Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Netropolix helpt tevredenheid in Officenter mee de hoogte in

Linkedinblog.png
facebookblog.png
twitterblog.png
Nominatie Trends Gazellen Netropolix

“Wij doen alles voor onze klanten en we doen dat onmiddellijk”. Dat is de situatie in de acht vestigingen van Officenter. Jaarlijks wordt er dan ook bij de 847 bedrijven die klant zijn een uitgebreide tevredenheidsenquête georganiseerd. Wat blijkt? De uitstekende IT helpt de tevredenheid mee de hoogte in! We spraken met Christa Jouck, CEO van Officenter.

Uiteraard weten we wat Officenter doet, maar kan je kort schetsen waar het concept achter Officenter voor staat?

Officenter is een businesscenter en wat wij bieden is flexibiliteit. Dat gaat van vaste kantoren tot flexkantoren, co-workingspaces en vergaderzalen. Dit alles is flexibel in tijd en ruimte. In tijd, aangezien we niet werken met huurcontracten: men mag zelf de periode kiezen. In ruimte omdat je op elk moment kan groeien of inkrimpen, naargelang de behoeften van het bedrijf. Daarnaast staan al onze acht centers ter beschikking voor jou. Kan je in Geel werken, dan mag je dat ook in Leuven, Antwerpen … We willen daarbij graag groeien naar 20 vestigingen.

Waar maken jullie het verschil met andere businesscenters?

Veel klanten wijzigen nu (door corona) van formule, bijvoorbeeld van een vast kantoor naar een co-workingspace of van een grote bezetting naar een kleinere ruimte. Dat is de flexibiliteit die wij bieden. Veel klanten waren met de versoepeling van de coronamaatregelen ook enorm blij dat ze mochten terugkeren naar het Officenter. Daarnaast denk ik wel dat het ‘nieuwe werken’ een combinatie zal zijn van thuiswerken en naar kantoor gaan omdat de IT deze mogelijkheden biedt, maar mocht je dan toch naar kantoor komen, dan moet dat een fijne werkomgeving zijn. Daarom zorgen wij ook voor een leuke werkplek met eigen bistro’s, massagestoelen, barbecues … Wat dat betreft, scoren wij goed en zijn we een plaats waar mensen graag naartoe komen.

 

Daarnaast maken wij het verschil met ons businessmodel. Waar de meesten van onze collega’s gebouwen huren en diensten verkopen om die huur te betalen, zijn wij eigenaar van onze gebouwen. kantoor. Wij hoeven dus geen extra’s te vragen voor parking, kopieën, een extra vergaderzaal … Dankzij onze all-in formule is het duidelijk wat iedereen betaalt. Dat is een leuke manier om om te gaan met klanten. Bovendien worden onze contracten stilzwijgend verlengd aan dezelfde voorwaarden als de jaren voordien. Dat, samen met het feit dat onze focus ligt op klanttevredenheid, heeft als gevolg dat wij een retentiegraad van 85 procent hebben. Voor een businesscenter is dat enorm veel.

 

“Onze focus ligt écht op klanttevredenheid.”
Christa Jouck, CEO officenter

Klanttevredenheid nemen jullie erg serieus. Jaarlijks bevragen jullie daarom de klanten met een tevredenheidsenquête.

Wij doen alles onmiddellijk voor de klant en zeggen nooit ‘nee’ tegen hen. Klant IS koning. Ik weet dat dat bij veel bedrijven een holle slagzin is, maar wij nemen het erg letterlijk. Officenter werd dan ook als eerste businesscenter ISO gecertificeerd waarbij de focus volledig op klantentevredenheid ligt. Dat betekent dat er voor de volle 100 procent wordt voldaan aan de kwaliteitseisen. Die eisen zijn opgebouwd rond onze volledige werking. In de  tevredenheidsenquête vragen we specifiek naar hoe onze werknemers de telefoon opnemen of hoe ze de klanten opvangen. Dit gaat zelfs tot de parking, de poetsvrouw en de IT. Bovendien leggen we de lat erg hoog: onze baliedames bijvoorbeeld moeten individueel 90% scoren op de enquête … En er zullen altijd wel mooiere gebouwen zijn, betere locaties, misschien wel betere IT – maar daar twijfel ik aan - maar aan onze service kan niemand tippen.

Helpt de IT jullie ook in het behalen van een uitstekende score op deze enquête? Zie je Netropolix hier mee voor verantwoordelijk

Absoluut, voor een heel groot deel zelfs. Toen we in 2010 startten, wist ik hoe een computer werkte, maar dat was het. We wilden enkel Wi-Fi in de vergaderzalen en elk kantoor had twee netwerkaansluitingen. De laatste tien jaar heb ik alles zien evolueren. In het begin hielp een collega vennoot ons met de IT, maar dat was zeker niet zijn core business. We groeiden verder en in 2015 hebben we met Netropolix aan tafel gezeten. We hebben gezegd dat we wilden groeien naar 20 vestigingen en dat alles professioneel moest worden. Zo werden alle verschillende sites verbonden, we kregen een datacenter in Diegem, alles is volledig redundant opgebouwd … Bovendien werkt Netropolix met haar IT op de Achtergrond concept volledig proactief. Dat zorgt ervoor dat mogelijke problemen vermeden worden en we nooit nog kunnen uitvallen.

 

We hebben daarvoor veel geïnvesteerd, maar het resultaat zien we ook in onze enquête. Sinds we samenwerken met Netropolix zijn de tevredenheidscijfers voor IT werkelijk de hoogte ingeschoten. En dat is niet altijd evident. Bij veel bedrijven is IT namelijk het zorgenkindje: een laptop werkt niet, het netwerk valt uit … Daarom zeg ik altijd tegen de klanten: “We hebben een hele goede partner die alles heeft uitgetekend en nog steeds monitort. Bovendien hebben we een enorm snelle verbinding én een interne IT’er.” Als mijn eigen IT zou uitliggen, vind ik dat niet erg, maar het moet voor mijn klanten werken. Daarom zijn we enorm tevreden met de keuze voor Netropolix. Dankzij hun proactieve aanpak, is uitvallen geen optie meer.

 

“We hebben heel wat geïnvesteerd in IT, maar dat zien we duidelijk in onze klanttevredenheidsenquête: die is enorm de hoogte ingeschoten.”
Christa jouck, CEO officenter

Aartselaar1.jpg
Geel1.jpg
Leuven1.jpg

Netropolix zorgt bij jullie voor de proactieve monitoring, interventiecontracten, Office 365 licenties … Kraakt er iets, dan krijgt Netropolix issues binnen. Wat is voor Officenter het grootste voordeel aan deze samenwerking?

Wel, alles moet gewoon werken en dat doet het. We hebben nog nooit een zwaar probleem gehad en dat ligt uiteraard aan de proactieve aanpak. Eén keer heeft een switch het begeven, maar daar zijn we op voorbereid: die liggen hier op voorraad en kunnen we snel vervangen. Al doende leert men. En hoe we nu IT-technisch georganiseerd en opgebouwd zijn, zitten we erg safe. Mocht er zich toch ooit iets voordoen, kan er enorm snel geschakeld worden. Bovendien verloopt de samenwerking tussen onze interne IT’er en Netropolix zéér goed, aangezien het ex-collega’s zijn. Dat is een meerwaarde voor zowel Officenter als Netropolix. Daar zijn we heel blij mee.

 

Ik hou van uitdagingen en hard werken, maar het moet op een toffe manier kunnen. Als je dan leuke partners hebt, maakt het dat eens zo fijn. Maar die partners moeten uiteraard de klanttevredenheid hooghouden. Met Netropolix kan ik gelukkig op beide oren slapen. 

 

"Met Netropolix als partner kan ik op beide oren slapen."
Christa Jouck, CEO officenter

2020 zal geen makkelijk jaar geweest zijn. Als je nu kijkt naar de toekomst, wat zijn dan nog belangrijke plannen voor Officenter

Ons grootste doel is uiteraard het realiseren van 20 vestigingen. Bovendien zijn we al goed op weg, want nummer negen komt er binnenkort aan met een toplocatie op de Leuvensesteenweg in Zaventem. Dat ligt exact tussen Officenter Leuven en Vilvoorde. Deze nieuwe vestiging telt maar liefst 4500 vierkante meter aan werkruimte. Dit businesscenter is tevens het jongste en meest kwalitatieve gebouw dat we ooit kochten. We hopen dus dit jaar nog te openen.

 

"Dit jaar komt Officenter nummer 9 eraan: een toplocatie in Zaventem!"
christa jouck, ceo officenter

Leuven2.jpg
Turnhout1.jpg
Vilvoorde1.jpg

Ook geïnteresseerd in IT op de achtergrond?

Koen Vanlommel

Koen Vanlommel

Afgevaardigd Bestuurder

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?


Dat kan! Laat hier jouw e-mailadres achter.andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Visie

Employer Branding een must in war for attitude

De voordelen van frisse, moderne infrastructuur.

Case

Heylen Vastgoed garandeert veilige communicatie

Dankzij de cloud communiceert het vastgoedkantoor beter én veiliger

Netropolix

NX Square One

Volg hier de bouw van ons kick-ass hoofdkwartier!

Software

Rentdesk: onmisbaar voor wie vastgoed verhuurt

Met Rentdesk-software krijg je gemoedsrust én bespaar je tijd!

Netropolix

NX Missie: IT op de Achtergrond

Onze rol in jouw 'digitale transformatie!'

Infrastructuur

5G. Waarom wij niet kunnen wachten.

Maar dat alles dan gewoon wat sneller gaat, is te kort door de bocht.

Netropolix

Partners in Education

Netropolix en Thomas More: geslaagde samenwerking

Security

Staat jouw wachtwoord er ook tussen?

Benieuwd naar de slechtste wachtwoorden van het jaar?

Netropolix

Netropolix opnieuw Intel Technology Provider Gold!

Ook in 2019 bevestigt onze partner Intel de expertise van Netropolix.

Software

Dé ICT-trend van 2020

Machine learning voor elke KMO

Security

Word niet het slachtoffer van ransomware

Ransomware is weer actueel. Maar wat is het en hoe bescherm jij je bedrijf?

Security

Lekt jouw firma data?

Is het antwoord ik denk het niet? Of ik weet het niet...

Teams

Verbinden met een druk op de knop

Communicatie tussen werknemers stoomlijnen? Het kan!

Teams

7 Teamstips die je leven makkelijker maken

Volg de lifehacks voor efficiënter (thuis)werk

Security

Is jouw identiteit altijd en overal veilig?

Lees hoe Multi-Factor Authenticatie je daar uitstekend bij helpt.

Security

Propere post? Het kan!

Ook gelezen dat het aantal cyberaanvallen nog steeds toeneemt?

Data

Zorg voor een plan B. Maak back-ups!

Per ongeluk ? Een brand? Data verliezen kost geld.

Netropolix

IT'ers, geen pompiers.

Preventie is de sleutel tot IT op de Achtergrond.

Cloud

Cloud of server?

Combineer het beste van de twee!

Software

Netropolix lanceert online platform voor Syndesk

Syndesk presenteert online platform voor algemene vergaderingen

Infrastructuur

Einde support Windows 7

Wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijf?

Visie

Empower your colleagues!

Neem het heft in eigen handen en automatiseer je workflows!

Teams

Vier tabs die je écht moet hebben in Teams

Ontdek alles over Planner, Power BI ...

Case

Relias in de cloud

Wil je innoveren en automatiseren in IT-infrastructuur?

Netropolix

Tweede DellEMC Award op rij!

Trots op ons team!

Office 365

What happened in Vegas...

Lees wat wij hebben onthouden van Microsoft Inspire 2018

Netropolix

Nieuwe HR-initiatieven bij Netropolix

Afgelopen jaar werd het HR-beleid grondig hertekend.

Security

Kijk mama! Zonder handen!

Lees hoe windows autopilot je leven kan vergemakkelijken

Security

Hoe je mailbox beschermen?

Microsoft Office 365 ATP is het antwoord.

Office 365

Microsoft 365

De bundel nu ook officieel gebundeld!

Netropolix

Waarom wij genomineerd zijn voor de Gazellen 2020

Duim jij met ons mee voor de winst op 4 maart?

Netropolix

Stem Netropolix

Netropolix is genomineerd in de categorie "SMB IT-Partner 2019"

Netropolix

Waarom Netropolix De Kempenaar moet worden

Netropolix is genomineerd door Etion voor De Kempenaar 2020. Geef je stem!

Infrastructuur

Trek de stekker er zelf uit!

Afschakelplan? Laat je niet bang maken!

Security

Je account beveiligen is kinderspel!

Inloggen in 2 stappen met MFA

Netropolix

Voor het derde jaar op rij in de prijzen bij Dell!

We vielen opnieuw in de prijzen als beste reseller in de clients categorie

Video

Square One Timelapse

Square One opgebouwd in anderhalve minuut

Security

Waarom efficiënt niet altijd veilig is

Hou je bedrijfsdata binnen je (virtuele) muren

Netropolix

Netropolix houdt yin en yang in evenwicht

Hoe de digitale transformatie een impact heeft op onze collega's

Cloud

Investeren in IT. Durf jij nog?

Lees hoe werken in de cloud grote investeringen overbodig maakt.

Software

Automatisch factureren met PEPPOL

Netropolix is een toegangspoort tot het PEPPOL netwerk

Office 365

Office 365 Advanced Threat Protection

Een extra beschermingslaag voor je inbox

Netropolix

Care Solutions wordt overgenomen door NX

Netropolix neemt infrastructuurafdeling onder haar vleugels

Software

Jouw computer schoon houden?

Anno 2017 vraagt dat iets meer dan een antivirusprogramma.

Software

COVR zorgt voor digitale transformatie congressen

Ontdek hoe COVR dit realiseerde

Netropolix

Lancering Rentdesk

Alles onder controle voor rentmeesters

Infrastructuur

Zó levert een modern toestel je veel meer tijd op

Win meer vrije tijd dankzij een modern device

Software

Afscheid van een vriend

Windows 7 gaat op pensioen. Lees hier hoe jij de overstap maakt naar Windows 10!

Netropolix

Blenders & Netropolix: strategische partners!

Lees het inspirerende verhaal van Bart Wuyts & Koen Vanlommel

Netropolix

Cultuurshake

Lees over onze zoektocht naar de juiste mix!

Visie

Hoe tijd winnen kinderspel wordt

Maak gebruik van een virtuele coach die je professionele activiteit meet.

Security

Bescherm je identiteit, begin bij ...

Hoe zit het met jouw wachtwoordbeleid?

Security

Dé checklist voor een veilig wachtwoord

Is jouw wachtwoord te kraken? Ontdek het nu!

Data

Ontdek waar je geld laat liggen.

Meten is weten. Maar hoe maak je je data inzichtelijk?

Software

Professionaliseer je handtekening!

Jouw e-mail handtekening centraal beheren? Dat kan met CodeTwo!

Cloud

Veilig in de cloud

Plots beginnen werken in de cloud? Stel je de vraag of je wel veilig bezig bent.

Netropolix

Eat your own dog food

Netropolix gaat flexibel werken! Lees hoe.

Netropolix

Het nieuwe Sterck Magazine is er!

En we staan erin! Lees meer ...

Teams

Teams: Écht samenwerken

Met Microsoft Teams werk en communiceer je zoals nooit tevoren.

Netropolix

Lancering ondernemersnetwerk ViaConnect

Sesam Events en Netropolix starten digitaal ondernemersnetwerk op

Security

Kritieke fout in Windows DNS-server

Recent werd er in de Windows DNS Server een ‘wormable’ kwetsbaarheid ontdekt.

Cloud

5 manieren om geld te verdienen aan de cloud

Van Tanker naar Speedboot? Het kan!

Data

5 voordelen van de GDPR voor je onderneming

Lees wat de GDPR voor je onderneming kan opbrengen.

Data

Bescherm je bedrijfsdata!

Hoe bewaar jij jouw cruciale bedrijfsdata?

Netropolix

Netropolix bouwt een nieuw hoofdkantoor!

Wil jij met ons samenwonen? Dat kan!

Security

Phising 2.0: de truc met legitieme links

Phishing wordt nóg sluwer. Ontdek hier hoe jij niet in de val trapt.

Infrastructuur

Dell|EMC: All about Modern Servers

Ontdek wat Windows Server 2019 en DellEMC PowerEdge 14 voor jou gaan betekenen.

Netropolix

Fijne feestdagen en een ambitieus 2020!

Fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Data

2018 was leuk, 2019 wordt leuker!

De explosie van data accelereert in 2019! AI to the rescue ...