Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Een dag in het leven van administratief medewerker Evelien

Wie denkt dat een IT-bedrijf enkel bestaat uit IT’ers, heeft het goed mis. Want wat zou een bedrijf zijn zonder een boekhoud- en administratiedienst? Wij spraken met Evelien over de ins en outs van haar job.

Evelien Van Looy

De passie achterna

Voordat ik bij Netropolix terechtkwam, werkte ik in een IT-bedrijf in Diepenbeek. Daar deed ik voornamelijk ervaring op als allround administratiebediende. Daarna schakelde ik over naar een verzekeringskantoor, maar enkele jaren later keerde ik dan toch terug naar mijn passie: boekhouding en administratie ... in een IT-bedrijf!

Administratie & boekhouding: een gevarieerde job

Ondertussen werk ik al een hele poos bij de boekhoud-en administratiedienst van Netropolix en mijn dagen blijven enorm goed gevuld. Elke dag neem ik mijn mails door, ik verwerk rekeninguittreksels, ik boek aankoop- en verkoopfacturen in en ik onderhoud openstaande posten van klanten en leveranciers alsook alle uitgaande betalingen. Het is dus een heel gevarieerde job, want ook volgende zaken horen erbij:

Bolletje 1.jpg

het bijwerken van dossiers voor het maandelijks afsluiten van de btw;

Bolletje 2.jpg

het verzorgen van personeelsadministratie;

Bolletje 3.jpg

het bestellen van kantoorspullen, tankkaarten ...

 

“Boekhouding en administratie is een hele boterham. Gelukkig heb ik heel goede collega's die hier eveneens dagelijks mee bezig zijn.”

 

Collega's om op terug te vallen

Dat mijn job een hele boterham is, kan je wel stellen, maar dát is juist wat ik leuk vind aan mijn job. De variatie zorgt ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is. ‘s Ochtends weet ik vaak nog niet wat mij te wachten staat. Maar dat is niet het enige wat me aantrekt in de functie. Administratie is een heel zelfstandige job, maar ik kom tegelijkertijd met veel verschillende mensen in contact.

 

Als ik mijn job als administratief medewerker zou moeten omschrijven in drie woorden, dan is dat:

 

  • gevarieerd
  • belangrijk
  • druk

Gelukkig heb ik mijn collega boekhoudster om op terug te vallen en ook de verkoopadministratie doe ik niet alleen. De teamcoördinatoren en de salescollega’s zijn hier eveneens dagelijks mee bezig.

Punctueel en discreet

Als je aan de slag wil als administratief medewerker, moet je zelfstandig kunnen werken, maar ook kunnen omgaan met mensen. Daarnaast moet je punctueel zijn en soms zelfs discreet. Als laatste is prioriteiten stellen een belangrijke kwaliteit.

Ben jij net zoals Evelien gepassioneerd door cijfers en ben je op zoek naar een uitdagende job? Dan is werken bij Netropolix vast iets voor jou.

EvelienHendrickx.jpg

Evelien Hendrickx   

Match Maker   

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Software

De transformatie van internationale congressen.

Hoe zit het één jaar na corona met medische congressen?

Cloud

Public of private cloud: wat is het verschil?

Ga jij voor de public of private cloud? Of zit er misschien nog iets tussenin?

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.

Data

Wat betekent de GDPR voor jouw bedrijf?

Voor veel bedrijven betekent de GDPR een extra inspanning. Maar er is meer ...

Netropolix

Rondleiding in Square One

Netropolix, Kempische IT-partner voor kmo's

Cloud

Netropolix schiet DDA IT te hulp bij modernisering

Netropolix helpt softwarebedrijf DDA IT met overstap naar de cloud.

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen