logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

De juiste server voor jouw business

Een server is, naast jouw medewerkers, dé sturende kracht van jouw bedrijf. Geen server staat namelijk gelijk aan geen e-mails, geen website, geen opslag ... Geen bedrijf! Hoe je je een server moet voorstellen, welke soorten er zijn en welke servers passen bij jouw business? Dat kom je hier te weten!

Wat is een server?

Een server kan je niet zomaar definiëren in één zinnetje. Maar als we dit toch zouden proberen, is het een fysiek toestel dat verbonden is met een netwerk en op die manier bronnen vertoont op jouw computerscherm.

 

Deze bronnen toont hij dankzij het besturingssysteem en de op software gebaseerde server(s) die draaien op het fysieke apparaat. Met andere woorden: dankzij een server zet jij dingen online en zie jij op je scherm wat je wil zien.

 

De server in jouw business is dus een 'reuze computer' die diensten verleent aan de andere computers, zoals:

 

  • het verlenen van webadressen (domeinnaamserver);
  • bestanden opslaan (fileserver);
  • mails versturen (mailserver);
  • data bewaren (databaseserver);
  • surfen op het internet (webserver);
  • ...

Server huren of een eigen server aanschaffen?

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten servers. Zo kan je aan shared hosting doen, waarbij er verschillende bedrijven hun data op een gedeelde server zetten. Daarnaast kan je aan private hosting doen. Hierbij wordt jouw website, data en meer gehost op een privé server waarbij deze niet gedeeld moet worden met andere bedrijven. Deze server voor je business kan je huren in een datacenter of aankopen voor bij jou op het bedrijf.

Diskless server of SSD?

Eens je overgaat tot de aankoop van een server, kan je kiezen tussen servers met harde schijf en SSD of zonder: de zogenaamde diskless server. Maar waarom zou je hiervoor kiezen?

 

Bij de opstelling met een diskless server ga je je verschillende servers connecteren met een storage area network, of SAN. Hierop staan alle data. De SAN zorgt ervoor dat deze data mooi verdeeld worden over Server 1 (die alle load draagt) en Server 2 (die redundant aanwezig is). Wanneer één van beide servers het begeeft, neemt de twee het over. Een diskless server in combinatie met een SAN zorgt er dus voor dat beide apparaten steeds aan dezelfde data kunnen.

 

Werk je met SSD-servers, dan moeten Server 1 en Server 2 steeds met elkaar in verbinding staan om data over te pompen. Begeeft één van de twee het? Dan kunnen data niet overgebracht worden en ontstaat er een probleem.

Daarom ga je voor een Poweredge server van Dell

Zoals je al hebt begrepen, biedt de server jouw organisatie de kracht om snel en efficiënt te werken. Zeker als je gaat voor het juiste toestel. Daarbij geeft Netropolix haar voorkeur aan de Dell PowerEdge bedrijfsservers. Met een hoge performance en duurzaamheid en de eenvoudige en vlotte integraties met software biedt Dell hiermee een veilige oplossing voor jouw bedrijf.

Onze Dell servers

Graag helpen we je de juiste server op maat van jouw business te kiezen. Wil je op voorhand graag al een kijkje nemen tussen onze verschillende toestellen? Dat kan hieronder. 

Dell Poweredge R6

R640 Dell

Dell Poweredge R7

Dell Poweredge r7

Dell R740XD
 

Dell r740XD

Dell Ready Nodes

Dell Ready Nodes