Stop ondersteuning Windows 7
Innovatie

Windows 7, afscheid van een vriend

03/01/2020 - 2 min read

Vanaf 14 januari 2020 is het zover: Windows 7 is ‘End of Life’. Het 10 jaar oude besturingssysteem gaat dan met pensioen en krijgt geen veiligheidsupdates of ondersteuning meer van Microsoft. Toch draait nog 14% van de Belgische desktops op Windows 7. Hoog tijd om je computerpark klaar te maken voor de toekomst.

Laat het voor iedereen duidelijk zijn: wij houden van onze oude vriend Windows 7. De software die in 2009 werd gelanceerd deed snel zijn voorgangers vergeten. Want het besturingssysteem bracht meer veiligheid en stabiliteit in het IT-park van veel Vlaamse kmo’s. En het deed jarenlang wat het moest doen: presteren. Maar nu is het over en uit.

Bye bye security updates

Geen paniek. Het is niet dat computers die draaien op Windows 7 plots uitvallen op het moment dat Microsoft de stekker uit het systeem trekt. Toch is nu het moment voor een upgrade, want er komen geen gratis security-updates meer voor Windows 7. Dus wordt de beveiliging van je computer binnen de kortste keren zo lek als een zeef.

Alternatieven voor Windows 7

Kiezen voor Windows 7 betekent onveilig werken of diep in je buidel tasten. Daarom is het beter om nu over te stappen naar Windows 10. Maar wat als je oude, onmisbare software hebt die niet compatibel is met dat nieuwste besturingssysteem? Dan is er goed nieuws: met Desktop App Assure maak je die oude apps compatibel met de systemen die je nu en in de toekomst gebruikt.

Bobby aan computer

Tijd voor Windows 10

Windows 10 is snel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Als je wilt overstappen heb je 3 mogelijkheden: 

  1. Je koopt een licentie voor Windows 10 en geeft je huidige computer een upgrade. 
  2. Je koopt een nieuwe computer met Windows 10 op geïnstalleerd. 
  3. Je hebt of neemt een abonnement op Office365Windows 10 zit daarbij inbegrepen. 

Sta je er alleen voor? Natuurlijk niet. NTX leidt je overstap in goede banen. Ben je overgeschakeld? Dan is het een kwestie van nauwkeurig de updates te installeren. Elk voorjaar is er een update met nieuwe features en in het najaar is er traditioneel een met stabiliteitsverbeteringen. 

 

Lig niet wakker van die updates. NTX doet dat wel. Resultaat? Je IT-infrastructuur werkt perfect op de achtergrond en jij hebt de handen vrij voor het echte werk: je kerntaken. Geef ons snel een seintje. 

Emanuel van der Aalst

Meer weten over Windows 10?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!