logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Werk vanop afstand met de juiste gebruikersinterface dankzij Parallels

parallels-horizontaal

Vanop afstand werken, connecteren via eender welke internetverbinding en toch op een veilige manier aan jouw lokale werkruimte geraken? Dat kan met Parallels: de slimme software die jou herkent en als toegangspoort de weg wijst naar de juiste apps! Ontdek er alles over.

Wat is Parallels?

Parallels is een Amerikaanse software die de laag op de internal server of een remote desktop vormt. Deze laag vereenvoudigt het beheer van die remote desktop of server en brengt het terug naar één console.

 

Je kan dus dankzij Parallels vanop verschillende client devices, zoals een laptop, connecteren met eender welke internetverbinding. Dit gaat van 4G tot coax, ADSL, VDSL ... Deze zijn geoptimaliseerd om over lagere bandbreedtes te werken. Bovendien kan je extra regels instellen om bijvoorbeeld de resolutie of kleuren te verminderen, zodat er minder data over de connectie hoeft te gaan en er optimaal gebruik van gemaakt wordt.

Parallels: gebruikersinterface en toegangspoort tot jouw apps

Gebruikersinterface

Naast deze flexibiliteit, geeft Parallels ook de gebruikersinterface bovenop de remote desktop. Op die manier heb je een mooiere look and feel dan de standaard remote desktop. 

 

Daarnaast maakt de slimme software het mogelijk om vanop een Mac met Windowsinterface te werken waardoor Windowsapps probleemloos kunnen gebruikt worden op een Mactoestel en vice versa.

Security en 2fa-beveiliging

Bovendien zijn er integraties met MFA, inclusief die van Office 365. Zo beveilig je extra goed de toegang tot je omgeving. Op die manier worden verouderde applicaties die werken met achterhaalde technologie en die geen goede authenticatie hebben, toch met MFA beveiligd. Zo kan je van buitenaf op een veilige manier werken in de pakketten.

Toegangspoort tot apps

Als laatste helpt Parallels je als toegangspoort de juiste versie van bepaalde apps te bereiken. Heb je bijvoorbeeld een applicatie staan op een nieuwe en een oude server? Dan zal de software jou herkennen, je aan de toegangspoort langs de juiste server leiden en de correcte versie van de app tonen. Dit onafhankelijk van het device of de connectie waarlangs je toegang wil. Erg handig wanneer je als bedrijf bijvoorbeeld net een overname of verhuis deed en werkt met verschillende servers.

Waarom kiezen voor Parallels?

Parallels biedt heel wat mogelijkheden en voordelen op het vlak van virtualisatie. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje:

  • Parallels is een software die je enkel betaalt voor wie het nodig heeft. Als slechts tien van je honderd medewerkers het gebruiken, betaal je enkel voor deze tien licenties. Let wel op dat je remote desktop moet licentiëren.
  • Wat niet werkt met authenticatie wordt toch veilig toegankelijk gemaakt. Oude pakketten zonder 2FA-beveiliging bijvoorbeeld kan je met Parallels beschikbaar stellen om van buitenaf op een veilige manier mee te werken.
  • Parallels kan overweg met WVD of Windows Virtual Desktop.
  • Er zijn mogelijkheden naar RDS toe waarbij de kwaliteit van RDS naar een hoger niveau wordt gebracht.
  • Parallels is een voordelige software wanneer je sterker wil inzetten op remote work.

Voor wie is Parallels handig?

Het gebruik van de Parallelssoftware is erg handig voor wie:

  • sterker wil inzetten op thuiswerk,
  • net een overname over verhuis achter de rug heeft;
  • over een Mac beschikt, maar toch aan Windowsapps wil kunnen;
  • ...

Netropolix zorgt voor Parallels

Wil jij ook flexibel aan de slag gaan met gebruikersinterface en internetconnecties? Dan steekt Netropolix graag een handje toe voor de implementatie van Parallels.