logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11 en jij dat ook moet zijn!

Windows 11

Op 24 juni was het een hoogdag voor de techneuten onder ons: Windows 11 werd aangekondigd. Hoewel de opvolger van Windows 10 nog even op zich laat wachten, sprongen onze specialisten én Windowsaddicts Jan en Thomas meteen op de kar van Windows 11. Zij zochten voor jou uit waarom een aftelkalender voor het nieuwe besturingssysteem niet overdreven is.

Windows 11: grafisch opgesmukt

Het zal je waarschijnlijk meteen opvallen, maar Windows 11 heeft een likje verf gekregen. Zo blijft het alom bekende gebruiksgemak in voege, maar worden belangrijke elementen extra in de verf gezet. De grafische update van het systeem zorgt nu voor onder andere afgeronde hoeken en nieuwe iconen. Daarnaast zal je je menubalk in het midden onderaan vinden, in tegenstelling tot Windows 10, waar je de keuze hebt om deze te plaatsen naar believen.

Teams, Tiktok & voicetyping

Maar natuurlijk wordt er geen nieuw systeem ontwikkeld omwille van de rondingsgraad en een gelikt design. Er is méér. Zo zal Microsoft definitief vaarwel zeggen tegen Skype en dit programma vervangen door Teams. De app zal standaard ingebakken zitten in Windows 11, waardoor het niet meer gedownload hoeft te worden en de integratie nóg vlotter verloopt.

 

Daarnaast werd voicetyping geoptimaliseerd. Zo kan je vanaf nu, ook zonder Cortana, voice commando’s geven. Meer nog: zelfs je intonatie wordt begrepen, waardoor Windows 11 leestekens interpreteert.

 

Daarbovenop kan je Android programma’s draaien op je Windowstoestel. Tiktok downloaden op je laptop kan dus zonder enig probleem, al geeft Windows 11 gelukkig de mogelijkheid aan bedrijven om deze opties af te schermen voor hun medewerkers.

Windows 11

Voorzien van technisch geavanceerde snufjes

Dat klinkt natuurlijk allemaal al meer dan voldoende, maar voor de échte diehards zit er nog meer in de doos. Zo zorgt de upgrade van het besturingssysteem ervoor dat de aansturing van de videokaart in je laptop vanaf nu gebeurt met Direct X12 Ultimate, wat zorgt voor een geheel nieuwe belichting in games.

 

Daarnaast zullen de updates een pak kleiner worden van formaat, maar ook zullen ze sneller te installeren zijn. “Bij de nieuwe servervariant Server2022 worden updates geïnstalleerd zonder een herstart. Het lijkt me dus niet onlogisch dat dezelfde functionaliteit geïmplementeerd wordt bij de workstations met Windows 11”, licht Windowsliefhebber en Netropolix System Engineer Thomas toe.

Windows 11 upgrade, prijs & release

Hoewel er al heel wat geweten is over het nieuwe besturingssysteem, zullen er nog verschillende extra’s bij komen. Denk bijvoorbeeld aan de ontspanningsfeed, die momenteel nog verder wordt uitgedacht. Maar tenzij je meedoet aan het ‘Windows insider bèta test programma’, moet je daar jammer genoeg nog even op wachten. Zo wordt voorspeld dat de Windows 11 release in het najaar (oktober, november) zal plaatsvinden.

 

Welk prijskaartje hieraan zal vasthangen, is ook nog niet geweten. Meestal werkt Windows met een gratis upgrade die beperkt is in tijd. Maar wanneer je met Windows 11 aan de slag bent, zal je waarschijnlijk niet meer terug willen.

 

Meer weten over Windows 11? Je kan alvast terecht bij een van onze specialisten.

Emanuel van der Aalst web

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Netropolix

XsolveIT en Netropolix slaan de handen in elkaar

Printspecialist XsolveIT en Netropolix maken partnership officieel.

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Visie

Solliciteer en word beloond met quality time

Gedurende de maand oktober beloont Netropolix elke sollicitant met vrije tijd.

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Software

NX zorgt voor 2 transformaties in congressector

Van fysiek naar virtueel naar hybride op slechts twee jaar tijd

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen