Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Salar en Netropolix: schouder aan schouder in de Kempen

Linkedinblog.png
facebookblog.png
twitterblog.png
Nominatie Trends Gazellen Netropolix

‘Amai, dat werkt hier altijd.’ Dat horen ze bij Salar wel vaker van (nieuwe) medewerkers wanneer het gaat over de IT infrastructuur. De voorbije jaren heeft het sociaal secretariaat uit Kasterlee flink geïnvesteerd in een eigen datacenter en sterk uitgeruste werkplekken. Daarbij vormt Netropolix al jarenlang de vaste IT partner die vanop de achtergrond voor een vlotte werking zorgt. Een interview met Chris Verleye, bestuurder van Salar.

 

Wat doet Salar en hoe onderscheidt het zich op de markt van anderen?
Salar is een sociaal secretariaat met 50 specialisten en meer dan 35 jaar ervaring op de teller. Onze slagzin is dan ook ‘Expertise binnen handbereik’. Dat mag je heel breed nemen: van een forfaitair tarief over moderne softwaretools die voor iedereen beschikbaar zijn tot eerste-lijnexperts die onze klanten op een persoonlijke manier gemoedsrust bezorgen. Dat was tijdens corona natuurlijk iets moeilijker, maar we proberen dit te allen tijde waar te maken. 

 

“Netropolix schakelt niet snel, ze schakelen onmiddellijk.”
Chris Verleye, Bestuurder Salar

 

Hoe hebben jullie het voorjaar beleefd en het moment waarop de lockdown werd aangekondigd?
We behoren uiteraard tot het groepje ‘essentiële bedrijven’ in België. Sociale secretariaten zijn via de beroepsvereniging voortdurend in overleg met overheden, en ook politiek. We werden overstelpt met mails, uitgenodigd voor virtuele meetings … We zagen 13 maart, de aankondiging van de lockdown, wel aankomen. Daarom hebben we snel geschakeld op alle fronten.

We kwamen als het ware in een ander communicatieritme. Waar we eerst één keer per maand communiceerden, was dat nu bijna dagelijks en heel dossierspecifiek. Begin maart hebben we al intern besproken hoe we het ging aanpakken binnen Salar. Social distancing was niet het grootste probleem, we hebben plaats genoeg. We moesten vooral snel schakelen omdat we het telewerk zagen aankomen. Mensen kregen het privé moeilijker, dus het was ofwel telewerken ofwel ouderschapsverlof. Daarom heb ik bij Netropolix iets meer dan 20 laptops besteld en voorbereid voor thuiswerk. Binnen de 24 uur zat iedereen die het wou, thuis te werken. Daarna heb ik iedereen in kleine groepjes een korte briefing gegeven over hoe ze zich moesten aanmelden, hoe we het gingen organiseren en wat ze konden verwachten. De overschakeling was niet gewoon snel, maar onmiddellijk.

 

Dat is inderdaad heel snel geschakeld. Dat moest wel, want het was bijzonder druk bij jullie, mede door de ‘vage’ communicatie van de overheid. Dat waren toch intensieve momenten voor jullie?
Inderdaad, we hebben zelfs op verschillende zaterdagen met 100% bezettingsgraad doorgewerkt om alles rond te krijgen. We zijn onmiddellijk begonnen met het aanvragen van werkloosheid voor elke sector die verplicht gesloten werd. Later hebben we voor alle bedrijven overmacht aangevraagd, zodat iedereen die niet kon werken, wél een uitkering kreeg. Voor de coronawerkloosheid hebben we documenten aangevraagd, klaargestoomd, de mensen duidelijk gebrieft welke code ze moesten invullen op hun loonopgave om een automatische uitkering te krijgen … Alles is op ongeveer 24 uur gebeurd. Ons tele-onthaal team stond daarom op een bezetting van tien personen in plaats van zes in normale toestanden. Voor ons was het zelfs zaligmakend. Op dit moment plukken we de vruchten ervan. We hebben nog nooit zo’n grote instroom gehad van klanten als nu.

Gelukkig waren jullie er ook technologisch klaar voor. Jullie hebben altijd goed geïnvesteerd in jullie eigen programma, een goed datacenter …
Eén van de beslissingen tijdens de coronacrisis was om elke klant verplicht digitaal te laten gaan. Iedereen die zijn documenten nog op papier kreeg, heeft van mij daarvoor persoonlijk een mail gekregen. Uiteindelijk waren er maar twee klanten die niet akkoord gingen. Maar als gevolg van deze digitalisatie zijn onze portkosten wel herleid naar een kwart en onze server kan dat ook gewoonweg aan om al die documenten op te halen. De bedrijfszekerheid en het vertrouwen waren er.

 

"Ik heb enorm veel over
 om mijn systemen up and
running te houden."
Chris Verleye, Bestuurder Salar

 

Wat wij jou ook vaak horen uitspreken, is dat je de performance zo belangrijk vindt. En niet alleen voor jezelf natuurlijk, maar ook voor de klanten. 
Netropolix heeft bij ons het volledige machinepark geleverd. Wij leven eigenlijk van de IT bij Salar, wij draaien daar op. Vlotheid is dan erg belangrijk. We verzorgen dagelijks voor zo’n 30 000 mensen de payslips. Daarbij rekenen niet enkel de werkgevers op ons, maar ook zo’n 30 andere kantoren die op ons beroep doen. Lonen moeten gewoon op tijd berekend worden. Als die later komen, heb je uiteraard een misnoegde klant. We kunnen het ons dus niet veroorloven onze IT te laten plat gaan. 

 

Dat is dus eigenlijk IT op de Achtergrond, het concept van Netropolix, volledig doorgetrokken.
Als ik kijk naar mijn investering voor IT op de Achtergrond, hou ik altijd het volgende principe in het achterhoofd, en dat wil ik iedereen meegeven: “Hoeveel geld zou je willen uitgeven wanneer heel je systeem plat gaat, zodat alles in een vingerknip weer werkt?” Mijn antwoord daarop is dat ik daar enorm veel voor over heb. Is dat opgelost met 20 000 euro? Dan betaal ik die som. Die investering moet je doen om alles up and running te houden. In 2012 hebben we een groot incident gehad en dan is het natuurlijk weer de afweging ‘Hoeveel mag zoiets kosten?’. En een eigen datacenter en de hele set-up was de juiste keuze. 

Case_Netropolix_Salar_BuildingSalar.jpg

Foto: Bedrijfsgebouw Salar 

Dat is zeker duidelijk. Maar hoe kwam je eigenlijk bij Netropolix terecht?
Ik was klant bij ZEB in Grobbendonk voor al mijn hardware. Die firma werd later overgenomen door Netropolix. Toen mijn externe System Engineer verhuisde naar Netropolix, ben ik hem gevolgd. Wat ik toen gemerkt heb, is dat Netropolix uitstekend aan System Engineering doet. Ik krijg er voorstellen op maat met degelijke alternatieven. De bezorgdheden die ik als klant heb, worden altijd weggehaald. Daarnaast is er ook een open mindset naar freedom of technology. Ze zijn niet ‘getrouwd’ met een bepaald merk, maar kiezen wat écht het beste is voor de klant. Er wordt aan solution offering gedaan met het beste product mogelijk.

 

Sinds 2015 is de samenwerking met Netropolix zelfs intenser. Zo vind ik dat de System Engineering ondertussen nog beter is geworden. Dat stuk is dan ook volledig redundant. Ik ben niet afhankelijk van één System Engineer, maar ik kan rekenen op een heel team met expertise. Er zijn altijd wel minstens twee IT’ers die me kunnen helpen.

 

Bovendien vind ik de manier waarop er met aan- en verkoop wordt omgegaan uitstekend. Als ik iets aanvraag, heb ik na twee uur antwoord, nog een uur later weet ik wanneer het geleverd wordt. Die levering is rechtstreeks van bij Netropolix en gaat heel vlot. Qua prijs moet ik zelfs niet twijfelen, want ik weet dat wat Netropolix aanbiedt altijd marktconform is. Als laatste wordt er proactief gewerkt. Aan het begin van elk kwartaal leggen we afspraken vast. Eenmaal per maand komt er dan iemand langs om samen het to-do lijstje te overlopen. En dat is prima: want ik wil zelf ook zo weinig mogelijk brandjes blussen op het moment zelf. Ik wil juist problemen voorkomen. We hebben dezelfde mindset en dat is volgens mij het succes van onze samenwerking. Sinds Salar en Netropolix samenwerken, is er zelfs nog geen incident geweest. Het vertrouwen dat een probleem wordt opgelost, is er gewoon. Wanneer er hier nieuwe werknemers beginnen, valt zelfs regelmatig het zinnetje “Amai, die systemen werken hier gewoon altijd.” En dat was niet zo op hun vorige job. Ik vind dat mensen met de nieuwste en juiste IT moeten werken. Alleen dan kan je je eigen klanten goed verder helpen.

MEER WETEN OVER ons concept: IT OP DE ACHTERGROND?

Koen Vanlommel

Koen Vanlommel

Afgevaardigd Bestuurder

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?


Dat kan! Laat hier jouw e-mailadres achter.andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Data

5 voordelen van de GDPR voor je onderneming

Lees wat de GDPR voor je onderneming kan opbrengen.

Netropolix

IT'ers, geen pompiers.

Preventie is de sleutel tot IT op de Achtergrond.

Security

Bescherm je identiteit, begin bij ...

Hoe zit het met jouw wachtwoordbeleid?

Netropolix

Netropolix houdt yin en yang in evenwicht

Hoe de digitale transformatie een impact heeft op onze collega's

Cloud

5 manieren om geld te verdienen aan de cloud

Van Tanker naar Speedboot? Het kan!

Security

Propere post? Het kan!

Ook gelezen dat het aantal cyberaanvallen nog steeds toeneemt?

Software

Automatisch factureren met PEPPOL

Netropolix is een toegangspoort tot het PEPPOL netwerk

Netropolix

Lancering Rentdesk

Alles onder controle voor rentmeesters

Data

2018 was leuk, 2019 wordt leuker!

De explosie van data accelereert in 2019! AI to the rescue ...

Office 365

Office 365 Advanced Threat Protection

Een extra beschermingslaag voor je inbox

Teams

Teams: Écht samenwerken

Met Microsoft Teams werk en communiceer je zoals nooit tevoren.

Cloud

Veilig in de cloud

Plots beginnen werken in de cloud? Stel je de vraag of je wel veilig bezig bent.

Office 365

Microsoft 365

De bundel nu ook officieel gebundeld!

Case

Relias in de cloud

Wil je innoveren en automatiseren in IT-infrastructuur?

Netropolix

Eat your own dog food

Netropolix gaat flexibel werken! Lees hoe.

Teams

Vier tabs die je écht moet hebben in Teams

Ontdek alles over Planner, Power BI ...

Data

Zorg voor een plan B. Maak back-ups!

Per ongeluk ? Een brand? Data verliezen kost geld.

Teams

Verbinden met een druk op de knop

Communicatie tussen werknemers stoomlijnen? Het kan!

Security

Phising 2.0: de truc met legitieme links

Phishing wordt nóg sluwer. Ontdek hier hoe jij niet in de val trapt.

Software

Dé ICT-trend van 2020

Machine learning voor elke KMO

Visie

Hoe tijd winnen kinderspel wordt

Maak gebruik van een virtuele coach die je professionele activiteit meet.

Office 365

What happened in Vegas...

Lees wat wij hebben onthouden van Microsoft Inspire 2018

Netropolix

Netropolix opnieuw Intel Technology Provider Gold!

Ook in 2019 bevestigt onze partner Intel de expertise van Netropolix.

Software

Professionaliseer je handtekening!

Jouw e-mail handtekening centraal beheren? Dat kan met CodeTwo!

Netropolix

Cultuurshake

Lees over onze zoektocht naar de juiste mix!

Software

Rentdesk: onmisbaar voor wie vastgoed verhuurt

Met Rentdesk-software krijg je gemoedsrust én bespaar je tijd!

Infrastructuur

Einde support Windows 7

Wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijf?

Security

Hoe je mailbox beschermen?

Microsoft Office 365 ATP is het antwoord.

Netropolix

Fijne feestdagen en een ambitieus 2020!

Fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Software

COVR zorgt voor digitale transformatie congressen

Ontdek hoe COVR dit realiseerde

Security

Waarom efficiënt niet altijd veilig is

Hou je bedrijfsdata binnen je (virtuele) muren

Infrastructuur

Dell|EMC: All about Modern Servers

Ontdek wat Windows Server 2019 en DellEMC PowerEdge 14 voor jou gaan betekenen.

Netropolix

NX Square One

Volg hier de bouw van ons kick-ass hoofdkwartier!

Visie

Employer Branding een must in war for attitude

De voordelen van frisse, moderne infrastructuur.

Security

Word niet het slachtoffer van ransomware

Ransomware is weer actueel. Maar wat is het en hoe bescherm jij je bedrijf?

Netropolix

Nieuwe HR-initiatieven bij Netropolix

Afgelopen jaar werd het HR-beleid grondig hertekend.

Netropolix

Het nieuwe Sterck Magazine is er!

En we staan erin! Lees meer ...

Netropolix

Lancering ondernemersnetwerk ViaConnect

Sesam Events en Netropolix starten digitaal ondernemersnetwerk op

Cloud

Cloud of server?

Combineer het beste van de twee!

Data

Ontdek waar je geld laat liggen.

Meten is weten. Maar hoe maak je je data inzichtelijk?

Security

Lekt jouw firma data?

Is het antwoord ik denk het niet? Of ik weet het niet...

Case

Heylen Vastgoed garandeert veilige communicatie

Dankzij de cloud communiceert het vastgoedkantoor beter én veiliger

Software

Jouw computer schoon houden?

Anno 2017 vraagt dat iets meer dan een antivirusprogramma.

Data

Bescherm je bedrijfsdata!

Hoe bewaar jij jouw cruciale bedrijfsdata?

Teams

7 Teamstips die je leven makkelijker maken

Volg de lifehacks voor efficiënter (thuis)werk

Netropolix

Stem Netropolix

Netropolix is genomineerd in de categorie "SMB IT-Partner 2019"

Infrastructuur

5G. Waarom wij niet kunnen wachten.

Maar dat alles dan gewoon wat sneller gaat, is te kort door de bocht.

Software

Afscheid van een vriend

Windows 7 gaat op pensioen. Lees hier hoe jij de overstap maakt naar Windows 10!

Netropolix

Partners in Education

Netropolix en Thomas More: geslaagde samenwerking

Software

Netropolix lanceert online platform voor Syndesk

Syndesk presenteert online platform voor algemene vergaderingen

Security

Dé checklist voor een veilig wachtwoord

Is jouw wachtwoord te kraken? Ontdek het nu!

Infrastructuur

Zó levert een modern toestel je veel meer tijd op

Win meer vrije tijd dankzij een modern device

Netropolix

Voor het derde jaar op rij in de prijzen bij Dell!

We vielen opnieuw in de prijzen als beste reseller in de clients categorie

Netropolix

Waarom Netropolix De Kempenaar moet worden

Netropolix is genomineerd door Etion voor De Kempenaar 2020. Geef je stem!

Security

Is jouw identiteit altijd en overal veilig?

Lees hoe Multi-Factor Authenticatie je daar uitstekend bij helpt.

Netropolix

Blenders & Netropolix: strategische partners!

Lees het inspirerende verhaal van Bart Wuyts & Koen Vanlommel

Security

Kijk mama! Zonder handen!

Lees hoe windows autopilot je leven kan vergemakkelijken

Cloud

Investeren in IT. Durf jij nog?

Lees hoe werken in de cloud grote investeringen overbodig maakt.

Netropolix

Netropolix bouwt een nieuw hoofdkantoor!

Wil jij met ons samenwonen? Dat kan!

Netropolix

Care Solutions wordt overgenomen door NX

Netropolix neemt infrastructuurafdeling onder haar vleugels

Infrastructuur

Trek de stekker er zelf uit!

Afschakelplan? Laat je niet bang maken!

Netropolix

Waarom wij genomineerd zijn voor de Gazellen 2020

Duim jij met ons mee voor de winst op 4 maart?

Security

Kritieke fout in Windows DNS-server

Recent werd er in de Windows DNS Server een ‘wormable’ kwetsbaarheid ontdekt.

Netropolix

Tweede DellEMC Award op rij!

Trots op ons team!

Security

Je account beveiligen is kinderspel!

Inloggen in 2 stappen met MFA

Visie

Empower your colleagues!

Neem het heft in eigen handen en automatiseer je workflows!

Video

Square One Timelapse

Square One opgebouwd in anderhalve minuut

Security

Staat jouw wachtwoord er ook tussen?

Benieuwd naar de slechtste wachtwoorden van het jaar?

Netropolix

NX Missie: IT op de Achtergrond

Onze rol in jouw 'digitale transformatie!'