Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Nieuwbouwverkopers & Netropolix: een goed opgebouwde relatie

Linkedinblog.png
facebookblog.png
twitterblog.png
Blogfoto_NBV.jpg

“De beste professionele relaties zijn degene waarvan de waarden in beide bedrijven overeenkomen. En met Netropolix matcht dat gewoon.” Bij Nieuwbouwverkopers zijn ze volledig overtuigd van de samenwerking met de IT-partner. Eerst met hun bedrijf BeforeTheHype, sinds kort ook met vastgoedmarketing -en sales specialist Nieuwbouwverkopers. We spraken met Kris Sierens, CEO.

Kan je ons kort vertellen wat Nieuwbouwverkopers doet en wat jullie visie erachter is?

Nieuwbouwverkopers verzorgt de marketing en sales voor nieuwbouwprojecten van projectontwikkelaars, tot de laatste steen verkocht is. Deze strategie is recent ontwikkeld, aangezien het bedrijf eerst onder de naam RooftopMay door het leven ging. Nu wordt heel het concept veel sterker doorgetrokken in functie van de duidelijkheid naar de eindklant toe: wat doen we en voor wie doen we het. Dat betekent dat we volledig mee in het bad stappen met de klant. We delen zijn visie, verantwoordelijkheid en risico’s. Met RooftopMay waren we al een redelijk uniek bedrijf, nu nog meer. Dit omdat we zowel voor onze marketing als verkoop werken volgens het ‘no cure no pay’-principe, waarbij we echt pas verdienen wanneer de laatste units verkocht zijn.

Is dat businessmodel de manier waarop jullie je onderscheiden van de concurrentie

Concurrenten werken inderdaad niet op die manier. Onze sterkte is ten eerste dat we gespecialiseerd zijn in nieuwbouwprojecten en ten tweede denken en handelen als marketeers met de focus op het genereren van leads, om ze achteraf binnen te koppen. Daarbij garanderen wij continuïteit: een nieuwbouwproject kan makkelijk twee of drie jaar duren. Bij Nieuwbouwverkopers blijven we effectief gedurende die volledige periode inspanningen leveren om leads te verkrijgen. Daarom factureren we niet puur op prestaties, maar op het resultaat van de geleverde inspanningen. Bovendien doen we dit op een progressieve wijze. Dit alles is een groot verschil met de klassieke makelaar. Zij mikken bij de start, met een beperkt aantal acties, op een piek en nemen dan een afwachtende houding aan.

Konden jullie dat nog op dezelfde manier waarmaken tijdens de lockdown?

Kijk je puur naar nieuwbouwprojecten, dan was het uiteraard stiller op dat moment. Logisch ook, aangezien we niet naar buiten mochten. Daarom werd de focus daar voor een stukje verlegd. We zijn de klanten anders gaan faciliteren. In plaats van een fysiek bezoek gaven we de mogelijkheid om een online bezoek boeken. Op die manier konden we hen opvangen en zo veel mogelijk toelichting geven. Dat was natuurlijk niet ideaal. Mensen willen zien én voelen waar ze gaan wonen. We verkopen namelijk geen bakstenen, maar een plaats waar iemand gelukkig kan worden. Met BeforeTheHype (algemene marketing communicatie nvdr.) hebben we dan in tegenstelling méér opdrachten gekregen tijdens de coronacrisis. Dat compenseerde wel.

 

“Dankzij de online toepassingen konden we op een normale manier blijven doorwerken, ondanks de omstandigheden.”
Kris Sierens, CEO Nieuwbouwverkopers

Hoe belangrijk was IT voor jullie tijdens de lockdown?

Wel, het was op twee niveaus belangrijk voor ons. Enerzijds heb je het interne luik. Dat was enorm belangrijk omdat je op een relatief normale manier kon blijven doorwerken, dankzij toepassingen zoals Teams. Die hebben we dan ook continu ingezet. Ik was de enige van ons team die nog op kantoor was. De rest zat thuis. Dat gaat dan om zowel vaste medewerkers als freelancers. Op het vlak van externe communicatie was de IT cruciaal voor projectmeetings met klanten. Daarnaast hebben we een tablettoepassing waarmee we alles rond een project op een interactieve manier kunnen tonen aan de klant. Hier lag onze grootste bezorgdheid of we dit eenvoudig online konden delen, maar dat is ons gelukt.

Voor jullie was niet enkel de lockdown een uitdaging. RooftopMay werd Nieuwbouwverkopers met een nieuwe naam, huisstijl en een sterker concept. Hoe was het om in een periode als deze veranderingen door te voeren?

De lockdown is een enorm nadeel geweest voor ons. We hebben daarom doelbewust gekozen om te wachten om met de nieuwe naam naar buiten te komen. We hebben enkel een soft communicatie gedaan: ontvangt iemand een online factuur van ons, dan ziet hij de nieuwe officiële naam met een korte toelichting. Puur marketingwise hebben we ons ding nog niet kunnen doen. Corona heeft ons even op de rem doen staan en ook tijdens de zomerperiode was dit niet ideaal. Bovendien vermoeden we dat het concept in het najaar van deze coronaperiode wel eens zeer nuttig zou kunnen zijn voor projectontwikkelaars.

Op IT vlak was het eveneens een hele uitdaging. Het bedrijf werd opgesplitst en er moest een nieuwe domeinnaam gekoppeld worden. Heb je je hierover zorgen gemaakt?

Bjorn (cloud engineer Netropolix nvdr.) is daarmee bezig en anticipeert enorm goed. Het zou allemaal eenvoudiger zijn als we van vandaag op morgen veranderden van naam. Maar momenteel zitten we dus in die softe transitie. Ik vermoed dat het dat moeilijker maakt op het vlak van IT. In eerste instantie werken we met Nieuwbouwverkopers onder de vorige entiteit. Dat is dus een kwestie van prioriteiten, wat dan op een gegeven moment moet worden omgedraaid. Nieuwbouwverkopers moet het dus op een bepaald moment overnemen. De continuïteit moet wel behouden blijven, zowel voor onszelf als naar de buitenwereld toe. En je wilt uiteraard niet dat er iets verloren gaat. Daar maakte ik me wel zorgen om, omdat ik iets soortgelijks heb meegemaakt met negatieve gevolgen. Dat heb ik meegedeeld, maar er werd uitstekend geanticipeerd. Tijdens het proces werd er proactief nagedacht. Dat was ook het fijnste aan de samenwerking: elke stap gebeurde in gezamenlijk overleg. Zo waren we steeds op de hoogte van wat er gebeurde en kregen we het gevoel dat ze naar ons luisterden.

 

"Tijdens heel het proces werd er proactief nagedacht en elke stap gebeurde in gezamenlijk overleg."
Kris Sierens, ceo nieuwbouwverkopers

Jullie zijn met BeforeTheHype klant bij Netropolix sinds 2009, vanaf dit jaar ook met Nieuwbouwverkopers. Hoe zie jij de toekomst verder met Netropolix

In wat wij doen, merk je dat je enorm afhankelijk bent van IT. Vanaf het moment dat er iets uitvalt, kunnen we niets meer doen en valt ook ons werk stil. Je moet zo veel mogelijk op je gemak kunnen blijven doorwerken. De vergelijking die Netropolix maakt: “IT is zoals het licht: als je het aandoet, moet het branden”, is maar normaal. IT moet gewoon werken, het moet er zijn. Dat zal voor ons in de toekomst nog belangrijker worden, zeker wanneer we groeien als bedrijf. Zoiets mag dan geen belemmering vormen voor de zaken die we doen. IT moet bijgevolg automatisch geëvalueerd worden en evolutief meegroeien. Daarom vind ik de proactiviteit die Netropolix biedt zo belangrijk. Het is niet verkeerd dat je anticipeert op zaken die misschien pas over een jaar gebeuren.  

 

“IT mag geen negatieve impact hebben op wat we doen. Daarom vind ik de proactieve aanpak van Netropolix zo belangrijk.”
Kris Sierens, ceo nieuwbouwverkopers

Wat zijn de grootste meerwaarden die je ervaart in de samenwerking met Netropolix?

Ik ken Netropolix erg goed. Zo merk ik dat de achterliggende principes erg hard overeenkomen met de onze. Er moet bijvoorbeeld bij beide hard gewerkt worden, maar het moet ook plezant blijven. Bovendien zijn de beste professionele relaties degene waarvan de waarden in beide bedrijven gelijklopen. En bij Netropolix en Nieuwbouwverkopers matcht dat gewoon, evenals de verwachtingen ten opzichte van beide bedrijven. Een andere meerwaarde die ik merk, is de technische kennis. Er is altijd wel iemand die een probleem of vraag kan oplossen. Daarnaast denk ik dat er in het bedrijf positief anders gedacht wordt, aangezien er zowel hardware als software wordt aangeboden. Die combinatie biedt enorme voordelen.

 

"De beste professionele relaties zijn degene waarvan de waarden in beide bedrijven gelijklopen. Bij Netropolix en Nieuwbouwverkopers matcht dat gewoon."
Kris sierens, ceo nieuwbouwverkopers

Veel voordelen dus, maar vind je de lange afstand ook een nadeel? Jullie zitten in Gent, Netropolix in Geel ...

In het begin was dat misschien een issue. Nu niet meer. Het lijkt moeilijk om iemand te overtuigen om een IT-partner te nemen die verder zit. De initiële reactie van de meeste mensen zou zijn “Amai, zo ver?” Maar als ik nu spreek uit ervaring, kan ik met zekerheid zeggen dat het geen rol meer speelt waar Netropolix gevestigd is. Er kan veel vanop afstand gebeuren: laptops worden klaargemaakt en opgestuurd, vanuit de cloud kan er heel wat … Zolang het maar mogelijk blijft dat er iemand ter plaatse komt indien nodig. Gelukkig is die lange afstand ook voor Netropolix geen barrière.

Ook geïnteresseerd in een proactieve aanpak?

Koen Vanlommel

Koen Vanlommel

Afgevaardigd Bestuurder

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?


Dat kan! Laat hier jouw e-mailadres achter.andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Security

Phising 2.0: de truc met legitieme links

Phishing wordt nóg sluwer. Ontdek hier hoe jij niet in de val trapt.

Netropolix

Lancering ondernemersnetwerk ViaConnect

Sesam Events en Netropolix starten digitaal ondernemersnetwerk op

Security

Waarom efficiënt niet altijd veilig is

Hou je bedrijfsdata binnen je (virtuele) muren

Netropolix

Lancering Rentdesk

Alles onder controle voor rentmeesters

Security

Lekt jouw firma data?

Is het antwoord ik denk het niet? Of ik weet het niet...

Netropolix

Tweede DellEMC Award op rij!

Trots op ons team!

Software

Netropolix lanceert online platform voor Syndesk

Syndesk presenteert online platform voor algemene vergaderingen

Teams

Vier tabs die je écht moet hebben in Teams

Ontdek alles over Planner, Power BI ...

Netropolix

Netropolix bouwt een nieuw hoofdkantoor!

Wil jij met ons samenwonen? Dat kan!

Security

Bescherm je identiteit, begin bij ...

Hoe zit het met jouw wachtwoordbeleid?

Netropolix

Partners in Education

Netropolix en Thomas More: geslaagde samenwerking

Netropolix

Fijne feestdagen en een ambitieus 2020!

Fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Netropolix

Waarom wij genomineerd zijn voor de Gazellen 2020

Duim jij met ons mee voor de winst op 4 maart?

Software

Automatisch factureren met PEPPOL

Netropolix is een toegangspoort tot het PEPPOL netwerk

Software

Rentdesk: onmisbaar voor wie vastgoed verhuurt

Met Rentdesk-software krijg je gemoedsrust én bespaar je tijd!

Data

5 voordelen van de GDPR voor je onderneming

Lees wat de GDPR voor je onderneming kan opbrengen.

Office 365

Office 365 Advanced Threat Protection

Een extra beschermingslaag voor je inbox

Data

Bescherm je bedrijfsdata!

Hoe bewaar jij jouw cruciale bedrijfsdata?

Infrastructuur

5G. Waarom wij niet kunnen wachten.

Maar dat alles dan gewoon wat sneller gaat, is te kort door de bocht.

Visie

Empower your colleagues!

Neem het heft in eigen handen en automatiseer je workflows!

Software

Dé ICT-trend van 2020

Machine learning voor elke KMO

Software

COVR zorgt voor digitale transformatie congressen

Ontdek hoe COVR dit realiseerde

Netropolix

Care Solutions wordt overgenomen door NX

Netropolix neemt infrastructuurafdeling onder haar vleugels

Software

Afscheid van een vriend

Windows 7 gaat op pensioen. Lees hier hoe jij de overstap maakt naar Windows 10!

Netropolix

Waarom Netropolix De Kempenaar moet worden

Netropolix is genomineerd door Etion voor De Kempenaar 2020. Geef je stem!

Software

Jouw computer schoon houden?

Anno 2017 vraagt dat iets meer dan een antivirusprogramma.

Netropolix

IT'ers, geen pompiers.

Preventie is de sleutel tot IT op de Achtergrond.

Security

Staat jouw wachtwoord er ook tussen?

Benieuwd naar de slechtste wachtwoorden van het jaar?

Cloud

Veilig in de cloud

Plots beginnen werken in de cloud? Stel je de vraag of je wel veilig bezig bent.

Netropolix

NX Square One

Volg hier de bouw van ons kick-ass hoofdkwartier!

Office 365

Microsoft 365

De bundel nu ook officieel gebundeld!

Netropolix

Het nieuwe Sterck Magazine is er!

En we staan erin! Lees meer ...

Security

Propere post? Het kan!

Ook gelezen dat het aantal cyberaanvallen nog steeds toeneemt?

Infrastructuur

Zó levert een modern toestel je veel meer tijd op

Win meer vrije tijd dankzij een modern device

Netropolix

Voor het derde jaar op rij in de prijzen bij Dell!

We vielen opnieuw in de prijzen als beste reseller in de clients categorie

Office 365

What happened in Vegas...

Lees wat wij hebben onthouden van Microsoft Inspire 2018

Teams

7 Teamstips die je leven makkelijker maken

Volg de lifehacks voor efficiënter (thuis)werk

Cloud

5 manieren om geld te verdienen aan de cloud

Van Tanker naar Speedboot? Het kan!

Netropolix

Blenders & Netropolix: strategische partners!

Lees het inspirerende verhaal van Bart Wuyts & Koen Vanlommel

Netropolix

Nieuwe HR-initiatieven bij Netropolix

Afgelopen jaar werd het HR-beleid grondig hertekend.

Data

2018 was leuk, 2019 wordt leuker!

De explosie van data accelereert in 2019! AI to the rescue ...

Security

Je account beveiligen is kinderspel!

Inloggen in 2 stappen met MFA

Netropolix

Stem Netropolix

Netropolix is genomineerd in de categorie "SMB IT-Partner 2019"

Netropolix

Cultuurshake

Lees over onze zoektocht naar de juiste mix!

Teams

Teams: Écht samenwerken

Met Microsoft Teams werk en communiceer je zoals nooit tevoren.

Cloud

Investeren in IT. Durf jij nog?

Lees hoe werken in de cloud grote investeringen overbodig maakt.

Security

Kijk mama! Zonder handen!

Lees hoe windows autopilot je leven kan vergemakkelijken

Case

Heylen Vastgoed garandeert veilige communicatie

Dankzij de cloud communiceert het vastgoedkantoor beter én veiliger

Cloud

Cloud of server?

Combineer het beste van de twee!

Teams

Verbinden met een druk op de knop

Communicatie tussen werknemers stoomlijnen? Het kan!

Security

Kritieke fout in Windows DNS-server

Recent werd er in de Windows DNS Server een ‘wormable’ kwetsbaarheid ontdekt.

Video

Square One Timelapse

Square One opgebouwd in anderhalve minuut

Case

Relias in de cloud

Wil je innoveren en automatiseren in IT-infrastructuur?

Security

Hoe je mailbox beschermen?

Microsoft Office 365 ATP is het antwoord.

Data

Zorg voor een plan B. Maak back-ups!

Per ongeluk ? Een brand? Data verliezen kost geld.

Infrastructuur

Einde support Windows 7

Wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijf?

Visie

Employer Branding een must in war for attitude

De voordelen van frisse, moderne infrastructuur.

Netropolix

Eat your own dog food

Netropolix gaat flexibel werken! Lees hoe.

Visie

Hoe tijd winnen kinderspel wordt

Maak gebruik van een virtuele coach die je professionele activiteit meet.

Infrastructuur

Trek de stekker er zelf uit!

Afschakelplan? Laat je niet bang maken!

Security

Is jouw identiteit altijd en overal veilig?

Lees hoe Multi-Factor Authenticatie je daar uitstekend bij helpt.

Data

Ontdek waar je geld laat liggen.

Meten is weten. Maar hoe maak je je data inzichtelijk?

Software

Professionaliseer je handtekening!

Jouw e-mail handtekening centraal beheren? Dat kan met CodeTwo!

Netropolix

Netropolix opnieuw Intel Technology Provider Gold!

Ook in 2019 bevestigt onze partner Intel de expertise van Netropolix.

Netropolix

Netropolix houdt yin en yang in evenwicht

Hoe de digitale transformatie een impact heeft op onze collega's

Infrastructuur

Dell|EMC: All about Modern Servers

Ontdek wat Windows Server 2019 en DellEMC PowerEdge 14 voor jou gaan betekenen.

Security

Word niet het slachtoffer van ransomware

Ransomware is weer actueel. Maar wat is het en hoe bescherm jij je bedrijf?

Netropolix

NX Missie: IT op de Achtergrond

Onze rol in jouw 'digitale transformatie!'

Security

Dé checklist voor een veilig wachtwoord

Is jouw wachtwoord te kraken? Ontdek het nu!