Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

gezondheid op het werk

kevin-392517 (1).jpg

Photo by Kevin

Druk, druk, druk, maar we groeien

Als je vandaag iemand vraagt hoe het gaat, is het antwoord vaak: druk, druk, druk. Het maakt niet uit aan wie je het vraagt. Oud of jong, schoolgaand of bijna op pensioen. Niemand lijkt te ontsnappen aan het tempo dat we elkaar opleggen.

 

Het is datzelfde tempo dat de digital transformation drijft. Een begrip waar elke zichzelf respecterende marketeer je al jaren mee om de oren slaat. Zoals je waarschijnlijk al wel weet, wij vinden digital transformation maar niets. De vlag dekt de lading niet. Maar dat is een ander verhaal.

 

Netropolix ontsnapt ook niet aan het digitale transformatiefeest. Ondanks dat we digitale technologie als core business hebben, hebben wij het ook lastig. Niet zozeer met de technische component, maar wel met dat andere stukje dat meedoet: de mens. Medewerkers vinden met de juiste competenties en attitude is niet eenvoudig, ze gelukkig houden en ervoor zorgen dat iedereen zich goed blijft voelen, is nóg moeilijker. De sterk veranderende omstandigheden, je organisatie telkens aanpassen en blijven voldoen aan de verwachtingen van klanten. Die context plus uitdaging bieden en levenslang leren, betekent #groeien of gaan. Zowel voor werknemer als bedrijf.

 

Het 'B-woord': Yikes!

nik-shuliahin-251237.jpg

Photo by Nik Shuliahin 

Nog zo'n hippe term, maar dan in personeelsbeleid, is het 'B-woord'. Voluit schrijven doen we liever niet, we willen het lot niet tarten. Noem ons bijgelovig! 

Ook hier bleef Netropolix niet gespaard. We moesten het afgelopen jaar een werknemer, eerst tijdelijk en daarna definitief, zien afhaken. Vervelend voor alle partijen want het is iets wat je 'overkomt'. Wat we tijdig moet 'detecteren'. Wat je 'moeilijk' kan begrijpen als je het nog nooit hebt meegemaakt.

Een flashy zitzak en een thuiswerkdag?

Hoe creëer je dan als bedrijf een leuke sfeer waar mensen zich goed in voelen? Een plek waar babyboomers tot generatie z samenwerken, samenleven en zich vooral ook amuseren. Een werkomgeving waar genoeg ruimte is voor ambities, opleiding en uitdagingen. Maar waar ook genoeg geld verdiend wordt met de diensten waar we goed in zijn.

 

Reflectie drong zich op. Na een intern proces kwamen we met een aantal troeven die in ons voordeel spelen.

 

Locatie: De meeste medewerkers komen uit de Kempen. Als je er al zelf voor gekozen hebt om een theoretisch half uur van het werk te gaan wonen, kan je ons kantoor op zijn minst op datzelfde half uur bereiken. Files in de Kempen? Weinig last van.

 

Work life balance: Als je het voor het eerst hoort, voelt het misschien wat onwennig. Wij koesteren onze tijd bij Netropolix. Werken is immers een belangrijk deel van je sociaal leven. Thuiswerken stimuleren we niet. Thuis hoor je niet te werken. Laptops blijven ’s avonds op het werk. Sterker nog, velen hebben zelfs geen laptop.

 

Fun: We organiseren regelmatig leuke activiteiten. We hebben zelfs een heus feestcomité met een eigen budget. De nieuwe Star Wars gaan kijken, met alle NX-gezinnen naar Planckendael of gewoon iets gaan eten. Het kan allemaal.

 

Klanten: Netropolix mag werken voor mooie bedrijven, voornamelijk uit onze regio, de Kempen. Een uitstekende garantie om professioneel samen te werken. Je komt elkaar immers ook in het weekend tegen bij de Colruyt en je kent altijd wel iemand van de werknemers.

 

Technologie: We werken zeer nauw samen met onze partners en proberen steeds mee te zijn met de nieuwste trends en technologieën. 

Fruit? Dat is hier wel een IT-bedrijf hè! 

GezondheidHeader.jpg

Eind 2016 kwam Kris aan boord als operationeel directeur. Kris is niet enkel een netwerknerd, maar ook ex-eersteklassevoetballer én trainer van Nijlen. Al snel kwam hij af met uit de sportwereld gerecycleerde initiatieven. Euh...dat is hier wel een IT-firma hé!

 

Eruit gingen de softdrinks, hallo... fruit! En nog voor we het beseften, luisterden we collectief naar coach Paul Van Den Bosch van Energy Lab. Over hoe belangrijk bewegen is voor de gezondheid. Om nog maar te zwijgen over de nulmeting waarbij onze conditie grondig getest werd.

 

Iedereen kreeg een stappenteller, Netropolix een eigen portaal met heuse challenges! Er kwamen ambassadeurs en al snel verschenen de eerste stoeferkes op de What’sApp-groep. #Strevers

 

Nu, na 6 maanden in het programma, is nagenoeg iedereen in beweging. Een 10-tal collega's rijdt de Ronde Van Vlaanderen, een ander deel loopt de 10 Miles en sommigen doen beide. Het blijft toch een vreemd gezicht voor een bende IT-nerds.

 

In elk geval is dát hoe we de tweede collega zijn kwijt gespeeld in 2017. Niet dat er iemand is weg gegaan, maar we wegen collectief wel een gezonde collega minder! 

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT ondersteuning.

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS? HET KAN! SCHRIJF JE HIER IN.

andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Visie

Netropolix is Baanbrekende Werkgever

Netropolix ondertekende het charter. Ontdek waarom.

Netropolix

Waarom Netropolix De Kempenaar moet worden

Netropolix is genomineerd voor De Kempenaar 2020. Geef je stem!

Netropolix

Netropolix start nieuwe afdeling MS Bus Apps

Verbeter je bedrijfsprocessen met professionele ondersteuning

Security

5 tips om Computer Security Day te overleven

Wij geven je vijf tips om het hele jaar digitaal & veilig door te komen.

Netropolix

Netropolix helpt studenten met livestream TD

Studentenvereniging Atomos livestreamt Kerst TD vanuit Netropolix.

Cloud

Maak je geen zorgen, maak een back-up

Je bestanden in de cloud zetten, is niet hetzelfde als een back-up.