Logo_New_2017.png

Investeren in IT, Durf Jij Nog?

MoneyHeader2.jpg

 

Je bedrijf groeit en je investeert in nieuwe werkplekken, hardware en software. Of je voorziet extra serverruimte om piekmomenten op te vangen. Het economisch klimaat van vandaag doet je echter met de handrem op beslissen.

 

Hoeveel durf jij nog in IT te investeren?

Grote investeringsbudgetten zijn vandaag eigenlijk niet meer nodig. Ook piekmomenten voor je servers zijn perfect op te vangen. Je activiteiten onderbrengen in de cloud heeft heel wat voordelen. We hebben het al eerder over werken in de cloud gehad. Maar wat is dat nu eigenlijk.

Werken in de cloud wil zeggen dat je via een internetverbinding op een externe server werkt. Je gegevens, software en bestanden staan op een andere plek dan je eigen locatie. Verschillende toepassingen die je vandaag al gebruikt, staan in de cloud. Denk bijvoorbeeld aan je e-mail, je CRM of je bestanden. Bij cloudcomputing maak je gebruik van data, applicaties en/of hardware die via het internet ter beschikking worden gesteld.

De drie 'modellen' om te werken in de cloud

1. Infrastructure as a Service (IaaS)

Bij IaaS gebruik je een cloud provider zijn infrastructuur zoals je dat vroeger met eigen aparatuur gedaan zou hebben. In plaats van servers, storage, firewalls en netwerkapparatuur te kopen, huur je die als een service. Je bepaalt zelf wat er met je infrastructuur gebeurt en je onderhoudt je virtuele servers samen met je vaste IT-leverancier. Voordeel is dat je geen investeringen meer hebt voor hardware en accomodatie, al de rest blijft hetzelfde. Een recente publicatie van Gartner wijst echter op het feit dat 'IaaS'-scenario's zelden een succes zijn. Het is een in het beste geval een overgangsfase. We deling die mening.

2. Platform as a Service (PaaS)

Bij PaaS biedt bvb. Microsoft een volledig platform aan van services die je kan gebruiken. Er moet geen onderhoud gebeuren van servers of besturingssystemen omdat  Microsoft dit als een dienst aanbiedt. Het is een snelle en schaalbare manier om te ontwikkelen, te testen en in productie te brengen. Groot voordeel is dat de service draait ongeacht het aantal gebruikers. Het platform zorgt zelf voor systeembeheer en schaalbaarheid. 

3. Software as a Service (SaaS)

Dit zijn toepassingen die niet op je computer geïnstalleerd zijn maar die in de cloud draaien. Voorbeelden zijn e-mail, agendafuncties en kantoorsoftware. Je kan er van op elk toestel aan, op elk moment van de dag. Je betaalt een maandelijks abonnement gebaseerd op het aantal gebruikers. En je beschikt altijd over de recentste versie van de software. Voor je bedrijf kan je CRM-toepassingen, ERP-toepassingen of documentbeheer inschakelen. 

Voordelen van cloudcomputing

Het fijne aan werken in de cloud is dat geavanceerde bedrijfstoepassingen betaalbaar worden voor iedereen. Zonder zware investeringen in hardware, software, installeren, updaten of onderhoud. Je betaalt wat je gebruikt. Afhankelijk van het aantal gebruikers of de omvang van je taak schaalt de service automatisch omhoog of omlaag. En doordat alle toepassingen in de cloud draaien, hebben gebruikers van op elk apparaat toegang tot hun informatie. Ze kunnen op een eenvoudige manier mobiel werken zodra ze een internetverbinding hebben. En geef nu toe, hoe dikwijls heeft u het recent zonder enige vorm van internet moeten stellen? Inderdaad. Die tijd is voorbij.

Maar wat met de veiligheid?

De datacenters van Microsoft zijn verspreid over heel de wereld. Die datacenters gebruikte Microsoft al voor eigen data en toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan Office 365 of het gameplatform Xbox Live dat spelers online verbindt. Voor elk datacentrum gelden strikte veiligheidsmaatregelen. Ze worden fysiek bewaakt en op elke site zijn er maar een aantal gemachtigde administrators. Deze kunnen binnen zéér strenge procedures enkel vooraf gedefinieerde taken uitvoeren. Niemand kan zomaar doen wat hij of zij wil. 

Bedenk je eens hoe eenvoudig het voor een buitenstaander is om bij jouw server te geraken? Hoeveel je jaarlijks investeert in hardware, software en ontwikkeling. Hoe de digitale trein verder dendert, met of zonder jou. Werken in de cloud vereenvoudigt je bedrijfsorganisatie, maakt je bedrijf wendbaar, je kan van overal en altijd veilig werken, voor een vast bedrag. Dát is werken in de cloud.

Manu_1500x1500.png

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?


Dat kan! door hier uw e-mail adres achter te laten.andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Blog

Ontdek waar je geld laat liggen.

Meten is weten. Maar hoe maak je je datasoep inzichtelijk?

Pers

Netropolix opnieuw Intel Technology Provider Gold!

Ook in 2019 bevestigd onze partner Intel de expertise van Netropolix.

Blog

Hoe je mailbox beschermen?

Microsoft Office 365 ATP is het antwoord.

Pers

Tweede DellEMC Award op rij!

Trots op ons team!

Blog

Cultuurshake

Lees over onze zoektocht naar de juiste mix!

Blog

Employer Branding een must in war for attitude

De voordelen van frisse, moderne infrastructuur.

Blog

5 manieren om geld te verdienen aan de cloud

Van Tanker naar Speedboot? Het kan!

Blog

Propere post? Het kan!

Ook gelezen dat het aantal cyberaanvallen nog steeds toeneemt?

Blog

Zorg voor een plan B. Maak back-ups!

Per ongeluk ? Een brand? Een kwaaie medewerker? Data verliezen kost geld.

Event

Dell|EMC: All about Modern Servers

Ontdek wat Windows Server 2019 en DellEMC PowerEdge 14 voor u gaan betekenen.

Blog

Trek de stekker er zelf uit!

Afschakelplan? Laat je niet bang maken!

Pers

Het nieuwe Sterck Magazine is er!

En we staan er deze keer in! Lees meer...

Blog

Verbinden met een druk op de knop

Communicatie tussen werknemrs stoomlijnen? Het kan eenvoudig...

Blog

What happened in Vegas...

Lees wat wij hebben onthouden van Microsoft Inspire 2018

Blog

Lekt uw firma data?

Is het antwoord ik denk het niet? Of ik weet het niet...

Product

Professionaliseer uw handtekening!

Uw e-mail handtekening centraal beheren? Dat kan met CodeTwo!

Blog

Kijk mama! Zonder handen!

Lees hoe windows autopilot uw leven kan vergemakkelijken

Blog

NX Square One

Volg hier de bouw van ons kick-ass hoofdkwartier!

Blog

IT'ers, geen pompiers.

Preventie is de sleutel tot IT op de Achtergrond.

Blog

Investeren in IT. Durf jij nog?

Lees hoe werken in de cloud grote investeringen overbodig maakt.

Blog

Eat your own dog food

Netropolix gaat flexibel werken! Lees hoe.

Blog

Is uw identiteit altijd en overal veilig?

Lees hoe Multi-Factor Authenticatie u daar uitstekend bij kan helpen.

Product

Deze producten gaan er uit!

Plan de transitie tijdig!