logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Dé IT-trend van het moment: machine learning

Machine learning

Je hoort al jarenlang de boodschap dat bedrijven die inzetten op big data en machine learning het verschil maken tegenover hun concurrenten. Toch was het voor kmo’s niet eenvoudig om daarmee te starten. Daarom presenteren we je dé IT-trend die je echt niet mag missen: ‘automatic machine learning’, kortweg AutoML voor elke kmo.

Wat is machine learning?

Machine learning is het speelveld van algoritmes en statistische technieken waarmee computers zelfstandig kunnen leren. Ze verwerken data die je hen geeft en maken op die basis toekomstvoorspellingen. Zo krijg je bijvoorbeeld een accurate raming voor de verkoopcijfers van het volgende kwartaal.

 

Een ander voorbeeld? Denk aan alles wat te maken heeft met je productie, logistiek en energieverbruik. Stop je data in de intelligente machines en je krijgt suggesties voor een betere planning, minder problemen en meer efficiëntie. Bijkomend voordeel is dat die intelligente software blijft leren. Zelfs de knapste koppen kunnen niet op tegen de prognoses van machine learning.

Peperduur? Nu niet meer

Aan data geen gebrek in de Vlaamse kmo’s. Denk aan de info in je ERP-pakket, boekhoudprogramma en talloze Excel-documenten die cruciaal zijn voor je bedrijfsvoering. Wat was dan het probleem om te starten met machine learning? De moeilijkheid zat bij de peperdure expertise die nodig was om te starten. Je moest een data scientist in huis halen die eerst een datamodel voor je maakte. Noem dat gerust een stappenplan voor lerende machines zodat ze je gegevens correct verwerken. De kostprijs hiervan lag helaas buiten het bereik van kmo’s dus bleef machine learning een utopie. Tot nu!

Toegankelijke IT-trend voor iedereen

Grote IT-spelers zoals Google, Microsoft en Amazon investeerden fors in AutoML: software die de expertise van de data scientist voor iedereen toegankelijk maakt. Je laadt een Excel-bestand met data op en traint de software om die gegevens te verwerken. Die training neemt een paar uur in beslag. Lijkt je dat lang? Weet dan dat je zonder AutoML dagenlang bezig bent met dat werk. Klaar met trainen? Dan gebruik je een tweede dataset om te testen hoe accuraat de software voorspellingen doet.

 

De kracht van de IT-trend werd in 2020 toegankelijk voor iedereen. Doe er je voordeel mee! Wil je meer weten over de voordelen van lerende machines? Geef ons een seintje en we vertellen er alles over.

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen