logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

De juiste server voor jouw business

Een server is, naast jouw medewerkers, dé sturende kracht van jouw bedrijf. Geen server staat namelijk gelijk aan geen e-mails, geen website, geen opslag ... Geen bedrijf! Hoe je je een server moet voorstellen, welke soorten er zijn en welke servers passen bij jouw business? Dat kom je hier te weten!

Wat doet een server?

De server in jouw business is een 'centrale computer' die aan andere computers uit het bedrijf diensten verleent zoals:

 

  • webadressen verlenen (domeinnaamserver);
  • bestanden opslaan (fileserver);
  • mails versturen (mailserver);
  • data bewaren (databaseserver);
  • surfen op het internet (webserver);
  • ...

Services huren of een eigen server aanschaffen?

Waarom zou je anno 2021 nog een eigen server aankopen? Is de cloud niet véél goedkoper? Het antwoord is zoals steeds genuanceerd.

 

Er zijn scenario's waar een eigen server wel degelijk steek houdt. Zo zijn er soms vereisten bij klanten (zoals de overheid of multinationals) die het verbieden data in de cloud te bewaren.

 

Of misschien heb je wel continu behoefte aan een héél performant systeem. Die bestaan uiteraard in de cloud ook, maar als je die 24/7 betaalt, loopt je factuur snel op.

 

Of misschien is het internet toch nog niet zo super in jouw bedrijventerrein. We gaan steeds beide keuzes bekijken en nemen samen de juiste beslissing op maat.

Daarom ga je voor een Poweredge server van Dell

Zoals je al hebt begrepen, biedt de server jouw organisatie de kracht om snel en efficiënt te werken. Zeker als je gaat voor het juiste toestel.

 

Daarbij geeft Netropolix haar voorkeur aan de Dell PowerEdge bedrijfsservers. Met een hoge performance en duurzaamheid en de eenvoudige en vlotte integraties met software biedt Dell hiermee een veilige oplossing voor jouw bedrijf.

Onze Dell servers

Graag helpen we de juiste server op maat van jouw business te kiezen. Wil je op voorhand graag al een kijkje nemen tussen onze verschillende toestellen? Dat kan hieronder. 

Dell Poweredge R6

R640 Dell

Dell Poweredge R7

Dell Poweredge r7

Dell R740XD
 

Dell r740XD

Dell Ready Nodes

Dell Ready Nodes