Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Beneens en Netropolix maken het samen in de Kempen

Linkedinblog.png
facebookblog.png
twitterblog.png
Blogfoto_Beneens.jpg

Al 85 jaar is Beneens een bekende naam in de Kempen. Vandaag leiden neven Joeri en Jo Beneens het bedrijf. Hun kwaliteitsvol succesrecept is altijd gebleven, maar in 2013 kozen ze op het vlak van IT voor een drastisch andere aanpak: “Het eerste contact met Netropolix kwam er toen we diep in de penarie zaten. Sinds we samenwerken met hen hebben er zich geen problemen meer voorgedaan.” We spraken met Joeri Beneens.

Kan je kort schetsen wat Beneens doet?

Beneens is een algemeen bouwbedrijf met een breed gamma van soorten projecten. Dat zijn zowel projecten voor business to business klanten, maar we doen er ook voor particulieren, openbare aanbestedingen en zelfs eigen projectontwikkeling hier en daar. Het liefst doen wij totaalprojecten van het begin tot het einde. Elke afdeling binnen Beneens is zo uit de kluiten gewassen dat we echt projecten kunnen doen specifiek in die markt. Zo hebben we afdelingen van ruwbouw, schrijnwerk, CLT… maar onze grootste afdeling is uiteraard interieur. Zo hebben we bijvoorbeeld de kantoren van Netropolix ingericht. Bovendien is er nog een dochteronderneming voor aluminium buitenschrijnwerk, Beneens Alucon, dat door Luc Beneens geleid wordt en heeft mijn broer Ward een HVAC bedrijf, Benetech, dat gelinkt is aan Beneens. Met de hele groep zijn we ondertussen met ongeveer 140 medewerkers.

prijs ondernemen 2019 g.jpg

Waar maken jullie het verschil met andere bedrijven in de sector?

Dankzij onze verschillende uitgebreide afdelingen zijn wij een bedrijf dat bijna alles in eigen beheer doet. Bovendien hebben we een heel efficiënte manier van produceren waarbij een heel deel geautomatiseerd gaat. Alles wordt in 3D uitgetekend om de machines correct aan te sturen. De productieprocessen worden op dezelfde manier geautomatiseerd. Zelfs op onze bouwwerven doen we het zo door alles in BIM voor te bereiden.

Op die manier worden fouten op de werf vermeden. We staan echt voor kwaliteit. Elke architect hier weet dat we staan voor de hoogste kwaliteit en dat we steeds streven naar de hoogst mogelijke afwerkingsgraad. Dat is de reden dat mensen graag met ons samenwerken. Bovendien hebben we in 2019 de prijs Ondernemen gewonnen, wat een mooie bevestiging is van ons werk.

Konden jullie nog op dezelfde manier aan de slag tijdens de lockdown?

Wel, we zaten met enkele grote projecten. Daar moesten we uiteraard weg blijven. Omdat de projecten in de planning elkaar strak opvolgen, hebben we besloten om het hele bedrijf vijf weken lang stil te leggen zodat de planning niet in de war kon komen. Dit was enkel zo voor Beneens. Dochterondernemingen Beneens Alucon en de HVAC-afdeling Benetech bleven wel doorwerken. Na die vijf weken zijn we met z’n allen weer volop aan de slag gegaan.

 

“IT is enorm belangrijk voor ons: het is het kloppend hart van de onderneming.”
joeri beneens, zaakvoerder beneens

Wanneer er geen corona is en iedereen zijn dagelijkse taken uitvoert in het bedrijf, hoe belangrijk is IT dan voor jullie?

IT is heel belangrijk: dat is eigenlijk het kloppend hart van het bedrijf. De server hier is niet alleen een connectie tussen de bediendes en dient niet enkel voor de ERP (enterprise resource planning nvdr.) waarmee als onze bedrijfsprocessen zijn verbonden. Ook onze productie-aansturing gebeurt via die servers, dus als we onze productievoorbereidingen en tekeningen op de server zetten, ontstaan er allerlei deelprogramma’s met barcodes. Wanneer iemand die scant, weten de machines perfect wat ze moeten doen. Als we zonder server vallen, zitten we ook volledig zonder productie.

Jullie zijn sinds 2013 klant bij Netropolix. Dat is al een hele tijd. Hoe is die samenwerking precies begonnen?

Ons eerste contact was toen we diep in de penarie zaten. We waren compleet vastgelopen. Ik heb dan iemand leren kennen op een netwerkevent en hij is meteen langsgekomen. Hij loste het probleem op, maar wees ons wel op een drastisch andere aanpak op het vlak van IT. Zo is de bal aan het rollen gegaan en kwamen we uit bij Netropolix als IT-partner. De overschakeling was ineens een grote stap, maar verliep uitstekend. We hebben dan ook altijd een goed en veilig gevoel gehad bij deze keuze. Nu nog steeds.

 

"Heb je specifieke vragen, dan is er altijd wel iemand bij netropolix die dat kan oplossen."
joeri beneens, zaakvoerder beneens

Wat zijn voor Beneens de grootste meerwaarden van samenwerken met Netropolix als IT-partner?

De grootste meerwaarde is dat je kan meegenieten van alle kennis die er voor handen is. Heb je vragen over heel specifieke details, dan is er altijd wel iemand bij Netropolix die dat kan oplossen. We kunnen er meteen terecht en worden snel verder geholpen. Daarnaast werken we graag samen met een uit de kluiten gewassen, betrouwbaar bedrijf dat al heel wat jaren bestaat. Dat is toch heel anders dan samenwerken met één zelfstandige. Nu kan je rekenen op een betrouwbaar bedrijf waar je een heel team aan specialisten ter beschikking hebt. Bovendien is het fijn dat er een wederzijdse samenwerking is met Netropolix. Zo mochten wij het volledige interieur doen en op die manier konden we ook langs de andere kant eens samenwerken.

Netropolix_interieur3.jpg
Netropolix_interieur1.jpg
Netropolix_interieur2.jpg

Jullie hebben intern iemand die zich bezighoudt met de IT. Daarnaast komt er elke maand iemand van Netropolix langs voor onderhoud. Hoe verloopt die samenwerking?

In onze samenwerking met Netropolix kregen we een team toegewezen. Heel dat team is op de hoogte van onze situatie, maar we hebben wel één vaste System Engineer, Thomas, die bij ons maandelijks het onderhoud doet. We plannen daarvoor vaste dagen per maand in om interne IT’er Bart te ondersteunen. Bart doet vooral de eerste lijn zaken, de clients computer problemen. De System Engineer van Netropolix neemt het volledige serververhaal onder zijn vleugels. Als er dan iets aan de hand is, kan hij meteen ingrijpen. Bovendien klikt het goed met Thomas. Iedereen kent hem en kan er goed mee opschieten. Datzelfde geldt ook omgekeerd. Thomas kent de volledige omgeving binnen Beneens en weet wat er al gedaan werd in het verleden, net zoals de rest van het team waarvan hij deel uitmaakt. Het is een groot voordeel dat we altijd bij dezelfde personen terechtkunnen.

 

"Het is een groot voordeel dat we altijd bij dezelfde personen terechtkunnen."
joeri beneens, zaakvoerder beneens

Jullie zijn, zoals eerder vermeld, al even klant en kennen een heel verleden met Netropolix. Hoe zien jullie de toekomst met ons?

Teams werd alvast opgestart voor corona en daar hebben we ondertussen al goed gebruik van gemaakt. We zijn blij dat we met Teams goed voorbereid waren op het thuiswerken. Hiervoor volgde onze interne IT’er Bart eerst enkele sessies bij het cloudteam van Netropolix om vervolgens zelf interne opleidingen te geven binnen Beneens. Iedereen was er dus klaar voor. Daarnaast hebben we voor de toekomst eveneens plannen gemaakt om uit te breiden naar de cloud. Voor de productie blijven we wel liefst lokaal werken.

Hebben jullie nog problemen ondervonden sinds jullie samenwerking met Netropolix?

Nee, sinds we samenwerken gaat het heel goed en voelen we ons ook veilig. We zijn dan ook echt blij dat we samenwerken met een heel bedrijf en niet met één zelfstandige. Als hij ziek zou worden, zitten we vast. Bij Netropolix, integendeel, is er altijd een heel team dat onze geschiedenis kent. Op die manier is er steeds iemand die ons uit de nood zou kunnen helpen indien nodig.

Jullie vertelden dat jullie via een netwerkevent een IT'er leerden kennen. Als jullie tijdens een netwerkevent Netropolix moesten omschrijven, hoe zouden jullie dat dan doen?

Netropolix is een hele betrouwbare partner waarbij je altijd terechtkan. Ze denken strategisch mee op lange termijn om ook in de toekomst sterk te staan. Alles evolueert snel, dus dat strategisch advies is voor ons een heel belangrijke factor.

 

"Netropolix denkt strategisch mee om ook in de toekomst sterk te staan."
joeri beneens, zaakvoerder beneens

Over de toekomst gesproken, wat willen jullie met Beneens nog graag bereiken in de komende periode?

We zijn met de voorbereiding van enkele hele mooie projecten bezig. We zullen enorm ver gaan in het circulair bouwen, waarbij alle onderdelen demonteerbaar en milieuvriendelijk zijn. Alles wordt in hout gezet en het zal het meest circulaire gebouw van Europa worden. Daarnaast gaan we hier op de site zelf een gebouw bij zetten voor Benetech en BM-metaalwerken. We kijken positief naar de toekomst en blijven volop in beweging!

Je geen zorgen maken om je IT?

Koen Vanlommel

Koen Vanlommel

Afgevaardigd Bestuurder

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?


Dat kan! Laat hier jouw e-mailadres achter.andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Office 365

What happened in Vegas...

Lees wat wij hebben onthouden van Microsoft Inspire 2018

Netropolix

Fijne feestdagen en een ambitieus 2020!

Fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Infrastructuur

Dell|EMC: All about Modern Servers

Ontdek wat Windows Server 2019 en DellEMC PowerEdge 14 voor jou gaan betekenen.

Netropolix

Stem Netropolix

Netropolix is genomineerd in de categorie "SMB IT-Partner 2019"

Netropolix

Voor het derde jaar op rij in de prijzen bij Dell!

We vielen opnieuw in de prijzen als beste reseller in de clients categorie

Office 365

Microsoft 365

De bundel nu ook officieel gebundeld!

Software

Automatisch factureren met PEPPOL

Netropolix is een toegangspoort tot het PEPPOL netwerk

Netropolix

Care Solutions wordt overgenomen door NX

Netropolix neemt infrastructuurafdeling onder haar vleugels

Netropolix

Lancering Rentdesk

Alles onder controle voor rentmeesters

Software

Dé ICT-trend van 2020

Machine learning voor elke KMO

Visie

Empower your colleagues!

Neem het heft in eigen handen en automatiseer je workflows!

Software

Rentdesk: onmisbaar voor wie vastgoed verhuurt

Met Rentdesk-software krijg je gemoedsrust én bespaar je tijd!

Visie

Hoe tijd winnen kinderspel wordt

Maak gebruik van een virtuele coach die je professionele activiteit meet.

Netropolix

Blenders & Netropolix: strategische partners!

Lees het inspirerende verhaal van Bart Wuyts & Koen Vanlommel

Data

2018 was leuk, 2019 wordt leuker!

De explosie van data accelereert in 2019! AI to the rescue ...

Security

Dé checklist voor een veilig wachtwoord

Is jouw wachtwoord te kraken? Ontdek het nu!

Case

Heylen Vastgoed garandeert veilige communicatie

Dankzij de cloud communiceert het vastgoedkantoor beter én veiliger

Data

Ontdek waar je geld laat liggen.

Meten is weten. Maar hoe maak je je data inzichtelijk?

Security

Bescherm je identiteit, begin bij ...

Hoe zit het met jouw wachtwoordbeleid?

Infrastructuur

Trek de stekker er zelf uit!

Afschakelplan? Laat je niet bang maken!

Software

Netropolix lanceert online platform voor Syndesk

Syndesk presenteert online platform voor algemene vergaderingen

Software

COVR zorgt voor digitale transformatie congressen

Ontdek hoe COVR dit realiseerde

Office 365

Office 365 Advanced Threat Protection

Een extra beschermingslaag voor je inbox

Netropolix

Cultuurshake

Lees over onze zoektocht naar de juiste mix!

Data

Bescherm je bedrijfsdata!

Hoe bewaar jij jouw cruciale bedrijfsdata?

Software

Jouw computer schoon houden?

Anno 2017 vraagt dat iets meer dan een antivirusprogramma.

Cloud

Cloud of server?

Combineer het beste van de twee!

Security

Kritieke fout in Windows DNS-server

Recent werd er in de Windows DNS Server een ‘wormable’ kwetsbaarheid ontdekt.

Infrastructuur

Einde support Windows 7

Wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijf?

Teams

Vier tabs die je écht moet hebben in Teams

Ontdek alles over Planner, Power BI ...

Cloud

Investeren in IT. Durf jij nog?

Lees hoe werken in de cloud grote investeringen overbodig maakt.

Security

Hoe je mailbox beschermen?

Microsoft Office 365 ATP is het antwoord.

Netropolix

Netropolix bouwt een nieuw hoofdkantoor!

Wil jij met ons samenwonen? Dat kan!

Infrastructuur

Zó levert een modern toestel je veel meer tijd op

Win meer vrije tijd dankzij een modern device

Software

Afscheid van een vriend

Windows 7 gaat op pensioen. Lees hier hoe jij de overstap maakt naar Windows 10!

Netropolix

NX Square One

Volg hier de bouw van ons kick-ass hoofdkwartier!

Teams

Teams: Écht samenwerken

Met Microsoft Teams werk en communiceer je zoals nooit tevoren.

Netropolix

Eat your own dog food

Netropolix gaat flexibel werken! Lees hoe.

Netropolix

Waarom wij genomineerd zijn voor de Gazellen 2020

Duim jij met ons mee voor de winst op 4 maart?

Security

Phising 2.0: de truc met legitieme links

Phishing wordt nóg sluwer. Ontdek hier hoe jij niet in de val trapt.

Netropolix

Lancering ondernemersnetwerk ViaConnect

Sesam Events en Netropolix starten digitaal ondernemersnetwerk op

Netropolix

NX Missie: IT op de Achtergrond

Onze rol in jouw 'digitale transformatie!'

Security

Is jouw identiteit altijd en overal veilig?

Lees hoe Multi-Factor Authenticatie je daar uitstekend bij helpt.

Teams

Verbinden met een druk op de knop

Communicatie tussen werknemers stoomlijnen? Het kan!

Teams

7 Teamstips die je leven makkelijker maken

Volg de lifehacks voor efficiënter (thuis)werk

Netropolix

Nieuwe HR-initiatieven bij Netropolix

Afgelopen jaar werd het HR-beleid grondig hertekend.

Security

Lekt jouw firma data?

Is het antwoord ik denk het niet? Of ik weet het niet...

Netropolix

Netropolix houdt yin en yang in evenwicht

Hoe de digitale transformatie een impact heeft op onze collega's

Netropolix

Netropolix opnieuw Intel Technology Provider Gold!

Ook in 2019 bevestigt onze partner Intel de expertise van Netropolix.

Case

Relias in de cloud

Wil je innoveren en automatiseren in IT-infrastructuur?

Cloud

5 manieren om geld te verdienen aan de cloud

Van Tanker naar Speedboot? Het kan!

Data

5 voordelen van de GDPR voor je onderneming

Lees wat de GDPR voor je onderneming kan opbrengen.

Security

Je account beveiligen is kinderspel!

Inloggen in 2 stappen met MFA

Video

Square One Timelapse

Square One opgebouwd in anderhalve minuut

Security

Waarom efficiënt niet altijd veilig is

Hou je bedrijfsdata binnen je (virtuele) muren

Data

Zorg voor een plan B. Maak back-ups!

Per ongeluk ? Een brand? Data verliezen kost geld.

Security

Staat jouw wachtwoord er ook tussen?

Benieuwd naar de slechtste wachtwoorden van het jaar?

Visie

Employer Branding een must in war for attitude

De voordelen van frisse, moderne infrastructuur.

Netropolix

Partners in Education

Netropolix en Thomas More: geslaagde samenwerking

Security

Propere post? Het kan!

Ook gelezen dat het aantal cyberaanvallen nog steeds toeneemt?

Security

Word niet het slachtoffer van ransomware

Ransomware is weer actueel. Maar wat is het en hoe bescherm jij je bedrijf?

Netropolix

Het nieuwe Sterck Magazine is er!

En we staan erin! Lees meer ...

Netropolix

Tweede DellEMC Award op rij!

Trots op ons team!

Infrastructuur

5G. Waarom wij niet kunnen wachten.

Maar dat alles dan gewoon wat sneller gaat, is te kort door de bocht.

Netropolix

Waarom Netropolix De Kempenaar moet worden

Netropolix is genomineerd door Etion voor De Kempenaar 2020. Geef je stem!

Software

Professionaliseer je handtekening!

Jouw e-mail handtekening centraal beheren? Dat kan met CodeTwo!

Netropolix

IT'ers, geen pompiers.

Preventie is de sleutel tot IT op de Achtergrond.

Cloud

Veilig in de cloud

Plots beginnen werken in de cloud? Stel je de vraag of je wel veilig bezig bent.

Security

Kijk mama! Zonder handen!

Lees hoe windows autopilot je leven kan vergemakkelijken