logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Gezondheid op het werk

kevin-392517 (1)

Druk, druk, druk, maar we groeien

Als je vandaag iemand vraagt hoe het gaat, is het antwoord vaak: druk, druk, druk. Het maakt niet uit aan wie je het vraagt. Oud of jong, schoolgaand of bijna op pensioen. Niemand lijkt te ontsnappen aan het tempo dat we elkaar opleggen.

 

Het is datzelfde tempo dat digital transformation drijft. Een begrip waar elke zichzelf respecterende marketeer je al jaren mee om de oren slaat. Zoals je waarschijnlijk al wel weet, wij vinden digital transformation maar niets. De vlag dekt de lading niet. Maar dat is een ander verhaal.

Netropolix ontsnapt ook niet aan het digitale transformatiefeest. Ondanks dat we digitale technologie als core business hebben, hebben wij het ook lastig. Niet zozeer met de technische component, maar wel met dat andere stukje dat meedoet: de mens. Medewerkers vinden met de juiste competenties en attitude is niet eenvoudig, ze gelukkig houden en ervoor zorgen dat iedereen zich goed blijft voelen, is nóg moeilijker. De sterk veranderende omstandigheden, je organisatie telkens aanpassen en blijven voldoen aan de verwachtingen van klanten. Die context plus uitdaging bieden en levenslang leren, betekent groeien of gaan. Zowel voor werknemer als bedrijf.

Het 'B-woord': Yikes!

nik-shuliahin-251237

Nog zo'n hippe term, maar dan in personeelsbeleid, is het 'B-woord'. Voluit schrijven doen we liever niet, we willen het lot niet tarten. Noem ons bijgelovig! Ook hier bleef Netropolix niet gespaard. We moesten het afgelopen jaar een werknemer, eerst tijdelijk en daarna definitief, zien afhaken. Vervelend voor alle partijen, want het is iets wat je 'overkomt'. Wat we tijdig moet 'detecteren'. Wat je 'moeilijk' begrijpt als je het nog nooit hebt meegemaakt.

Een flashy zitzak en een thuiswerkdag?

Hoe creëer je dan als bedrijf een leuke sfeer waar mensen zich goed voelen? Een plek waar babyboomers tot Gen Z samenwerken, samenleven en zich vooral ook amuseren. Een werkomgeving waar genoeg ruimte is voor ambities, opleiding en uitdagingen. Maar waar ook genoeg geld verdiend wordt met waar we goed in zijn? Reflectie drong zich op. Na een intern proces kwamen we met een aantal troeven die in ons voordeel spelen:

 

  • Locatie: de meeste medewerkers komen uit de Kempen. Als je er zelf voor gekozen hebt om een theoretisch half uur van het werk te gaan wonen, kan je ons kantoor op zijn minst op datzelfde half uur bereiken. Files in de Kempen? Weinig last van.

 

  • Work-life balance: als je het voor het eerst hoort, voelt het misschien wat onwennig. Wij koesteren onze tijd bij Netropolix. Werken is immers een belangrijk deel van je sociaal leven. Daarom zorgen we voor een goede balans tussen sociale activiteiten, flex- en thuiswerk.

 

  • Fun: we organiseren regelmatig leuke activiteiten met feestcomité Fun-O-Polix met een eigen budget. De nieuwe Star Wars gaan kijken, met alle NX-gezinnen naar Planckendael of gewoon iets gaan eten. Het kan allemaal.

 

  • Klanten: Netropolix mag werken voor mooie bedrijven, voornamelijk uit de Kempen. Een uitstekende garantie om professioneel samen te werken. Je komt elkaar immers ook in het weekend tegen bij de Colruyt en je kent altijd wel iemand van de medewerkers.

 

  • Technologie: we werken zeer nauw samen met onze partners en proberen steeds mee te zijn met de nieuwste trends en technologieën

Fruit? Dat is hier wel een IT-bedrijf hè! 

GezondheidHeader

 

Eind 2016 kwam Kris aan boord als operationeel directeur. Kris is niet enkel een netwerknerd, maar ook ex-eersteklassevoetballer én trainer van Nijlen. Al snel kwam hij af met uit de sportwereld gerecycleerde initiatieven. Euh...dat is hier wel een IT-firma hé!

 

Eruit gingen de softdrinks, hallo ... fruit! En nog voor we het beseften, luisterden we collectief naar coach Paul Van Den Bosch van Energy Lab. Over hoe belangrijk bewegen is voor de gezondheid. Om nog maar te zwijgen over de nulmeting waarbij onze conditie grondig getest werd. Iedereen kreeg een stappenteller, Netropolix een eigen portaal met challenges! Er kwamen ambassadeurs en al snel verschenen de eerste stoeferkes in de What’sApp-groep.

 

Nu, na zes maanden in het programma, is nagenoeg iedereen in beweging. Een tiental collega's rijdt de Ronde Van Vlaanderen, een ander deel loopt de 10 Miles en sommigen doen beide. Het blijft toch een vreemd gezicht voor een bende IT-nerds.

 

In elk geval is dát hoe we de tweede collega zijn kwijt gespeeld in 2017. Niet dat er iemand is weg gegaan, maar we wegen collectief wel een gezonde collega minder

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.