logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Een dag in het leven van Software developer Kris

COVR, de specialist in het ontwikkelen van internationale congressoftware, trouwde in 2018 met Netropolix. Sindsdien voert het team achter COVR haar activiteiten uit vanuit Netropolix. Hoe een dag eruitziet als Software Developer in dit team? Dat vertelt Kris je graag.

Kris Simons

Koffie & webapps

Tien jaar geleden kwam ik bij COVR terecht. Daar sta ik tot op de dag van vandaag vooral in voor het developen van webapps. Wanneer de registraties voor congressen binnenkomen, ontvangen we info van de sprekers. Andere mensen geven een score op deze info. Wat ik dan doe, is het maken van de webapps die die scores berekenen en de registraties opslaan. 

 

Of ik dat hele dagen doe? Als ik thuiswerk, maak ik me eerst klaar alsof ik naar kantoor ga. Daarna ga ik wandelen. Wanneer ik terugkom, zet ik een lekker tasje koffie en dan begint mijn werkdag. Daarbij check ik eerst mijn mails. Als er niets nieuws is binnengekomen, werk ik inderdaad verder waaraan ik bezig was: het bouwen van webapps.

 

“Het mooiste aan mijn job? Een opdracht from scratch zien uitgroeien tot een heel project.”

 

Voldoening

Mijn job in drie woorden? Dat is:

  • Uitdagend
  • Belonend
  • Leerrijk

Het is een uitdagende job omdat ik veel voldoening krijg wanneer een project wordt afgerond. Daarnaast is het leerrijk omdat je eerst de klant moet leren kennen en daarna ook alles wat je hem wil voorstellen. En op die negen à tien jaar dat ik aan de slag ben bij COVR/Netropolix is alles uiteraard erg veranderd. Daarom is het belangrijk dat je steeds enthousiast bent om bij te leren.

Internationale congressen: echt iets wat je moet meemaken!

Het mooiste aan mijn job is ongetwijfeld dat je een groot project from scratch mag maken. Je kan het vergelijken met het bouwen van een huis. Je zet een structuur op die flexibel is, want je moet denken aan wat de klant later nog kan vragen. Daarom bouw je het zodat je het achteraf makkelijk kan bijsturen. Soms wordt het snel ingewikkeld, maar bij een goede structuur, loopt het zoals gewenst. Daar krijg ik veel voldoening van. Daarnaast zijn de congressen ook een leuk aspect van de job. Dat heeft dan weer weinig met programmeren te maken, maar veel met het in goede banen leiden van webcasts. Echt iets dat je moet meemaken!

 

“De kwaliteiten die ik nu nodig heb, kan ik halen uit mijn vorige job als boekhouder.”

 

"Programmeren is zoals boekhouden"

Als Software developer ben je best leergierig en analytisch ingesteld. Daarbij is vooral logica belangrijk. Dat is gelukkig iets waarin ik al ervaring had toen ik startte bij COVR. Ik ben namelijk boekhouder van opleiding en veel van die eigenschappen komen terug in mijn huidige job. Zo is zowel boekhouden als programmeren heel zwart-wit. Het moet kloppen: er is geen ruimte voor interpretatie.

Ben jij net zoals Kris geïntrigeerd door het uitbouwen van projecten van A tot Z en ben je op zoek naar een uitdagende job met een internationaal tintje? Dan is werken bij het cmOffice team van Netropolix vast iets voor jou.

EvelienHendrickx

Evelien Hendrickx   

Match Maker   

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.