Netropolix Logo

Relias

Relias zocht naar een manier om hun softwarepakket, specifiek ontwikkeld voor de sector van gerechtsdeurwaarders, naar de cloud te verhuizen. Het Antwerpse gerechtsdeurwaarderskantoor werkte nog met fysieke servers on site en wilde de infrastructuur klaar maken voor de toekomst. Relias contacteerde Netropolix, dat op zijn beurt een beroep deed op cloudleverancier Clearmedia, om de migratie van het pakket succesvol aan te pakken.

Relias heeft een twintigtal medewerkers die allemaal werken met het softwarepakket, dat in se niet ontwikkeld is om in een cloudomgeving te draaien. Het Antwerpse kantoor was dan ook de eerste vragende partij voor een dergelijke migratie. Netropolix, die diensten afneemt van cloudleverancier Clearmedia, ging de uitdaging aan. Het resultaat: in een drietal maanden draaide het pakket feilloos in de cloud, gehost door Clearmedia.

 

Unieke migratie

“We zetten met ons kantoor sterk in op innovatie en automatisatie”, zegt Caroline Brouwers, Team Leader bij Relias. “Toen we onlangs verhuisden naar een nieuwe locatie, was het moment aangebroken om ook onze serverinfrastructuur onder handen te nemen. We hebben vervolgens bij onze IT-partner Netropolix geïnformeerd over de werking van de cloud.”

 

Jan Van Loock, accountmanager bij Netropolix vult aan: “Volgens de softwareleverancier had het pakket nog nooit in een dergelijke omgeving gedraaid, dus dat was een primeur. We hebben eerst samengezeten met Clearmedia om te kijken of ze ons konden ondersteunen in de realisatie van die nieuwe omgeving. Na het in kaart brengen van alle vereisten, zijn we met de migratie van start gegaan, zonder de dagelijkse werking van onze klant in het gedrang te brengen.”

Relias01.png

All-in, flexibel en overzichtelijk

Het softwarepakket zorgt voor alle belangrijke taken van de gerechtsdeurwaarders bij Relias, zoals het uitsturen en opvolgen van aanmaningen, opvolging van dossiers… Een uitstekende projectplanning was dus nodig zodat er niets door de mazen van het net kon glippen. De experts van Netropolix maakten eerst een grondige inventarisatie van alle facetten van het pakket, en bespraken de strategie met cloudpartner Clearmedia.

 

“Het gaat hier om een erg krachtig pakket, dat veel berekeningen en koppelingen moet kunnen verwerken. Zonder onze software valt ons kantoor stil, dus de nieuwe infrastructuur is erg belangrijk. Dankzij de goede samenwerking tussen onze partners zijn ze er als eerste in geslaagd om de software feilloos in de cloud te laten draaien”, aldus Caroline Brouwers.

Veiliger, efficiënter en een vaste maandelijkse prijs

Caroline Brouwers: “Een van de voordelen voor ons kantoor is dat we nu een duidelijk zicht hebben op de IT-kosten. Nu de oude servers verdwenen zijn, besparen we ook veel plaats. Bovendien kunnen we nu vlotter van thuis uit werken en kunnen we snel nieuwe medewerkers op het pakket toevoegen. Deze verandering was ook noodzakelijk om de automatisering op ons kantoor naar een hoger niveau te tillen. Daar zijn we zeker in geslaagd!”

 

Download onze WhitePaper

Bekijk ook

content-view-module.png

IT moet gewoon werken
en laat ons daar nu net extreem goed in zijn.