Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Narviflex en Netropolix: een samenwerking die op rolletjes loopt

Linkedinblog.png
facebookblog.png
twitterblog.png
Nominatie Trends Gazellen Netropolix

Met vier Belgische en twee Nederlandse vestigingen produceert Narviflex transportbanden, kunststofmaterialen en aandrijfcomponenten aan de lopende band voor verschillende Europese ondernemingen. Het bedrijf stilleggen? Geen denken aan. En dat hun IT daarin een grote rol speelt, is een feit: “IT is bij ons altijd belangrijk. Dat kan je het beste bewijzen door een kwartier de servers stil te leggen: dan is alles om zeep.” Wij spraken met Dirk Berden, CEO van de Narviflex Group.

Narviflex is gespecialiseerd in transportbanden, maar daarnaast hebben jullie nog andere afdelingen. Kan je ons daar meer over vertellen?

Narviflex heeft eigenlijk drie luiken. Onze oorspronkelijke core business, en wat nog steeds het meeste van onze activiteit beslaat, is de transportbandenservice. Wij maken en installeren alles wat te maken heeft met wat mensen beschouwen als lopende banden. Dat zijn bijvoorbeeld de banden op de luchthaven, koekenfabrieken, betoncentrales ... Wij zorgen ervoor dat deze bedrijven hun producten transporteren over lopende banden. Daarnaast hebben we de afdeling Narviplast-X. Daarmee leveren wij kunststofmaterialen, plaatmaterialen en stafmaterialen aan machinebouwers en andere firma’s. We hebben het bovendien enorm druk gehad met de plexiglascrisis. Onze derde en laatste afdeling heet Rindus. Daar verdelen wij alles wat te maken heeft met aandrijfcomponenten zoals motoren, kettingen ... Met andere woorden alles wat een machine doet draaien. Dit doen wij binnen Europa, maar Nederland en België zijn uiteraard onze doelgebieden.

Waar maken jullie het verschil met andere bedrijven in de sector?

Wij staan in voor de verdeling van alle grote Europese merken in de sector in België en Nederland. Daarmee bieden we de bekendste producten aan aan topkwaliteit. Daarnaast zijn we 24 op 24 en 7 op 7 bereikbaar. Indien nodig sturen we zelfs meteen servicemonteurs … Als laatste onderscheiden we ons door de enorme stock en de ideale productmix die gemaakt is voor de Benelux markt. Dat geeft ons een serieuze marktpositie.

Konden jullie je nog op dezelfde manier onderscheiden tijdens de lockdown? 

We kregen veel bezorgde telefoons van klanten in de cruciale sectoren, zoals voeding en recycling. Ze waren erg ongerust dat we moesten sluiten. Stel je maar eens voor dat zulke bedrijven geen leveranciers meer hebben. Gelukkig werd niet veel later beslist dat ook toeleveranciers van bedrijven in de cruciale sectoren uiterst belangrijk waren en bijgevolg mochten openblijven. We konden dus gewoon onze activiteiten voortzetten.

Hoe belangrijk was IT voor jullie tijdens deze periode?

IT is bij ons altijd belangrijk. Dat kan je het beste bewijzen door bij ons een kwartier de servers stil te leggen: alles is dan om zeep. Gelukkig zijn wij het al gewoon om van thuis uit en vanop afstand te werken omdat we 24 uur per dag activiteit hebben. Zeker iedereen die nauw betrokken is bij de verkoop en productie kon al eerder thuiswerken. Zij deden dat deze periode dus ook. Daarvoor was alles in orde. We hebben gelukkig niks halsoverkop moeten aanpassen. Alleen de webcams waren uitverkocht. (lacht)

Narviflex gebouw.jpg

 

“IT is bij ons altijd belangrijk. Leg onze servers een kwartier stil en alles is om zeep.”
dirk berden, CEO narviflex

Jullie zijn sinds 2018 klant bij Netropolix. Vertel eens hoe dat is gestart? 

Vroeger hadden we een full time IT manager. Die heeft ons op een bepaald moment verlaten. Bijgevolg vroegen we ons af hoe we het gingen aanpakken. Iemand die bij ons op de verkoop werkte, interesseerde zich enorm voor IT en vond het uitdagend. Hij zag het zeker zitten om zich hier verder mee bezig te houden. Wij zagen daar eveneens de voordelen van in. Dan hadden we een IT’er die de corebusiness door en door kent. Hij bleef wel liever ook nog betrokken bij de transportbanden, dus we besloten om de IT deels te outsourcen. En zo kwamen we bij Netropolix terecht. We hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt wat we wilden en ze waren meteen mee. Ons bedrijf draait elke dag 24 op 24, dus onze IT moet ook 24 uur per dag draaien. En buiten de kantooruren, is dat net zo belangrijk als tijdens die uren. Daarom is ons contract bij Netropolix ook zo handig: we kunnen hen op elk moment bereiken, maar er komt ook elke week een technieker on-site om alles te bekijken. Op die manier werken we proactief aan onze IT zodat er geen onaangename problemen opduiken. Bovendien verloopt de samenwerking met onze interne IT’er zeer goed.

En helpt dit ook om de dienstverlening aan jullie klanten te verbeteren?

Ja, absoluut. In deze tijd moeten wij noodgedwongen videovergaderen met klanten. Ze sturen ons (live) video’s en foto’s via allerlei soorten kanalen. Die komen binnen via e-mail of Whatsapp en dat kunnen wij allemaal goed ontvangen. Voor de rest kunnen we volledig remote aan de slag en dit van overal ter wereld. Zo staan wij altijd en overal ter beschikking om diensten te verlenen.

Jullie zijn recentelijk overgestapt naar IT op de Achtergrond: een contract waar een proactieve aanpak, een steeds beschikbaar team en redundantie centraal staan. Was dat de reden van jullie overstap?

De reden was dat we toch wel bezorgd zijn om de cyberaanvallen die er gebeuren én die dicht bij ons staan. Er zijn een paar grote klanten van ons plat gegaan en sindsdien kregen we echt schrik. Wij communiceren dagelijks online met onze klanten en die malware zou zo ook wel eens kunnen binnensluipen. We wilden ons dus op de best mogelijke manier beveiligen. Die security is natuurlijk stap één, maar het moet ook opgevolgd worden. Onze interne IT’er Maarten bekijkt dit en het is extra handig dat Netropolix extern meekijkt. Daarnaast schakelden we over naar IT op de Achtergrond om het platgaan te vermijden. Dat zijn voor ons de twee belangrijkste zaken. Maar dat is zeker niet het enige wat het contract inhoudt. Mocht er iets zijn, dan kunnen we op elk moment bellen en dan staan de techniekers klaar voor ons. Dit zijn altijd techniekers uit één team dat Narviflex goed kent.

 

"We wilden ons op de best mogelijke manier beveiligen. En de security moet uiteraard opgevolgd worden. Daarom stapten we over naar IT op de Achtergrond."
Dirk berden, CEO Narviflex

Welke zaken hebben jullie in deze relatief korte periode al gemerkt? Hebben jullie nog problemen ervaren?

Het voordeel aan Netropolix is dat ze vorig jaar bij ons een volledig nieuw serverpark hebben geïnstalleerd. Dat is toen allemaal opgezet als voorbereiding voor onze IT op de Achtergrond. We zitten dus met een nieuw serverpark, nieuwe software, de firewalls doen hun werk, de vele scanners doen het ... We hebben zeker niks levensbedreigends meegemaakt. Dat hebben we te danken aan het feit dat Netropolix hier wekelijks on-site komt om ons serverpark te controleren en te updaten. Daarnaast zijn ze tevens onze helpdesk. Een toegewezen team dat ons door en door kent, staat dan klaar om ons te ontzorgen, fysiek of remote. Als laatste houden ze zich ook bezig met het installeren van laptops, PC’s en meer.

Verliep alles vlot en volgens plan?

Ja, daar zijn we absoluut tevreden over. Het voordeel was ook dat het oude serverpark bleef draaien tot het nieuwe werd aangesloten. Het kon nog volledig getest worden voor het oude park eruit ging. In het weekend is de volledige database overgezet en we zijn zelfs niet platgegaan, waardoor alles onopgemerkt is verlopen. Het heeft zeker niet voor vertraging gezorgd en onze medewerkers hebben geen last ondervonden.

 

"We hebben vorig jaar een nieuw serverpark laten installeren. Dat komt Netropolix elke week controleren. Zo hebben we nog geen problemen ondervonden en loopt alles op rolletjes."
Dirk berden, CEO Narviflex

Narviflex vrachtwagens.jpg

We hebben een enorm lastige periode achter de rug en momenteel zitten we terug in een mini lockdown. Als je nu kijkt naar de toekomst, wat willen jullie dan nog zeker bereiken met Narviflex?

Op dit moment is het voor ons belangrijk om te kunnen blijven draaien zonder dat je iets moet stilleggen door de coronamaatregelen. Op lange termijn, zodra corona onder controle is, komen er nog twee nieuwe vestigingen bij: één in België en één in Nederland. Maar wanneer dat zal zijn, kunnen we op dit moment nog niet meegeven. Wat ik wel kan meegeven, is dat we genomineerd zijn voor de Prijs Ondernemen van Voka Mechelen-Kempen en dat we erg graag zouden winnen. Je kan nog stemmen op Narviflex via stem.narviflex.be tot en met 31 augustus. Dat zou een mooie verwezenlijking zijn voor 2020.

voka-banners-winnaar-Narviflex.jpg

Ook geïnteresseerd in IT op de achtergrond?

Koen Vanlommel

Koen Vanlommel

Afgevaardigd Bestuurder

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?


Dat kan! Laat hier jouw e-mailadres achter.andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Security

Word niet het slachtoffer van ransomware

Ransomware is weer actueel. Maar wat is het en hoe bescherm jij je bedrijf?

Security

Staat jouw wachtwoord er ook tussen?

Benieuwd naar de slechtste wachtwoorden van het jaar?

Netropolix

Voor het derde jaar op rij in de prijzen bij Dell!

We vielen opnieuw in de prijzen als beste reseller in de clients categorie

Netropolix

Nieuwe HR-initiatieven bij Netropolix

Afgelopen jaar werd het HR-beleid grondig hertekend.

Netropolix

Het nieuwe Sterck Magazine is er!

En we staan erin! Lees meer ...

Netropolix

Netropolix opnieuw Intel Technology Provider Gold!

Ook in 2019 bevestigt onze partner Intel de expertise van Netropolix.

Cloud

Investeren in IT. Durf jij nog?

Lees hoe werken in de cloud grote investeringen overbodig maakt.

Netropolix

Lancering ondernemersnetwerk ViaConnect

Sesam Events en Netropolix starten digitaal ondernemersnetwerk op

Visie

Hoe tijd winnen kinderspel wordt

Maak gebruik van een virtuele coach die je professionele activiteit meet.

Software

Jouw computer schoon houden?

Anno 2017 vraagt dat iets meer dan een antivirusprogramma.

Teams

Teams: Écht samenwerken

Met Microsoft Teams werk en communiceer je zoals nooit tevoren.

Teams

7 Teamstips die je leven makkelijker maken

Volg de lifehacks voor efficiënter (thuis)werk

Cloud

Cloud of server?

Combineer het beste van de twee!

Netropolix

Partners in Education

Netropolix en Thomas More: geslaagde samenwerking

Infrastructuur

Einde support Windows 7

Wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijf?

Infrastructuur

Dell|EMC: All about Modern Servers

Ontdek wat Windows Server 2019 en DellEMC PowerEdge 14 voor jou gaan betekenen.

Software

COVR zorgt voor digitale transformatie congressen

Ontdek hoe COVR dit realiseerde

Netropolix

IT'ers, geen pompiers.

Preventie is de sleutel tot IT op de Achtergrond.

Security

Kijk mama! Zonder handen!

Lees hoe windows autopilot je leven kan vergemakkelijken

Netropolix

Tweede DellEMC Award op rij!

Trots op ons team!

Security

Hoe je mailbox beschermen?

Microsoft Office 365 ATP is het antwoord.

Teams

Verbinden met een druk op de knop

Communicatie tussen werknemers stoomlijnen? Het kan!

Data

Ontdek waar je geld laat liggen.

Meten is weten. Maar hoe maak je je data inzichtelijk?

Data

2018 was leuk, 2019 wordt leuker!

De explosie van data accelereert in 2019! AI to the rescue ...

Netropolix

Waarom wij genomineerd zijn voor de Gazellen 2020

Duim jij met ons mee voor de winst op 4 maart?

Data

Zorg voor een plan B. Maak back-ups!

Per ongeluk ? Een brand? Data verliezen kost geld.

Security

Kritieke fout in Windows DNS-server

Recent werd er in de Windows DNS Server een ‘wormable’ kwetsbaarheid ontdekt.

Security

Dé checklist voor een veilig wachtwoord

Is jouw wachtwoord te kraken? Ontdek het nu!

Security

Je account beveiligen is kinderspel!

Inloggen in 2 stappen met MFA

Netropolix

NX Missie: IT op de Achtergrond

Onze rol in jouw 'digitale transformatie!'

Office 365

What happened in Vegas...

Lees wat wij hebben onthouden van Microsoft Inspire 2018

Infrastructuur

5G. Waarom wij niet kunnen wachten.

Maar dat alles dan gewoon wat sneller gaat, is te kort door de bocht.

Security

Is jouw identiteit altijd en overal veilig?

Lees hoe Multi-Factor Authenticatie je daar uitstekend bij helpt.

Case

Relias in de cloud

Wil je innoveren en automatiseren in IT-infrastructuur?

Visie

Employer Branding een must in war for attitude

De voordelen van frisse, moderne infrastructuur.

Netropolix

Waarom Netropolix De Kempenaar moet worden

Netropolix is genomineerd door Etion voor De Kempenaar 2020. Geef je stem!

Cloud

5 manieren om geld te verdienen aan de cloud

Van Tanker naar Speedboot? Het kan!

Netropolix

Netropolix bouwt een nieuw hoofdkantoor!

Wil jij met ons samenwonen? Dat kan!

Visie

Empower your colleagues!

Neem het heft in eigen handen en automatiseer je workflows!

Software

Rentdesk: onmisbaar voor wie vastgoed verhuurt

Met Rentdesk-software krijg je gemoedsrust én bespaar je tijd!

Security

Propere post? Het kan!

Ook gelezen dat het aantal cyberaanvallen nog steeds toeneemt?

Cloud

Veilig in de cloud

Plots beginnen werken in de cloud? Stel je de vraag of je wel veilig bezig bent.

Netropolix

Fijne feestdagen en een ambitieus 2020!

Fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Security

Phising 2.0: de truc met legitieme links

Phishing wordt nóg sluwer. Ontdek hier hoe jij niet in de val trapt.

Netropolix

Blenders & Netropolix: strategische partners!

Lees het inspirerende verhaal van Bart Wuyts & Koen Vanlommel

Data

5 voordelen van de GDPR voor je onderneming

Lees wat de GDPR voor je onderneming kan opbrengen.

Software

Automatisch factureren met PEPPOL

Netropolix is een toegangspoort tot het PEPPOL netwerk

Netropolix

Netropolix houdt yin en yang in evenwicht

Hoe de digitale transformatie een impact heeft op onze collega's

Data

Bescherm je bedrijfsdata!

Hoe bewaar jij jouw cruciale bedrijfsdata?

Video

Square One Timelapse

Square One opgebouwd in anderhalve minuut

Security

Lekt jouw firma data?

Is het antwoord ik denk het niet? Of ik weet het niet...

Netropolix

NX Square One

Volg hier de bouw van ons kick-ass hoofdkwartier!

Office 365

Office 365 Advanced Threat Protection

Een extra beschermingslaag voor je inbox

Security

Waarom efficiënt niet altijd veilig is

Hou je bedrijfsdata binnen je (virtuele) muren

Netropolix

Care Solutions wordt overgenomen door NX

Netropolix neemt infrastructuurafdeling onder haar vleugels

Software

Afscheid van een vriend

Windows 7 gaat op pensioen. Lees hier hoe jij de overstap maakt naar Windows 10!

Teams

Vier tabs die je écht moet hebben in Teams

Ontdek alles over Planner, Power BI ...

Netropolix

Lancering Rentdesk

Alles onder controle voor rentmeesters

Software

Dé ICT-trend van 2020

Machine learning voor elke KMO

Netropolix

Stem Netropolix

Netropolix is genomineerd in de categorie "SMB IT-Partner 2019"

Infrastructuur

Zó levert een modern toestel je veel meer tijd op

Win meer vrije tijd dankzij een modern device

Case

Heylen Vastgoed garandeert veilige communicatie

Dankzij de cloud communiceert het vastgoedkantoor beter én veiliger

Netropolix

Eat your own dog food

Netropolix gaat flexibel werken! Lees hoe.

Office 365

Microsoft 365

De bundel nu ook officieel gebundeld!

Software

Professionaliseer je handtekening!

Jouw e-mail handtekening centraal beheren? Dat kan met CodeTwo!

Security

Bescherm je identiteit, begin bij ...

Hoe zit het met jouw wachtwoordbeleid?

Infrastructuur

Trek de stekker er zelf uit!

Afschakelplan? Laat je niet bang maken!

Netropolix

Cultuurshake

Lees over onze zoektocht naar de juiste mix!

Software

Netropolix lanceert online platform voor Syndesk

Syndesk presenteert online platform voor algemene vergaderingen