Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Fortinet firewalls: optimaliseer de veiligheid van je netwerk

Je netwerk beschermen tegen datalekken, cyberaanvallen en virussen? Dat kan met een firewall, die net zoals een echte muur hackers de doorgang tot jouw netwerk zal ontzeggen. Fortinet is een van de sterkste merken op het gebied van firewalls.

Wat is een firewall?

Een firewall is technische apparatuur die de veiligheid van een netwerk of devices in een netwerk bewerkstelligt. Dit gebeurt voornamelijk om een intern netwerk te beschermen tegen zowel interne als externe aanvallen van bijvoorbeeld cybercriminelen en gevaarlijke virussen. Je kan je zo'n firewall dus voorstellen als een echte 'wall' of muur die de doorgang tot een netwerk blokkeert.

Waarom kiezen voor een firewall van Fortinet?

Een firewall van Fortinet is een echte 'blokkendoos' met een heleboel licenties. Neem je extra licenties, dan heb je weer meer blokken in je doos om de firewall sterker op te bouwen. Met extra licenties kan je softwarematig features toevoegen op de hardware appliances van jouw firewall. Een antivirus- of antispamservice is daar een voorbeeld van.

 

Hardware appliances heb je in alle vormen en maten, gaande van kleine modellen voor de intensieve thuiswerker tot grotere blokken voor een klein kantoor, groot bedrijf of zelfs een internetprovider

De voordelen van Fortinet

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een firewall van Fortinet. Wij zetten er enkele op een rijtje:

  • De configuratie van een kleine of grote firewall gebeurt op dezelfde manier. Ken je de kleinste, dan ken je ze allemaal.
  • Je kan hardware appliances scheiden en in de fysieke firewall verschillende netwerken integreren. Dat betekent concreet dat je een scheiding maakt tussen meerdere bedrijven die op eenzelfde verdieping aanwezig zijn. Zij beschikken vanaf dan over apart internet, een aparte appliance en meer.
  • De Fortinet firewalls kunnen perfect redundant voorzien worden. Daarbij kies je zelf of er twee actief geplaatst worden of één actief en één passief, waarbij de passieve het overneemt als de actieve het begeeft.
  • Beschik je over de basislicentie, dan heb je recht op de juiste hardwaresupport en softwareupdates.
  • Je hebt keuze tussen een web interface of commandline interface.

Fortianalyzer, onderdeel van de Fortinet Security Fabric

Heeft jouw onderneming meerdere filialen? Dan kan je de verschillende vestigingen en hun bijhorende firewalls beheren in de FortiCloud.

 

Om dit zo goed mogelijk te monitoren en een algemeen beeld te krijgen van de werking, biedt Fortinet de FortiAnalyzer. Deze licentie biedt toegang tot een dashboard waar allerlei info over FortiClient, FortiGate en FortiMail wordt weergegeven. Dit resulteert in allerhande rapporten en samenvattingen.

 

De genoemde tools of licenties zijn allemaal onderdeel van de Fortinet Security Fabric of kortweg de FortiFabric: hét ecosysteem dat ervoor zorgt dat jouw netwerk volledig veilig is en bijgevolg zorgt voor optimaal unified threat management.

Netropolix plaatst en onderhoudt jouw firewall

De System Engineers van Netropolix installeren en onderhouden graag jouw firewall(s). Dit doen ze met de nodige kennis en zorg waardoor jouw netwerk optimaal beveiligd is.

Fortinet-bundels

Net zoals je bij je internetprovider thuis over een bundel met tv, internet en telefonie beschikt, biedt ook Fortinet bundels aan. Het spreekt voor zich dat zo'n bundel voordeliger is dan verschillende licenties apart aan te kopen.

 

Ben je geïnteresseerd? Vraag informatie op bij Netropolix over de verschillende bundels.