolix uit tot een onderneming met vestigingen in GeelGrobbendonkBalen en Turnhout.

2018

In 2018 fusioneerden Netropolix en COVR na een geslaagde samenwerking. COVR is een bedrijf dat internationale wetenschappelijke en medische events voorziet van IT-services. Op die manier kon de focus nóg beter gelegd worden op kwaliteit. Daarbij ontstond het ‘IT op de Achtergrond’-verhaal.

2020

In 2020 trok Netropolix samen met COVR in Square One, een gloednieuw hoofdkantoor in Geel, gelegen in de Kempen en recht tegenover de campus van Thomas More. Hiermee centraliseerden ze de vestigingen van Netropolix op één plek, waardoor alle inhouse expertise werd samengebracht.

2022

In 2022 fusioneerden IT-bedrijven Netropolix, Netflow en Cavere tot één nieuw toonaangevend ICT-bedrijf. Samen ontzorgen we vooral Belgische kmo’s en grotere bedrijven van al hun ICT-zorgen, en bieden we zowel ICT- als ERP-matig ondersteuning voor medische beroepsorganisaties en medische congressen wereldwijd.

Vandaag

Vandaag is Netropolix een groeiende, innovatieve onderneming van zo’n 175 enthousiaste werknemers. De onderneming is na de fusie aanwezig op 4 locaties: Geel, Kruibeke, Edegem en Wuustwezel.

Ontdek het management team

Zin om het verschil te maken?

Werken bij Netropolix

Toe aan een nieuwe uitdaging? Dan ben je aan het juiste adres! Bij Netropolix zijn we constant op zoek naar extra handen om te helpen. En daarbij hebben we je véél kansen te bieden. Ontdek snel onze initiatieven, blogs, collega’s en vacatures!

Bekijk onze openstaande vacatures
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!