Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Smartpresentations en Netropolix gaan samen totaal digitaal

Linkedinblog.png
facebookblog.png
twitterblog.png
Nominatie Trends Gazellen Netropolix

Als je indruk wil maken, laat je je presentatie ontwerpen door Smartpresentations. Het PowerPoint bureau zorgt namelijk voor een sterk verhaal, het juiste design én de perfecte coaching. De laatste tijd waren er echter wat uitdagingen: de veelbesproken lockdown, maar ook de opsplitsing vanuit overkoepelend bedrijf BeforeTheHype zorgde er meer dan eens voor dat hun IT on point moest zijn. We spraken met Harald Dumoulin, CEO van Smartpresentations.

Smartpresentations is kort gezegd een PowerPointbedrijf. Maar jullie zijn zelfs meer dan dat. “Als je indruk wil maken, schakel je Smart Presentations in”, is jullie concept. Leg eens uit

Smartpresentations is specialist op het gebied van PowerPoint design en presentatie advies. We helpen bedrijven aan een presentatie die hun reputatie ondersteunt. Hierbij gaan we uit van het principe dat welke presentatie je ook geeft, je maar één kans hebt op een goede indruk. Als je bijvoorbeeld vertegenwoordiger bent en je moet voor de eerste keer naar een bedrijf, dan moet je je bedrijf zo goed mogelijk voorstellen. Voor een keynotespeaker die voor een groot publiek spreekt, geldt hetzelfde. Als je een slecht verhaal geeft, is de aandacht bij iedereen weg.

 

In eerste instantie helpen we bedrijven bij het maken van een goed verhaal. Een presentatie zonder verhaal wordt een erg slechte presentatie. Daarna werken we alles grafisch uit en ten slotte wordt dat verwerkt in een PowerPoint. Dat doen we dan voor een bedrijfs-, verkoop, pitch en keynote presentatie. We maken dus echt het onderscheid door de combinatie van de storytelling, vormgeving, toepassing in PowerPoint én coaching. Met die training zorgen we ervoor dat de mensen die de presentatie geven, er zo goed mogelijk gebruik van kunnen maken en met een zelfzeker gevoel presenteren. Want, je reputatie staat ervoor op het spel.

Heeft de lockdown een grote invloed gehad op jullie reputatie?

We zijn tijdens de lockdown zoveel mogelijk blijven doorwerken. Projecten duren bij ons ongeveer twee maanden, dus projecten die reeds bezig waren, konden we allemaal afwerken. Daarnaast zijn er verschillende klanten geweest die plots beseften dat hun presentaties niet meer voldeden. Dit besef kwam dan vooral wanneer ze online presenteerden. Daarvan hebben we trouwens een prachtig voorbeeld gehad met de veelbesproken PowerPoint van de veiligheidsraad. Dat was een drama, maar toen zag iedereen wél dat een slechte presentatie online geven gewoon niet werkt. Dat heeft ons erg geholpen. Mensen zagen in dat een presentatie grafisch sterk moet zijn. Daarnaast waren er ook bedrijven die niet konden werken tijdens de lockdown en daarmee besloten om hun marketing onder handen te nemen. En presentaties zijn daar uiteraard een onderdeel van. Bovendien is een presentatie een uitstekende investering: eens je een goede hebt, kan je hem lang gebruiken.

Harald_1200.jpg

 

“Voor de lockdown reed ik naar Antwerpen, Brussel ... Nu verloopt alles online, maar kwalitatief gezien, is dat even goed.”
Harald dumoulin, CEO SMARTPRESENTATIONS

 

Hoe hebben jullie het klantencontact aangepakt tijdens zo’n proces

Het klantencontact was volledig online. Elke meeting verliep digitaal, maar buiten dat was er niet veel verschil met de fysieke afspraken. Meestal beginnen we met een kick-off meeting, die zo’n twee uur duurt. Dan stellen we doelstellingen en doelgroepen op en lopen we door het hele traject heen. Normaal rijd ik dan naar Geel, Antwerpen, Brussel … en nu verliep dat via Teams. Maar kwalitatief gezien, bleek dat even goed als fysieke meetings.

Hebben jullie dan geen enkele uitdaging of moeilijkheid ondervonden

Ja, het is uiteraard wat afstandelijker en minder intensief dan samen aan tafel zitten. Maar goed, het werkte allemaal perfect, je kon elkaar zien en to the point komen. En dankzij die oplossing hebben we ook enkele grote projecten binnen gehaald!

Jullie waren dus eigenlijk wel klaar voor het thuiswerken?

Jazeker. Iedereen is nog één keer naar kantoor gekomen om laptops en schermen op te halen en sindsdien waren we vertrokken. De collega’s hebben op een ideale manier twee maanden kunnen thuiswerken zonder problemen.

 

"Er moest vanalles gebeuren. Dat was spannend, maar ik heb alles overgelaten aan Netropolix. Op twee halve dagen was het rond."
Harald dumoulin, CEO SMARTPRESENTATIONS

De lockdown was voor jullie niet de enige uitdaging. Smart Presentations was eerst onderdeel van het bedrijf BeforeTheHype. Ondertussen is Smartpresentations een zelfstandige onderneming geworden. Hoe is dat verlopen

Ja, BeforeTheHype en Smartpresentations zijn nu twee aparte bedrijven geworden. Dat is op zich niet zo spannend, maar op IT-vlak moest daar wel heel wat voor gebeuren. Dat was wél spannend. Ik had het me eenvoudig voorgesteld, maar uiteindelijk bleek het allemaal complexer. Maar goed, ik heb het allemaal aan Netropolix overgelaten. Zij hebben er immers veel meer verstand van dan ik. Ik heb hen verteld wat ik precies wilde en wat ik nodig had. Netropolix heeft er dan goed aandacht aan gegeven en het verder uitgewerkt. Hun technieker kwam hier op kantoor en op twee halve dagen was alles rond.

Heb je je zorgen gemaakt over deze hele opsplitsing? Zeker als we spreken over de overdracht van gegevens

We werken nu al zo’n lange tijd samen met Netropolix als IT-partner, dat ik wel het vertrouwen had dat alles ging goedkomen. We hebben nooit grote problemen gehad. Als Netropolix zegt hoe ze iets gaan oplossen, ga ik ervan uit dat dat de beste manier is en dan zal het zo gebeuren. Bovendien hebben we niet plat gelegen, zelfs niet wanneer eraan gewerkt werd door de techniekers. We hebben op geen enkel moment gemerkt dat er gewerkt werd aan de IT.

 

"Als Netropolix zegt hoe ze iets gaan oplossen, ga ik ervan uit dat dat de beste manier is."
harald dumoulin, CEO SMARTPRESENTATIONS

 

Dat is wel echt een meerwaarde, want het is niet altijd even simpel om twee bedrijven uit elkaar te halen.

Dat klopt. De gegevens van beide bedrijven zaten in Teams en Sharepoint volledig verweven door elkaar. Het was een complexe structuur, maar nu werd er echt voor gezorgd dat er een duidelijke structuur is waar we aan uit kunnen. De eindgebruikers kunnen sindsdien transparant en eenvoudig werken in de Teamsomgeving.  

Waarom zijn jullie zo overtuigd van Netropolix als IT-partner?

Omdat het gewoon werkt. We hebben geen problemen. Bovendien hebben we geen enkele reden om over te stappen naar een concurrent. De nieuwe toestellen die we aanschaffen die worden steeds netjes afgeleverd en geïnstalleerd. We hebben geen klachten.

Als jullie vooruit kijken: hoe zien jullie dan de toekomst met Netropolix?

Wel, we krijgen van klanten gigabytes aan fotomateriaal binnen. Natuurlijk gebruiken we enkel verkleinde bestanden in onze presentatie. De grote foto’s staan dan op onze server. In de toekomst zie ik ons daar wel een alternatief voor zoeken met Netropolix. De uitdaging is dus om al die bestanden en de werkserver naar de cloud te brengen waar ze nu fysiek op de schijf op ons kantoor staan. Maar op dit moment vormt het nog geen probleem, al onze collega’s kunnen van thuis uit op de server.

Smartpresentations-Reputatie.jpg
Koen Vanlommel

Koen Vanlommel

Afgevaardigd Bestuurder

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?


Dat kan! Laat hier jouw e-mailadres achter.andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Security

Bescherm je identiteit, begin bij ...

Hoe zit het met jouw wachtwoordbeleid?

Software

Netropolix lanceert online platform voor Syndesk

Syndesk presenteert online platform voor algemene vergaderingen

Teams

Verbinden met een druk op de knop

Communicatie tussen werknemers stoomlijnen? Het kan!

Software

Dé ICT-trend van 2020

Machine learning voor elke KMO

Netropolix

Netropolix houdt yin en yang in evenwicht

Hoe de digitale transformatie een impact heeft op onze collega's

Cloud

Cloud of server?

Combineer het beste van de twee!

Infrastructuur

Trek de stekker er zelf uit!

Afschakelplan? Laat je niet bang maken!

Netropolix

Eat your own dog food

Netropolix gaat flexibel werken! Lees hoe.

Netropolix

Voor het derde jaar op rij in de prijzen bij Dell!

We vielen opnieuw in de prijzen als beste reseller in de clients categorie

Security

Phising 2.0: de truc met legitieme links

Phishing wordt nóg sluwer. Ontdek hier hoe jij niet in de val trapt.

Netropolix

Netropolix bouwt een nieuw hoofdkantoor!

Wil jij met ons samenwonen? Dat kan!

Netropolix

Cultuurshake

Lees over onze zoektocht naar de juiste mix!

Security

Je account beveiligen is kinderspel!

Inloggen in 2 stappen met MFA

Netropolix

Nieuwe HR-initiatieven bij Netropolix

Afgelopen jaar werd het HR-beleid grondig hertekend.

Case

Heylen Vastgoed garandeert veilige communicatie

Dankzij de cloud communiceert het vastgoedkantoor beter én veiliger

Netropolix

Het nieuwe Sterck Magazine is er!

En we staan erin! Lees meer ...

Netropolix

Waarom Netropolix De Kempenaar moet worden

Netropolix is genomineerd door Etion voor De Kempenaar 2020. Geef je stem!

Software

COVR zorgt voor digitale transformatie congressen

Ontdek hoe COVR dit realiseerde

Data

Bescherm je bedrijfsdata!

Hoe bewaar jij jouw cruciale bedrijfsdata?

Netropolix

Care Solutions wordt overgenomen door NX

Netropolix neemt infrastructuurafdeling onder haar vleugels

Cloud

5 manieren om geld te verdienen aan de cloud

Van Tanker naar Speedboot? Het kan!

Security

Propere post? Het kan!

Ook gelezen dat het aantal cyberaanvallen nog steeds toeneemt?

Infrastructuur

Dell|EMC: All about Modern Servers

Ontdek wat Windows Server 2019 en DellEMC PowerEdge 14 voor jou gaan betekenen.

Software

Afscheid van een vriend

Windows 7 gaat op pensioen. Lees hier hoe jij de overstap maakt naar Windows 10!

Infrastructuur

5G. Waarom wij niet kunnen wachten.

Maar dat alles dan gewoon wat sneller gaat, is te kort door de bocht.

Software

Automatisch factureren met PEPPOL

Netropolix is een toegangspoort tot het PEPPOL netwerk

Netropolix

Netropolix opnieuw Intel Technology Provider Gold!

Ook in 2019 bevestigt onze partner Intel de expertise van Netropolix.

Security

Lekt jouw firma data?

Is het antwoord ik denk het niet? Of ik weet het niet...

Netropolix

Fijne feestdagen en een ambitieus 2020!

Fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Security

Hoe je mailbox beschermen?

Microsoft Office 365 ATP is het antwoord.

Netropolix

IT'ers, geen pompiers.

Preventie is de sleutel tot IT op de Achtergrond.

Infrastructuur

Zó levert een modern toestel je veel meer tijd op

Win meer vrije tijd dankzij een modern device

Infrastructuur

Einde support Windows 7

Wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijf?

Data

Ontdek waar je geld laat liggen.

Meten is weten. Maar hoe maak je je data inzichtelijk?

Netropolix

Waarom wij genomineerd zijn voor de Gazellen 2020

Duim jij met ons mee voor de winst op 4 maart?

Security

Kijk mama! Zonder handen!

Lees hoe windows autopilot je leven kan vergemakkelijken

Netropolix

Lancering ondernemersnetwerk ViaConnect

Sesam Events en Netropolix starten digitaal ondernemersnetwerk op

Teams

Vier tabs die je écht moet hebben in Teams

Ontdek alles over Planner, Power BI ...

Data

Zorg voor een plan B. Maak back-ups!

Per ongeluk ? Een brand? Data verliezen kost geld.

Video

Square One Timelapse

Square One opgebouwd in anderhalve minuut

Cloud

Veilig in de cloud

Plots beginnen werken in de cloud? Stel je de vraag of je wel veilig bezig bent.

Security

Staat jouw wachtwoord er ook tussen?

Benieuwd naar de slechtste wachtwoorden van het jaar?

Security

Is jouw identiteit altijd en overal veilig?

Lees hoe Multi-Factor Authenticatie je daar uitstekend bij helpt.

Netropolix

Stem Netropolix

Netropolix is genomineerd in de categorie "SMB IT-Partner 2019"

Security

Dé checklist voor een veilig wachtwoord

Is jouw wachtwoord te kraken? Ontdek het nu!

Office 365

What happened in Vegas...

Lees wat wij hebben onthouden van Microsoft Inspire 2018

Visie

Hoe tijd winnen kinderspel wordt

Maak gebruik van een virtuele coach die je professionele activiteit meet.

Security

Waarom efficiënt niet altijd veilig is

Hou je bedrijfsdata binnen je (virtuele) muren

Netropolix

NX Missie: IT op de Achtergrond

Onze rol in jouw 'digitale transformatie!'

Cloud

Investeren in IT. Durf jij nog?

Lees hoe werken in de cloud grote investeringen overbodig maakt.

Teams

7 Teamstips die je leven makkelijker maken

Volg de lifehacks voor efficiënter (thuis)werk

Case

Relias in de cloud

Wil je innoveren en automatiseren in IT-infrastructuur?

Netropolix

Lancering Rentdesk

Alles onder controle voor rentmeesters

Security

Word niet het slachtoffer van ransomware

Ransomware is weer actueel. Maar wat is het en hoe bescherm jij je bedrijf?

Office 365

Office 365 Advanced Threat Protection

Een extra beschermingslaag voor je inbox

Data

2018 was leuk, 2019 wordt leuker!

De explosie van data accelereert in 2019! AI to the rescue ...

Visie

Employer Branding een must in war for attitude

De voordelen van frisse, moderne infrastructuur.

Software

Jouw computer schoon houden?

Anno 2017 vraagt dat iets meer dan een antivirusprogramma.

Data

5 voordelen van de GDPR voor je onderneming

Lees wat de GDPR voor je onderneming kan opbrengen.

Office 365

Microsoft 365

De bundel nu ook officieel gebundeld!

Software

Professionaliseer je handtekening!

Jouw e-mail handtekening centraal beheren? Dat kan met CodeTwo!

Netropolix

Blenders & Netropolix: strategische partners!

Lees het inspirerende verhaal van Bart Wuyts & Koen Vanlommel

Netropolix

Tweede DellEMC Award op rij!

Trots op ons team!

Netropolix

NX Square One

Volg hier de bouw van ons kick-ass hoofdkwartier!

Netropolix

Partners in Education

Netropolix en Thomas More: geslaagde samenwerking

Software

Rentdesk: onmisbaar voor wie vastgoed verhuurt

Met Rentdesk-software krijg je gemoedsrust én bespaar je tijd!

Security

Kritieke fout in Windows DNS-server

Recent werd er in de Windows DNS Server een ‘wormable’ kwetsbaarheid ontdekt.

Visie

Empower your colleagues!

Neem het heft in eigen handen en automatiseer je workflows!

Teams

Teams: Écht samenwerken

Met Microsoft Teams werk en communiceer je zoals nooit tevoren.