logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Netropolix schiet DDA IT te hulp bij modernisering naar de cloud

Vaccinatiecentrum Lint

Twee IT-bedrijven die onafhankelijk hun krachten bundelen: niet alledaags, maar het gebeurde wel bij softwarebedrijf DDA IT en allround IT-speler Netropolix. Waar die eerste haar software wil moderniseren, helpt de tweede door deze pakketten naar de cloud te brengen. Een hele uitdaging.

DDA IT gaat voor modernisering

Softwarebedrijf DDA IT (Dynamic Data Assistance & Information Technology) ondersteunt al jaar en dag klanten met ERP-softwarepakketten voor kmo’s. Hierbij kunnen ze hetzelfde aanbieden als grote spelers in de sector, maar met een persoonlijke aanpak en maatwerk. Toen vier jaar geleden Ewout Seldeslachts de sprong maakte en bij in het team kwam als medevennoot, ontdekte hij dat het bedrijf een ‘upgrade’ kon gebruiken: “DDA IT was meer een supportbedrijf voor bestaande klanten geworden. Ik heb onze pakketten eens flink onder de loep genomen en gezien dat de werking ervan fantastisch is, maar dat de look in al die jaren hetzelfde bleef.” Met dat inzicht greep hij de kans om een volledige modernisering van het bedrijf door te voeren. En daarvoor zochten ze een geschikte partner

In aanraking met Netropolix

Vandaag zijn cloudoplossingen een hot topic. Steeds meer mensen willen flexibel en mobiel werken. Iets wat perfect binnen de modernisering van DDA IT zou passen. Maar de reeds bestaande software werd geschreven in een specifieke programmeertaal waardoor het herschrijven ervan naar de cloud quasi onmogelijk was. Daarnaast kon het bedrijf bij klantendemo’s wel software aanbieden, maar voor hardware verwezen ze door naar andere IT-bedrijven zoals Netropolix. Toen die laatste DDA IT benaderde met een voorstel waarbij apps in de cloud kunnen draaien zonder deze te herschrijven, twijfelden ze niet. Er werd een synergie gebouwd tussen de software van de ene speler en de infrastructuur van de andere om ook in coronatijden snel te schakelen en te blijven werken met bestaande software. Bovendien hangen hun klanten nu niet meer vast aan één lokale computer: ze kunnen eender waar hun software gebruiken.

Ewout Seldeslachts

 

“De cloudoplossing is ideaal. Klanten hangen niet meer vast aan één computer en kunnen eender waar hun ding doen.”

 

Ewout seldeslachts, mede-zaakvoerder dda it

 

Gezamenlijke en complementaire oplossing

De cloudoplossing blijkt dus niet alleen ideaal voor DDA IT, maar ook voor haar klanten. “Klanten moesten altijd zelf een partner zoeken voor infrastructuur. Dankzij Netropolix zien ze nu meteen het totaalpakket in werking tijdens de demo”, vertelt Ewout. En voor DDA IT verandert er niets: zij doen nog hetzelfde en Netropolix zorgt voor het snelle schakelen. En dat is wat vandaag nodig is in de razendsnel evoluerende IT-sector. “Netropolix begrijpt onze noden beter en beter en onze gemeenschappelijke klanten vereenvoudigen de samenwerking. Bovendien zoeken we altijd samen naar een oplossing om de klant het beste aan te bieden.”

Wil je ook genieten van flexibele en snelle IT-ondersteuning?

Emanuel van der Aalst web

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!