logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Datavisualisatie: van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Je hebt geen tijd om data om te zetten in grafieken en neemt vaak beslissingen op buikgevoel. Je weet dat je je cijfers beter eens zou analyseren, maar je verliest er steeds zoveel tijd aan. Hoe bekom je inzichten waarmee je je volledige business naar een hogere versnelling brengt?

Cijfers analyseren & inzicht vergaren

Elke maand is het managementmeeting. Hiervoor wil je goed rapporteren en de belangrijkste cijfers in kaart brengen om:

  • Overzicht te krijgen in topproducten, verkoopprocessen;
  • Voorspellingen te doen over de drukste periodes: wanneer inzetten op marketing, wanneer salesinspanning verhogen;
  • Verbanden te leggen tussen klachten en verlofperiodes, vakantieperiodes en online bestellingen;
  • Te analyseren wanneer en waar je al dan niet in moet investeren.

 

Maar: het enige waarover je beschikt, zijn tal van bestanden met cijfers. En veel data is nog geen garantie voor het vergaren van goede inzichten ...

Datavisualisatie: prioriteit of te verwaarlozen?

Is dit probleem aan je aandacht ontsnapt of heb je er reeds aan gedacht te speuren naar een oplossing, maar leek die ver zoek? Wellicht denk je niet over de juiste tools te beschikken, vind je het te tijdrovend of voelt een oplossing op dit moment gewoon niet aan als prioritair?

 

Toch werpt cijfers analyserendata visualiseren en combineren op lange termijn wél zijn vruchten af. Hoe ga je anders verbanden leggen en processen optimaliseren en bijsturen? Blijf je beslissingen nemen op basis van buikgevoel of ga je je baseren op feiten? En hoe maak je objectieve beslissingen zonder te weten wat er speelt in je bedrijf? Enkel met de juiste hulpmiddelen kom je tot een juiste oplossing.

“Blijf je beslissingen nemen op basis van buikgevoel of ga je je baseren op feiten?”

Datavisualisatie een versnelling hoger

Twijfel je of we kunnen helpen? Niet nodig. Bij Netropolix hebben we meer dan twintig jaar ervaring met het begrijpen en optimaliseren van datavisualisatie en bijgevolg bedrijfsprocessen. En dat heb jij nodig: iemand die je business begrijpt en je aanvult op technologisch vlak waar je het niet voor mogelijk zag.

 

Deze ‘Businessversneller’ is een vaste ervaren expert die regelmatig bij je langskomt om samen met jou je noden, ambities, bedrijfsprocessen en technologie onder de loep te nemen. Want daar zit meer in dan je denkt. Wist je dat de meerderheid van de klanten zelfs minder dan 50% van de mogelijkheden van hun betalende software gebruikt?

 

Wil jij wél je aanwezige technologie optimaal benutten, het maximale halen uit je data voor data optimalisatie én genieten van digitale ondersteuning? Contacteer onze Businessversneller!