logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Netropolix start nieuwe business unit

Kerst TD

2021 start voor Netropolix met een knaller van formaat. Het IT-bedrijf dat al sinds 1999 actief is in de Kempen, stampte deze week een nieuwe business unit uit de grond. Naast het aanbieden van software, flexibel (tele)werken en IT-infrastructuur, ondersteunt de Geelse IT-partner nu ook grote organisaties en kmo’s met de configuratie van business apps in hun bedrijf.

Terugblik op 2020

Het afgelopen jaar bracht heel wat met zich mee voor IT-bedrijf Netropolix. 2020 startte met de verhuis naar haar nieuwe locatie, het werd genomineerd als finalist voor ondernemerswedstrijd De Kempenaar én het sloot haar jaar zeer succesvol af. Maar zoals voor zoveel bedrijven was 2020 ook een jaar vol uitdagingen. Die greep Netropolix echter aan om verschillende zaken in een stroomversnelling te brengen. Zo kwam er een duidelijke groei in de vraag naar flexibele thuiswerkoplossingen en zorgde deze toename voor een omvorming van de IT-infrastructuur- en cloudafdeling naar een hybride unit waarin beide worden gecombineerd.

Meerwaardecreatie in bedrijven

Maar niet enkel telewerk schoot de hoogte in. Netropolix merkte ook dat de vraag naar ondersteuning in business apps rees. De IT-partner was altijd al een voorloper in het adapteren van technologische innovaties. Sinds 2019 was het reeds bezig met het exploreren van de mogelijkheden binnen de business apps van Microsoft. 

Het is echter belangrijk zulke nieuwigheden niet te vroeg te introduceren in de markt. Daarom voelde het juist aan om deze dienstverlening nu pas te verzelfstandigen naar een volwaardige afdeling. Hierin ontwikkelt het team nieuwe diensten, waaronder Microsoft Dynamics 365 CRM voor het professioneel opvolgen van sales, Microsoft PowerBI voor het creëren van een visueel dashboard voor data-analyse en het Microsoft PowerApp Platform voor het ontwikkelen van apps zonder echte developerskills nodig te hebben. Deze services zijn gebundeld in een Power Platform dat ervoor zorgt dat organisaties meer inzicht krijgen in data, wat op termijn uitmondt tot verhoogde efficiëntie en verbetering van bedrijfsprocessen.

 

Om de afdeling te verbreden op het vlak van sales en marketing, haalde Netropolix Kevin Werrens aan boord, samen met huidige Chief Evangelist Emanuel van der Aalst. Zij zullen het proces van analyse, implementatie en configuratie sturen. CEO Koen Vanlommel gelooft alvast in de waardecreatie door het change management bij nieuwe én bestaande klanten: “Netropolix zorgt ervoor dat organisaties en kmo’s weten dat deze mogelijkheden er zijn en hoe ze ermee moeten omgaan. Wij zorgen voor de toegevoegde waarde van deze business apps bij elke klant.”

"Netropolix zorgt ervoor dat organisaties weten dat de mogelijkheden er zijn en hoe ze ermee moeten omgaan. Wij zorgen voor de toegevoegde waarde van de business apps bij elke klant."

 

Koen vanlommel, ceo netropolix

Uitgebreidere dienstverlening

Met de Microsoft Business apps-afdeling verbreedt Netropolix haar bestaande dienstverlening van software-ontwikkeling, IT-infrastructuur en cloudservices. Het bedrijf is uitermate geschikt om alle integraties met Microsoft 365 te realiseren en de service voor business apps sluit mooi aan bij de succesformule IT op de Achtergrond’, die Netropolix vandaag al aanbiedt. Het doel hiervan is te zorgen dat klanten ongestoord met hun IT kunnen omgaan. IT moet altijd werken zonder zorgen of onderbrekingen. Op die manier kunnen bedrijven zich focussen op hun core business, terwijl het team van Netropolix volledig proactief ten dienste staat van de klant.

Emanuel van der Aalst web

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.