Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Netropolix is Baanbrekende Werkgever '21

Thuiswerk is opnieuw de norm. Een hele aanpassing voor wie dat niet gewend is. Bij Netropolix gingen we gelukkig al voor de coronacrisis aan de slag met hybride werken: dit is namelijk niet alleen belangrijk voor de mentale gezondheid, maar ook voor de mobiliteit van de medewerkers. En elke werkgever die er zo over denkt, kan dankzij Jobat, De Lijn en Antwerp Management School het Baanbrekende Werkgever charter ondertekenen. 

Een baanbrekende werkgever ...

Zorgt ervoor dat zijn medewerkers minder onderweg zijn. Netropolix interpreteert dit op verschillende manieren. Al van voor de pandemie ons land bereikte, mocht elke medewerker een dag van thuis uit werken. Of vanuit een andere plaats natuurlijk. Aangezien het IT-bedrijf veel aandacht spendeerde aan de ideale infrastructuur in het nieuwe kantoor, wil het graag dat de medewerkers thuis minstens even goed kunnen werken. Om dit optimale niveau te bereiken, zorgt de baanbrekende werkgever voor aangepaste ergonomietips, perfecte digitale tools én betaalbare infrastructuur, zoals schermen, muizen en bureaustoelen.

Thuiswerk.jpg

Een baanbrekende werkgever ...

Zorgt er niet alleen voor dat zijn medewerkers minder onderweg zijn. Hij maakt het eveneens mogelijk dat ze groener onderweg zijn. Zo bieden ze bij Netropolix niet enkel groene wagens aan zoals de hybride Volkswagen GTE, maar heeft het ook een uitgebreide fietspolicy. Op die manier kan elke sportieve én minder sportieve medewerker ervoor kiezen om eender welke fiets als bedrijfsfiets te leasen. Dit gaat van stadsfietsen, tot mountainbikes en zelfs elektrische fietsen. Hiermee moedigt de baanbrekende werkgever zijn medewerkers aan om voor een milieuvriendelijk transportmiddel te kiezen.

Groen.jpg

Een baanbrekende werkgever ...

Kijkt niet enkel naar mobiliteit. Hij bekijkt ook de impact van die mobiliteit op het welzijn van zijn medewerkers en wat hij nog kan inzetten om dit te vergroten. Bijgevolg is niet enkel thuiswerken een optie bij Netropolix. De baanbrekende werkgever zorgt er ook voor dat elke werknemer aan de slag kan naargelang zijn eigen ritme, dankzij flexibele uren en flexwerk. Hierbij kan de medewerker zelf aangeven wanneer hij enkele uurtjes vrij wil in de namiddag om die op een ander moment in te halen. Bovendien wil het IT-bedrijf uit Geel er zeker van zijn dat haar medewerkers door het thuiswerken de voeling met de collega’s niet verliezen. Daarom wordt er elke ochtend gezorgd voor een discussie onderwerp in het Teamskanaal, wekelijkse teammeetings en een digitale baravond op vrijdag.

BBWG_Blogklein.jpg

Het Baanbrekende Werkgever charter geeft volgens De Lijn, Antwerp Management School en Jobat een extra stimulans om hybride werken en een uitstekend mobiliteitsplan vast te zetten in een beleid waarin de medewerkers centraal staan. Omdat Netropolix zich hier sterk in herkent, ondertekende het het charter.

Emanuel van der Aalst web.jpg

Emanuel van der Aalst

Chief Happiness Officer

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT ondersteuning.

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS? HET KAN! SCHRIJF JE HIER IN.

andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Netropolix

Netropolix helpt studenten met livestream TD

Studentenvereniging Atomos livestreamt Kerst TD vanuit Netropolix.

Visie

Netropolix is Baanbrekende Werkgever

Netropolix ondertekende het charter. Ontdek waarom.

Netropolix

Netropolix start nieuwe afdeling MS Bus Apps

Verbeter je bedrijfsprocessen met professionele ondersteuning

Netropolix

Waarom Netropolix De Kempenaar moet worden

Netropolix is genomineerd voor De Kempenaar 2020. Geef je stem!

Cloud

Maak je geen zorgen, maak een back-up

Je bestanden in de cloud zetten, is niet hetzelfde als een back-up.

Security

5 tips om Computer Security Day te overleven

Wij geven je vijf tips om het hele jaar digitaal & veilig door te komen.