logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

COVR zorgt voor digitale transformatie van internationale congressen

Congres_Blogklein

COVR, het onderdeel van Netropolix dat instaat voor de IT-technische ondersteuning van internationale medische en wetenschappelijke congressen, zag met corona even haar plannen in het water vallen. Events van duizenden mensen waren (en zijn) immers niet toegelaten. Het bedrijf bleef niet bij de pakken zitten en zette een volledig virtueel alternatief op. Wij spraken met Pol Van de Perre, Project Manager bij COVR.

Wanneer beseften jullie dat jullie alternatieven moesten voorzien voor de congressen?

Al sinds februari kregen wij te maken met heel wat annulaties. Daarom kwamen we met het team samen om alle mogelijkheden te onderzoeken, rekening houdend met de twee belangrijkste componenten van een congres: het presenteren van nieuwe inzichten en ontwikkelingen en het tot stand brengen van netwerking.

Hoe ging dat in z'n werk?

Het hele proces verliep in twee stappen. Eerst kwam er een virtuele extensie van fysieke congressen waarbij iedereen aanwezig was en we enkel live streamden voor bezoekers en sprekers die niet konden komen. In de tweede stap organiseerden we volledig virtuele congressen. Veel mensen denken dat het ‘gewoon maar een webinar’ is, maar er komt meer bij kijken: hoe kunnen we bijvoorbeeld meerdere sessies parallel streamen en hoe brengen we hetzelfde congresgevoel in zo’n digitale sessie?

Virtueel congres

Tot welk resultaat kwamen jullie?

In het resultaat dat we bereikten, heeft al het fysieke ook digitaal een plekje gekregen. Zo kan je navigeren als in een echte congreszaal om een livestream te volgen. Daarnaast zijn er netwerkgelegenheden zoals fora, een messaging systeem en videochat. Op die manier kan je mensen opzoeken en ermee chatten. Dit komt overeen met iemand tegenkomen in de gang. Bovendien is er een virtuele meetingroom waar je vragen kan stellen via een Q&A-paneel. Andere bezoekers kunnen de vragen liken zodat de sprekers weten waar de grootste interesse ligt.

 

In het virtueel congres hebben zelfs Poster Presentations een plekje gekregen. Dit zijn presentaties waar geen sessies rond worden georganiseerd, maar die wel tentoongesteld worden. Dat kan door een document te uploaden in de online galerij, al dan niet vergezeld van audio. De kers op de taart? Dat is het beursgedeelte en tevens de grootste economische factor voor congressen: volledige beursstanden in 3D waar je folders en video’s kan bekijken en zelfs vragen kan stellen aan desks. Als extraatje zijn er contactmogelijkheden dankzij de ‘Drop your businesscard’-functie.

Virtueel congres Netropolix

Wat was de grootste uitdaging voor COVR?

De snelheid waarmee alles moest gebeuren, was de grootste uitdaging. Daarbij moeten we ook functies verkopen die nog niet ontwikkeld zijn. De klant moet dus eigenlijk kopen op vertrouwen. Een bijkomende uitdaging van het overstappen naar een digitaal alternatief is uiteraard dat klanten opnieuw gaan ‘shoppen’: ze kijken of de concurrent hetzelfde aanbiedt.

Denk je dat virtuele congressen eenmalig zijn of dat dit de toekomst is?

Op dit moment willen klanten zo snel mogelijk terug naar het fysieke, maar het zal nog lange tijd risico’s inhouden. We moeten dus op twee sporen inzetten. Naar de toekomst toe denk ik dat het eerder een hybride aanpak zal zijn wanneer er inwoners van bepaalde landen niet buiten de grenzen geraken. Zo kunnen ook zij lezingen volgen én geven. Dit alternatief is gelukkig laagdrempelig. Bijna alles draait in een webbrowser en je hoeft er niets voor te installeren. Iedereen die dus aan een laptop geraakt, kan deelnemen aan het congres.

Hoe verliepen de eerste virtuele events?

Erg goed. We hebben al wat workshops achter de rug en we mogen fier zijn op de innovatiekracht en implementatiesnelheid die we hebben getoond. We hebben daarbij als team veel nieuwe dingen geleerd, gebaseerd op onze ervaring. Als je dan achteraf van de klant hoort dat het fantastisch was en eenvoudig om te participeren, dan doet dat veel deugd.

Geïnteresseerd in een virtueel congres?

Pol Van de Perre web

Pol Van de Perre

Project Manager

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Netropolix

XsolveIT en Netropolix slaan de handen in elkaar

Printspecialist XsolveIT en Netropolix maken partnership officieel.