Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Wifi voor bedrijven: wireless verbinding voor iedereen

Productief en kwaliteitsvol werken gaat vaak recht evenredig gepaard met de kwaliteit van de wifi in je bedrijf. Valt de internetconnectie uit of blijft het internet haperen, dan zorgt dat wel eens voor grote problemen en stress binnen een organisatie. Maar om het wifinetwerk te optimaliseren, moet je uiteraard de meest geschikte toestellen koppelen. En die van Meraki dragen onze voorkeur. 

Wat is 'Wireless fidelity'?

Wifi is een term die niet meer weg te slaan is uit onze moderne maatschappij. En zeker niet in het bedrijfsleven. Je moet van overal kunnen werken ... en dat doe je vaak op het wifinetwerk van de plaats waar je je op dat moment bevindt. De zogenaamde 'Wireless fidelity' staat dus volledig in het teken van draadloos connecteren.

Van wifi 5 naar wifi 6!

Vandaag zitten we midden in de transitie naar wifi 6. Dat is, zoals de naam al doet vermoeden, de zesde en laatste nieuwe versie van wifi. De voordelen die deze nieuwe standaard met zich meebrengt? Je internet is sneller en veiliger, de dekking is beter en je kan meerdere devices op één accespoint bedienen waardoor je netwerk véél minder lijdt tijdens drukbezochte periodes. 

Waarom kiezen voor wifi van Cisco Meraki?

Net zoals de firewalls van Cisco Meraki, maakt de wifi ook onderdeel uit van de Meraki Stack, bestaande uit firewalls, switches en accespoints. Dit betekent concreet dat je volledige netwerk beheerd wordt vanuit het Meraki Dashboard. En specifiek voor wifi kan je bijvoorbeeld ontdekken hoe je accesspoints het doen op elke site van je bedrijf.

Kies je voor wifi van Cisco Meraki, dan kies je voor ...

Er zijn veel redenen om te kiezen voor wifi van Cisco Meraki. Wij zetten er enkele op een rijtje:

  • makkelijk te installeren en onderhouden via het Meraki Dashboard;
  • overzichtelijke integratie met andere hardware in het Meraki Dashboard;
  • beveiligde cloudomgeving;
  • gaat er een accesspoint stuk, dan krijg je een nieuwe dankzij het carepack;
  • gaat er een accesspoint stuk, dan schiet de tweede, automatisch in actie dankzij redundantie;
  • automatische updates;
  • mogelijkheid tot Meraki Insights: je ziet wat er op je netwerk gebeurt en kan de toegang tot bepaalde applicaties of sites voor specifieke personen ontzeggen. Zo zorg je ervoor dat je netwerk enkel gebruikt wordt waarvoor je wil dat het gebruikt wordt.

Netropolix houdt jouw wifi op de achtergrond

Of je nu voor wifi 5 of wifi 6 gaat, het is vooral belangrijk dat de juiste apparatuur wordt aangesloten. En daarbij is er een heel arsenaal aan modellen. Zo zijn er kleine accesspoints voor in een klein kantoor of thuis, tot toestellen met ingebouwde antennes voor in een omgeving met hoge densiteit tot modellen voor buiten

 

Er is een heel gamma aan mogelijkheden om de juiste wifi voor jouw bedrijf te installeren. Maar net zoals met andere Meraki materialen, moeten ook  licenties aangekocht worden om de hardware te doen werken. Hierin heb je twee versies: Enterprise License en Advanced License. 

 

Heb je graag hulp bij het maken van de keuze tussen de modellen, licenties en wifi? Dan helpen we je graag.