samenwerken
Innovatie

Hoe tijd winnen kinderspel wordt

29/01/2019 - 2 min read

De beste wensen en een goeie gezondheid, de klassieke nieuwjaarswens. En met de activity trackers lukt ons dat steeds beter. Bewustgemaakt door de cijfers bewegen we meer, veranderen we ons gedrag. En wat als we onze professionele activiteiten zouden meten? Wat leren we dan? Slagen we er dan in om een gezond evenwicht te vinden? En vooral om je kostbare tijd efficiënter te gebruiken?

Wearables & activity trackers

Activity trackers of wearables meten een hele dag door je activiteiten. Hartslag, stappen, slaappatroon. Parameters die inzicht geven in gewoontes en gezondheid. Cijfertjes die je aanzetten tot verandering en je stimuleren het morgen anders te doen.

Bellen, mailen, delen, plannen. Iedereen wiens dagtaak zich in de buurt van een computer afspeelt, weet hoeveel tijd er kruipt in administratie, overleg en communicatie. En soms is dat nodeloos veel. Tijd die je aan het einde van de dag nuttiger had kunnen aanwenden
Schakel een professionele activity tracker in. Werk je een hele dag op en rond een computer? Denk aan mail, berichten, SharePoint, bellen, agendabeheer. Dan zit alles wat je doet in de cloud. Die data zijn de basis voor je virtuele coach. Hij loodst je fit en gezond door je agenda.

Voorkom vergaderitis

Niks zo frustrerend als in een nutteloze vergadering zitten. De activity tracker zal de kwaliteit van jouw vergaderingen analyseren.  Je wordt dan ook tijdig op de hoogte gebracht wanneer je weer net iets teveel aan het mailen bent tijdens de meeting. Of ben je intussen met andere zaken bezig? Ook dat zal je digitale coach melden.  

Omgekeerd weet het systeem ook wie er in je team zit. Een collega die onder de radar blijft? Die zet de activity tracker er weer op. Met een alert die je erop wijst dat jullie al twee weken geen rechtstreeks contact meer hebben gehad met elkaar.
innovatie/tijd-winnen-met-virtuele-coach

Werk gefocust

Naast vergaderuren en mailuren, registreert het systeem ook aandachtsuren. Want zeg eens eerlijk, hoe lang kan jij geconcentreerd doorwerken? Hoe vaak krijg jij telefoon, springt er iemand binnen of ben je onmisbaar terwijl je wil focussen?

Bepaal prioriteiten door uren te blokkeren in je agenda. Heb je het meeste energie in de ochtend, doe het dan. Je productiviteit en creativiteit verhogen. En dit toepassen in heel je organisatie geeft jullie gezamenlijk een boost.

Goede work-life balance

Buiten de uren nog mails lezen en beantwoorden? Creëer geen fout verwachtingspatroon bij je collega’s. Stel een regel in en je mailprogramma bezorgt je mails tegen 9u in de ochtend. Je activity tracker helpt je hierbij.

Verbeter het werk-leven evenwicht en beperk je werk buiten de uren. Het is dé manier om gelukkige medewerkers te krijgen, contact met collega’s gezond te houden en je leiderschapspositie te verstevigen.
Je onderneming fit en gezond krijgen? MyAnalytics zal vanaf maart 2019 beschikbaar worden voor bijna alle 365-abonnementen. Neem contact met ons op en we kijken samen hoe je hiermee aan de slag kan.
Emanuel van der Aalst

Jouw virtuele coach helpt je tijd winnen

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!