Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Switches van Cisco Meraki: sluit meerdere apparaten aan zonder snelheidsverlies

Hoewel steeds meer devices overschakelen naar wireless verbindingen, blijft de internetverbinding via een netwerkkabel vaak cruciaal in de hedendaagse onderneming. Om meerdere toestellen, bijvoorbeeld VoIP-telefoons, aan te sluiten op die netwerkkabel en te verzekeren van een stabiele en veilige verbinding, gebruik je switches. En met die van Cisco Meraki zit je altijd goed.

Een switch: wat doet dat?

Een switch is een netwerktoestel om meerdere apparaten aan te sluiten op één internetverbinding. Zo kan je bijvoorbeeld laptops, telefoons, beveiligingscamera's en printers met elkaar én het internet verbinden. Om alle apparaten aan te sluiten zonder snelheidsverlies, heb je natuurlijk het juiste toestel nodig. En hiervan biedt Cisco Meraki een heel gamma. Daarbij maken ze voornamelijk het onderscheid in snelheid van de verbinding en het aantal toestellen dat je kan aansluiten op de switch.

 

Daarnaast heb je de mogelijkheid om de switches virtueel of fysiek te stacken. Dit betekent concreet dat je je switch zelfstandig kan gebruiken, maar ook in combinatie met andere switches. Deze functioneren in dat geval als één unit waardoor de netwerkcapaciteit eenvoudig uitgebreid wordt.

Wat betekent PoE?

Naast de standaard switches bestaan er PoE-switches, of Power over Ethernet switches. Deze hebben een ingebouwde stroomvoorziening die ervoor zorgt dat een aangesloten toestel gevoed wordt met stroom én internet. Je hoeft dus voor de aangesloten toestellen zoals telefoons, camera's en accespoints geen aparte stroomkabel te voorzien. Handig!

Waarom kiezen voor switches van Cisco Meraki?

Het belangrijkste voordeel is dat de switches van Cisco Meraki, net zoals de firewalls en wifi, deel uitmaken van hetzelfde Meraki ecosysteem. Dit betekent concreet dat je volledige netwerk beheerd wordt vanuit het Meraki Dashboard. Dit dashboard biedt bijvoorbeeld een netwerktopologiemap waar je de locatie van je switches vindt en of ze al dan niet fysiek of virtueel gestackt zijn.

Voordelen van de gepaste switch

Naast dit voordeel, zijn er nog verschillende andere redenen om te kiezen voor switches van Cisco Meraki. Wij zetten er enkele op een rijtje:

  • cloudgebaseerd;
  • uitgebreid gamma;
  • automatische netwerktopologiemap;
  • automatische updates bij nieuwe firmware;
  • steeds in voorraad
  • historiek van aanpassingen;
  • redundante opbouw waarbij een tweede switch het overneemt wanneer de eerste het begeeft.

Netropolix kiest voor jou de juiste switches

Of je nu kiest voor switches met 24 of 48 poortenPoE-modellen of andere soorten: Netropolix staat klaar om je te helpen bij het maken van de keuze en de implemenatie van de switches. Graag meer info? Contacteer ons gerust.