logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Sesam Events en Netropolix starten digitaal ondernemersnetwerk op

Via Connect

In tijden van Corona, waarin het strikt verboden is samenkomsten te organiseren en contacten te leggen, blijven vele ondernemers op hun honger zitten wanneer het aankomt op netwerken. Fysiek netwerken is al helemaal uit den boze, en tot op heden was er nog geen waardig alternatief om dit op een gestructureerde en georganiseerde manier online te doen. Evenementenbureau Sesam Events uit Westerlo en IT-bedrijf Netropolix uit Geel brengen daar nu verandering in en zetten samen hun schouders onder het mooie nieuwe initiatief ViaConnect. Enthousiaste ondernemers kunnen elkaar zo toch weer ontmoeten en contacten met elkaar leggen op een digitale veilige afstand van elkaar.

Nieuwe mogelijkheden onderzoeken

“Tot voor kort bezocht ik gemiddeld drie netwerkevents per week. Het was een belangrijke manier om met andere ondernemers, en dus mogelijk nieuwe klanten, in contact te komen, wat ook zijn vruchten afwierp”, zegt Jan Caers, zaakvoerder van Sesam Events. “De dag dat de crisis in België zijn hoogtepunt bereikte, stonden we nog als standhouder op een netwerkbeurs in Antwerpen, en binnen een paar uur tijd kwam de ene na de andere annulatie van verschillende events binnen. Behoorlijk slikken, maar ik wilde absoluut niet bij de pakken blijven zitten en op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om toch contacten te onderhouden en nieuwe contacten te leggen.”

"Ik wilde absoluut niet bij de pakken blijven zitten en op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om toch contacten te onderhouden en nieuwe contacten te leggen."

Snel schakelen

“Ook voor Netropolix was het zaak om contact te blijven houden met collega-ondernemers. Sinds de start van de COVID maatregelen zien we een exponentiële toename in het gebruik van online mogelijkheden. Dat is niet enkel om contacten te onderhouden, maar evengoed om op vlotte manieren thuis te kunnen werken en oplossingen die de dagdagelijkse bedrijfsvoering vergemakkelijken maximaal te blijven garanderen”, zegt Kjell Spruyt, sales manager IT-infrastructuur van Netropolix. “We hebben de afgelopen weken creatief en snel moeten schakelen om ons cliënteel te voorzien van noodzakelijke oplossingen hiervoor. Dit cliënteel bestaat onder andere uit bedrijven uit de regio, maar evengoed uit de internationale congreswereld en syndici die hun algemene vergaderingen digitaal willen organiseren. Al snel ging daarom bij ons het spreekwoordelijk licht branden om iets digitaals te organiseren, aangezien we dergelijke oplossingen dagdagelijks ondersteunen en implementeren bij onze klanten én omdat we actieve netwerkers zijn.”

Via Connect

Twee netwerksessies per week

Vanaf volgende week gaat het initiatief van start met twee sessies per week. Op dinsdag loopt de sessie van 8 tot 9 uur, op donderdag van 12 tot 13 uur, met telkens voor en na het event de mogelijkheid om vrij te netwerken. Elke sessie heeft vier vaste partners, die telkens voor gasten zorgen. Zo zullen telkens een tiental wisselende ondernemers met elkaar netwerken op een kwalitatief hoogstaande manier. Er wordt gestart met twee groepen, en indien de vraag groter wordt, worden extra sessies opgestart. Voorlopige vaste partners zijn Van Havermaet-Groeneweghe, Phobos & Actor, Atrius Advocaten, BMW Sneyers en uiteraard Netropolix en Sesam Events.

 

“De eventsector wordt bijzonder hard geraakt en we zijn volop bezig met nieuwe concepten en ideeën uit te werken. We willen intussen wel laten zien dat we er nog steeds zijn, én tegelijk ons steentje bijdragen aan de noden die momenteel leven bij héél veel ondernemers, namelijk contacten onderhouden op een efficiënte en ongedwongen manier”, komt Jan Caers strijdvaardig uit de hoek.

 

“Het is overigens onze bedoeling om dit platform ook verder te laten leven nadat, hopelijk snel, de coronacrisis achter de rug is, en we elkaar terug in levende lijve mogen ontmoeten. We zijn er immers van overtuigd dat in de toekomst meer dan voordien gebruikgemaakt zal worden van alle digitale toepassingen die nu meer en meer ingeburgerd geraken”, aldus nog Kjell Spruyt.

Kjell Spruyt_200x200

Kjell Spruyt

Sales manager

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Netropolix

XsolveIT en Netropolix slaan de handen in elkaar

Printspecialist XsolveIT en Netropolix maken partnership officieel.

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.