Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Netropolix schiet DDA IT te hulp bij modernisering naar de cloud

Vaccinatiecentrum Lint

Twee IT-bedrijven die onafhankelijk hun krachten bundelen: niet alledaags, maar het gebeurde wel bij softwarebedrijf DDA IT en allround IT-speler Netropolix. Waar die eerste haar software wil moderniseren, helpt de tweede door deze pakketten naar de cloud te brengen. Een hele uitdaging.

DDA IT gaat voor modernisering

Softwarebedrijf DDA IT (Dynamic Data Assistance & Information Technology) ondersteunt al jaar en dag klanten met ERP-softwarepakketten voor kmo’s. Hierbij kunnen ze hetzelfde aanbieden als grote spelers in de sector, maar met een persoonlijke aanpak en maatwerk. Toen vier jaar geleden Ewout Seldeslachts de sprong maakte en bij in het team kwam als medevennoot, ontdekte hij dat het bedrijf een ‘upgrade’ kon gebruiken: “DDA IT was meer een supportbedrijf voor bestaande klanten geworden. Ik heb onze pakketten eens flink onder de loep genomen en gezien dat de werking ervan fantastisch is, maar dat de look in al die jaren hetzelfde bleef.” Met dat inzicht greep hij de kans om een volledige modernisering van het bedrijf door te voeren. En daarvoor zochten ze een geschikte partner

In aanraking met Netropolix

Vandaag zijn cloudoplossingen een hot topic. Steeds meer mensen willen flexibel en mobiel werken. Iets wat perfect binnen de modernisering van DDA IT zou passen. Maar de reeds bestaande software werd geschreven in een specifieke programmeertaal waardoor het herschrijven ervan naar de cloud quasi onmogelijk was. Daarnaast kon het bedrijf bij klantendemo’s wel software aanbieden, maar voor hardware verwezen ze door naar andere IT-bedrijven zoals Netropolix. Toen die laatste DDA IT benaderde met een voorstel waarbij apps in de cloud kunnen draaien zonder deze te herschrijven, twijfelden ze niet. Er werd een synergie gebouwd tussen de software van de ene speler en de infrastructuur van de andere om ook in coronatijden snel te schakelen en te blijven werken met bestaande software. Bovendien hangen hun klanten nu niet meer vast aan één lokale computer: ze kunnen eender waar hun software gebruiken.

Ewout Seldeslachts

 

“De cloudoplossing is ideaal. Klanten hangen niet meer vast aan één computer en kunnen eender waar hun ding doen.”

 

Ewout seldeslachts, mede-zaakvoerder dda it

 

Gezamenlijke en complementaire oplossing

De cloudoplossing blijkt dus niet alleen ideaal voor DDA IT, maar ook voor haar klanten. “Klanten moesten altijd zelf een partner zoeken voor infrastructuur. Dankzij Netropolix zien ze nu meteen het totaalpakket in werking tijdens de demo”, vertelt Ewout. En voor DDA IT verandert er niets: zij doen nog hetzelfde en Netropolix zorgt voor het snelle schakelen. En dat is wat vandaag nodig is in de razendsnel evoluerende IT-sector. “Netropolix begrijpt onze noden beter en beter en onze gemeenschappelijke klanten vereenvoudigen de samenwerking. Bovendien zoeken we altijd samen naar een oplossing om de klant het beste aan te bieden.”

Wil je ook genieten van flexibele en snelle IT-ondersteuning?

Emanuel van der Aalst web.jpg

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Security

Zo bescherm je je bedrijfsinfo tegen phishing

Door corona brengen we meer tijd online door. Zo bescherm je je data.

Visie

Netropolix steunt studenten tijdens paaspauze

Studenten livestreamen Paas TD dankzij Netropolix.

Data

Wat betekent de GDPR voor jouw bedrijf?

Voor veel bedrijven betekent de GDPR een extra inspanning. Maar er is meer ...

Software

De transformatie van internationale congressen.

Hoe zit het één jaar na corona met medische congressen?

Cloud

Public of private cloud: wat is het verschil?

Ga jij voor de public of private cloud? Of zit er misschien nog iets tussenin?

Cloud

Netropolix schiet DDA IT te hulp bij modernisering

Netropolix helpt softwarebedrijf DDA IT met overstap naar de cloud.

Netropolix

Rondleiding in Square One

Netropolix, Kempische IT-partner voor kmo's