logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Een dag in het leven van System Engineer Bobby

Netropolix beschikt over een hele infrastructuurafdeling. Die is ingedeeld in drie teams, en elk team heeft dan nog eens zijn eigen specialisten. Wij spraken met Bobby, System Engineer in Team Oranje. Zijn specialisatie? 3CX-telefonie!

Bobby Fonken

Snel schakelen

Na het middelbaar begon ik meteen aan mijn studies Elektronica-ICT aan Thomas More Geel. Ik koos er als afstudeerrichting 'Infrastructuur'. Interessant, maar toch doe je de meeste ervaring op op de werkvloer. Zo liep ik stage bij de IT-dienst van de politie. Dat was wel heel anders dan werken bij Netropolix. Hier is het veel drukker, heb je meer opdrachten en moet je snel kunnen schakelen. En dat zie ik me nog lang doen. Ik zit hier goed!

"Ik verdiep me graag in 3CX VoIP"

Binnen 'Infrastructuur' zijn er drie teams. Ik maak deel uit van Team Oranje. Hoe ik mijn dag begin? Ik kom ‘s ochtends op kantoor, zet me aan mijn bureau en kijk naar de tickets van de dag ervoor. Daarna check ik mijn mails, mijn agenda en die van mijn collega's. Zo weet ik wie beschikbaar is. Dat is dan ook erg belangrijk: ik neem vaak de telefoon op en dan kan ik de juiste persoon doorschakelen. Wanneer Bobby niet bezig is met personen door te schakelen, houdt hij zich voornamelijk bezig met: 

Bolletje 1

het checken van binnenkomende tickets en bellen naar klanten;

Bolletje 2

3CX-telefonie;

Bolletje 3

WDS of Windows Deployment Services.

3CX en WDS worden regelmatig gevraagd en ik verdiep me hier graag in. Dat is allemaal heel erg breed. Voor 3CX gaat dat bijvoorbeeld van uitleggen hoe je doorschakelt tot het opstellen van een hele centrale. Bij WDS maak ik vooral de laptops voor klanten klaar door Windows te installeren met de bijhorende apps.

 

“Mijn specialisatie is telefonie, maar je krijgt hier met vanalles te maken. Als het dus echt diepgaand is, zoek ik het op of vraag ik het graag aan collega’s.”

 

Collega's om op terug te vallen

3CX is mijn specialisatie, maar natuurlijk is dat niet het enige wat ik doe. Je krijgt hier bij Netropolix met vanalles te maken. Als het dus echt heel diepgaand is, zoek ik het op of vraag ik het graag aan collega’s. Je kan niet alles weten wanneer je hier begint. In het geval van serieuze problemen of wanneer er iets groots moet worden vervangen, contacteer ik eveneens de Accountmanager. Voor de rest is het werk vrij zelfstandig.

Elke dag is anders

Als ik mijn job als System Engineer moet omschrijven in drie woorden, is dat:

  • Gevarieerd
  • Spannend
  • Communicatief

Communicatief zijn, is erg belangrijk. De klant moet namelijk weten wat er gaande is. Je mag hem nooit in het ongewisse laten. De variatie is wat ik het liefste heb in mijn job. Er zijn veel IT-problemen die vaker terugkomen bij verschillende klanten, maar toch is elke dag anders. De ene keer is er periodiek onderhoud, de andere keer mag ik een centrale opzetten ... De variatie in de job houdt me fris. 

Hou jij, net zoals Bobby, van een gevarieerde job waar je tóch kan specialiseren in wat je het liefste doet? Dan is werken als System Engineer bij Netropolix vast iets voor jou.

EvelienHendrickx

Evelien Hendrickx   

Match Maker   

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Netropolix

XsolveIT en Netropolix slaan de handen in elkaar

Printspecialist XsolveIT en Netropolix maken partnership officieel.

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!