logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Netropolix is Baanbrekende Werkgever '21

Thuiswerk is opnieuw de norm. Een hele aanpassing voor wie dat niet gewend is. Bij Netropolix gingen we gelukkig al voor de coronacrisis aan de slag met hybride werken: dit is namelijk niet alleen belangrijk voor de mentale gezondheid, maar ook voor de mobiliteit van de medewerkers. En elke werkgever die er zo over denkt, kan dankzij Jobat, De Lijn en Antwerp Management School het Baanbrekende Werkgever charter ondertekenen. 

Een baanbrekende werkgever ...

Zorgt ervoor dat zijn medewerkers minder onderweg zijn. Netropolix interpreteert dit op verschillende manieren. Al van voor de pandemie ons land bereikte, mocht elke medewerker een dag van thuis uit werken. Of vanuit een andere plaats natuurlijk. Aangezien het IT-bedrijf veel aandacht spendeerde aan de ideale infrastructuur in het nieuwe kantoor, wil het graag dat de medewerkers thuis minstens even goed kunnen werken. Om dit optimale niveau te bereiken, zorgt de baanbrekende werkgever voor aangepaste ergonomietips, perfecte digitale tools én betaalbare infrastructuur, zoals schermen, muizen en bureaustoelen.

Thuiswerk

Een baanbrekende werkgever ...

Zorgt er niet alleen voor dat zijn medewerkers minder onderweg zijn. Hij maakt het eveneens mogelijk dat ze groener onderweg zijn. Zo bieden ze bij Netropolix niet enkel groene wagens aan zoals de hybride Volkswagen GTE, maar heeft het ook een uitgebreide fietspolicy. Op die manier kan elke sportieve én minder sportieve medewerker ervoor kiezen om eender welke fiets als bedrijfsfiets te leasen. Dit gaat van stadsfietsen, tot mountainbikes en zelfs elektrische fietsen. Hiermee moedigt de baanbrekende werkgever zijn medewerkers aan om voor een milieuvriendelijk transportmiddel te kiezen.

Hybride bedrijfswagens

Een baanbrekende werkgever ...

Kijkt niet enkel naar mobiliteit. Hij bekijkt ook de impact van die mobiliteit op het welzijn van zijn medewerkers en wat hij nog kan inzetten om dit te vergroten. Bijgevolg is niet enkel thuiswerken een optie bij Netropolix. De baanbrekende werkgever zorgt er ook voor dat elke werknemer aan de slag kan naargelang zijn eigen ritme, dankzij flexibele uren en flexwerk. Hierbij kan de medewerker zelf aangeven wanneer hij enkele uurtjes vrij wil om die op een ander moment in te halen. Bovendien wil het IT-bedrijf uit Geel er zeker van zijn dat haar medewerkers door het thuiswerken de voeling met de collega’s niet verliezen. Daarom wordt er elke ochtend gezorgd voor een discussie onderwerp in het Teamskanaal, wekelijkse teammeetings en een digitale baravond op vrijdag.

Tevreden werknemers

Het Baanbrekende Werkgever charter geeft volgens De Lijn, Antwerp Management School en Jobat een extra stimulans om hybride werken en een uitstekend mobiliteitsplan vast te zetten in een beleid waarin de medewerkers centraal staan. Omdat Netropolix zich hier sterk in herkent, ondertekende het het charter.

Emanuel van der Aalst web

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.