logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

What happened in Vegas, won't stay in Vegas!

Microsoft Inspire 2018

 

Satya Nadella, CEO Microsoft tijdens zijn keynote op Microsoft Inspire 2018 in Las Vegas.

Afgelopen week trapte Microsoft het nieuwe fiscaal jaar af in Las Vegas. Traditioneel doen ze dat met een partnerconventie, Microsoft Inspire. Aangezien Netropolix al bijna 20 jaar een Microsoft Gold partner is, is Inspire een jaarlijks wederkerende afspraak. Nieuw dit jaar was dat de interne conferentie, Microsoft Ready, op hetzelfde moment plaatsvond. De bedoeling is om zo partners en medewerkers nóg dichter bij elkaar te brengen om gezamenlijke klanten beter te kunnen bedienen.

All in Microsoft pakket

Microsoft is al jaren een drijvende kracht achter alles wat cloudoplossingen zijn. Netropolix was erbij in 2009 toen voormalig CEO Steve Ballmer het cloudtijdperk aankondigde door het engagement uit te spreken dat Microsoft ‘all in’ was. Nu, 9 jaar later, blijkt er aan die strategie weinig veranderd te zijn en welke stad leent zich beter dan Las Vegas om die ‘all in’ nog eens expliciet uit te spreken.

Strijd der titanen

Wat die cloud betreft zijn er een aantal belangrijke domeinen waarop Microsoft inzet. Er is Microsoft 365 wat door hen aangeboden wordt als een SaaS-bundel. En er is Microsoft Azure wat als platform aangeboden wordt waar klanten zelf infrastructuur (IaaS) en services (PaaS) op kunnen uitrollen. Wat die verschillende termen beteken lees je hier.

 

Met ongeveer 150 miljoen klanten op Office 365 is er al een hele weg afgelegd, maar het werk is nog verre van af. Het is ondertussen wel de standaard geworden. Wat infrastructuur en services in de cloud betreft, ziet Bloomberg nog heel wat groeipotentieel. Een mening die wij delen aangezien we nu ook momentum in bijvoorbeeld onze markt merken. Al blijft een aanzienlijk deel van de oplossingen nog wel uit zogenaamde ‘lift and shift’-scenario’s bestaan waarbij bestaande installaties gewoon ‘opgepakt en verhuisd’ worden.

 

Enkele analisten waarschuwen voor het ontstaan van een duopolie tussen Microsoft en Amazon, die samen meer dan 82% van de globale IaaS-markt in handen hebben. Het is immers maar enkelen gegeven om op wereldwijde schaal te investeren in datacenters. En in de publieke cloud, draait alles om schaal.

Wat hebben we geleerd?

Microsoft Inspire heeft als doel klanten en partners te inspireren. Laten zien wat je met moderne technologie allemaal kan bereiken. Het is dan ook het resultaat, de business outcome, die centraal staat in hun, maar ook onze strategie. Je zal dus de komende tijd nog veel horen over hoe je met Microsoft 365 overal veilig kan werken. Hoe simpel het is om je data inzichtelijk te maken met PowerBI. Hoe je met machine learning, een deelgebied van Artificiële Intelligentie, de feiten voor kan zijn. Maar ook hoe je dankzij de schaal en mogelijkheden van Microsoft Azure zaken kan realiseren die tot voor kort niet betaalbaar waren voor een kmo.

Emanuel van der Aalst web

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!