logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

7 Teamstips die je leven makkelijker maken

We zijn allemaal in sneltempo beginnen thuiswerken. Het gevolg? Je bent met een of andere cloudtool aan de slag gegaan. Dat leek eerst eenvoudig, maar nu stuit je op enkele problemen. Een chat versturen of een videocall starten: da’s al piece of cake, maar wat zijn nu de échte Teams lifehacks?

1. Recording

Je hebt het al meegemaakt: twee meetings overlappen elkaar. Het zou handig zijn moest je jezelf kunnen opsplitsen, maar dankzij de Recording functie in Teams is dat niet nodig. Vraag aan een collega of hij de meeting opneemt. Zo heb je er zelfs een voordeel bij dat je met fysieke meetings niet kan creëren. En de recordknop? Die vind je tijdens de meeting onder de drie puntjes.

recording

2. Scherm delen

Werk je vanop afstand en wil je iets tonen aan een collega? Dan kan je je scherm delen. Dit doe je door het icoon met de rechthoek en het pijltje aan te klikken. De kans is groot dat je dat al wist, maar was je er al van op de hoogte dat je zelf kiest wat je toont? Zo kan je je bureaublad laten zien – en dus alles wat je doet - of enkel een specifiek venster. Navigeer je naar een ander tabblad, dan zal jouw publiek dit niet zien. Handig, toch?

scherm delen tip

3. Achtergrond veranderen

Werk je door een gebrek aan ruimte vanuit je slaapkamer of keuken? Dan toon je dat liever niet aan heel het bedrijf. Misschien maakte je daarom gebruik van de ‘Backgroundblur’. Deze vind je onder de drie puntjes bij ‘Achtergrondeffecten’. Maar naast de blur, kan je ook kiezen voor een andere achtergrond. Ga je voor een strak interieur of werk je vanop het strand? Aan jou de keuze.

 

Vind je je ding niet, voeg dan zelf een achtergrond toe! Ga via de drie puntjes naar 'Achtergrondeffecten' en klik op de knop 'Nieuwe toevoegen'. Zo kan je tussen je eigen foto's zoeken en er eentje uploaden. Nog op zoek naar een leuke achtergrond? Download hier je nieuwe favoriet!

achtergronden

4. Donkere modus & ringtone

Als je dacht dat je achtergrond veranderen de enige personalisatie is, dan heb je het mis. Zo kan je bijvoorbeeld Teams in een ‘dark modus’ zetten. Hoe? Klik rechts bovenaan op je profielfoto, navigeer naar ‘Instellingen’ en je ziet alle opties! Daarnaast kan je in hetzelfde venster onder ‘Oproepen’ een andere ringtone instellen voor inkomende calls. Dansen is toegestaan.

dark modus

5. Notities uploaden

Staat na een online meeting jouw papier vol aantekeningen? Dan kan je deze eenvoudig uploaden en bezorgen aan je collega’s. Wanneer je in een chat een foto neemt, herkent de Teams lens namelijk of je een foto maakt van een whiteboard of papier. Vervolgens optimaliseert hij de kribbels zodat ze extra goed leesbaar worden. Op die manier tilt hij jouw notities naar een hoger niveau.

office lens

6. Stille uren en dagen

Werken met Teams betekent ook altijd bereikbaar zijn. Of dat is toch wat velen denken. Maar niets is minder waar: zo kan je je persoonlijke grenzen instellen in de app op je smartphone met ‘Stille uren of dagen’. Je vindt ze bij ‘Instellingen --> Meldingen’.

 

Wil je in het weekend dus niet aan het werk denken? Schakel zaterdag en zondag dan in als ‘Stille Dagen’ en alle meldingen in die tijdspanne worden gedempt! Hello weekend!

stille uren

7. Shortcuts & commando's

Werk je elke dag in Teams? Dan kan je maar beter efficiëntie creëren. Zit je bijvoorbeeld om het even waar in Teams? Dan zorgt Control + E ervoor dat je in de zoekbalk terechtkomt.

 

Extra: klik op je profielfoto en ga naar ‘Sneltoetsen’. Hier vind je nog tientallen andere shortcuts.

 

Kan je deze niet onthouden? Dan hebben we goed nieuws: met de backslash geef je namelijk snelle commando’s in je zoekbalk. Wil je een bericht sturen naar iemand? Geef ‘/chat’ in. Dit werkt ook met onder andere ‘/niet-storen’ of ‘/bellen’. Gedaan met zoeken!

shortcuts

Zo zie je maar dat werken met Teams efficiënt kan (misschien wel efficiënter dan fysieke meetings?). Zit je toch nog met vragen, dan helpen wij je graag.

Emanuel van der Aalst web

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Netropolix

XsolveIT en Netropolix slaan de handen in elkaar

Printspecialist XsolveIT en Netropolix maken partnership officieel.

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!