Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Heylen Vastgoed garandeert veilige communicatie in de cloud

Linkedinblog.png
facebookblog.png
twitterblog.png
Nominatie Trends Gazellen Netropolix

Heylen Vastgoed kende in 2019 een goed jaar. In 2020 willen ze de trend verderzetten. Gezien de evolutie van de voorbije jaren lijkt dit geen probleem: zo groeide het vastgoedkantoor op vijf jaar uit tot een bedrijf van 65 werknemers. Om daarbij ook de uitwisseling en veiligheid van hun bedrijfsdocumenten te garanderen, zorgde het bureau voor een migratie naar de cloud door Netropolix. Hoe dat verliep lees je in ons interview met mede-zaakvoerder Cedric Vanhencxthoven.

 

Als je terugkijkt naar het voorbije jaar, zijn jullie dan tevreden over wat Heylen Vastgoed heeft bereikt in 2019?

 

2019 was een goed jaar voor ons. Het ging in de richting waar we naartoe wilden, rekening houdend met onze jaren van groei. Die groei kennen we nu eigenlijk nog steeds. Natuurlijk zijn we wel altijd afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld beslissingen vanwege de overheid. Zo kwamen er in 2019 fiscale maatregelen, zoals de woonbonus. Daar ging bijgevolg veel aandacht naartoe. Maar dat bleek eigenlijk allemaal positief voor wat betreft de prijzen en de algemene interesse in vastgoed. Het is dan ook leuk om actief te zijn in een sector die bepaalde trends volgt, maar voldoende stabiel blijft.

 

Heeft die woonbonus dan de business naar voor getrokken? Was het een motivatie voor mensen om vastgoed sneller te verkopen?

 

Kopers hebben in elk geval sneller beslist, waar ze misschien initieel langer wilden wachten. Maar je kan maar verkopen wat er op de markt is. Verkopers moeten daarom bereid zijn om op dat moment te verkopen. Dat was niet altijd het geval en ook niet altijd mogelijk. Bij panden die vanaf januari 2020 zouden moeten worden gerenoveerd, gaven we wel het advies om er reeds over na te denken. Dat soort panden werd minder geschikt om te verhuren.

 

Lag die ongeschiktheid dan aan de nieuwe isolatiewetgeving?

 

Er was inderdaad een verplichting voor alle panden die verhuurd zouden worden om aan minimumisolatienormen te voldoen. Als je momenteel niet voldoet aan de nieuwe isolatiemaatregelen, mag je niet verhuren. De eigenaars van die panden hebben gelukkig nog kunnen verkopen aan goede prijzen, met dank aan de woonbonus en de nieuwe maatregelen.

 

Als we van de wetgeving even overgaan naar jullie aanwezigheid. We zien dat jullie beschikken over een moderne website. Toch zijn er nog veel retailvestigingen. Waarom is de lokale aanwezigheid voor jullie zo belangrijk?

 

Je hebt de lokale aanwezigheid nodig omdat mensen ter plaatse willen geholpen worden. Je kan je verkoper niet goed helpen als je zelf te ver uit de regio verwijderd bent. Kopers daarentegen kan je altijd genereren, omdat ze reageren op het aanbod, maar de verkoper moet lokaal geholpen kunnen worden. Hij gaat namelijk geen halfuur verder rijden op zoek naar hulp, als hij ook op vijf minuten te voet geholpen kan worden. Het is bovendien nog altijd een luxeproduct als je kijkt naar het vermogensbestanddeel van de mensen. Zij gaan eveneens eerst kijken in een toonzaal vooraleer ze een auto kopen. Daarnaast heeft het geen zin om reclame te maken in regio’s waar je niet fysiek aanwezig bent. Daarom hebben we deze meerdere kantoren met mensen uit de regio die kennis hebben van de lokale markt. Dat is belangrijk en het gaat sneller. Als je in de centrumsteden geen kantoor hebt, ga je het potentieel ook niet kunnen aanspreken.

 

Die vele vestigingen zorgden af en toe voor uitdagingen op IT-vlak. Het was in het verleden niet altijd eenvoudig om alle vestigingen geconnecteerd te krijgen. Is dat opgelost dankzij de cloud? En was dat een factor die meespeelde in de beslissing?

 

Er moest sowieso geïnvesteerd worden in nieuwe centrale IT-apparatuur. Het was dat of overschakelen naar de cloud. Toen we een jaar of zes geleden klant werden van Netropolix, bestond Heylen Vastgoed ook nog maar uit drie vestigingen. Alle IT-apparatuur connecteerde toen naar het centrale kantoor. Dat was dus wel een punt waar het kon misgaan. Naarmate we groeiden, werd het steeds belangrijker om te zorgen voor goedwerkende IT, op de achtergrond dus volgens Netropolix. Daarom stelden jullie de meest ideale manier voor om operationeel te blijven. Hoe dat werkte, maakte voor ons niet uit, maar het moest vlot en efficiënt werken. Daarbij was de moderne manier om data te beschermen en veilig te kunnen werken een belangrijke factor in onze keuze voor de cloud. Nu zitten al onze bestanden op een veilige manier samen.  

 

Jullie hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in modernisering, zoals apps en telefonie in de cloud. Is het belangrijk om bij te blijven in een competitieve sector als vastgoed?

 

Je moet in het algemeen op elk vlak bij blijven en innoveren natuurlijk. Dat is zo op het vlak van marketing en commercialisatie, maar ook intern. Je kan niet snel commercieel schakelen als intern de machine niet draait. Iedereen verwacht om sneller bediend te worden, het team moet vlot kunnen werken, dus dat mag geen obstakel zijn. We zijn ondertussen met 65 werknemers. Dat zijn dan zowel mensen die instaan voor de verkoop, verhuur en technisch beheer van vastgoed als mensen die instaan voor juridische zaken of het onthaal in de kantoren. Zij moeten dus allemaal vlot en efficiënt kunnen werken, op locatie én kantoor.

 

In januari zijn jullie dan gestart met de transitie van files naar de cloud. Vonden jullie dat die migratie vlot is verlopen?

 

Ja, het heeft vooral een intensieve opvolging gevraagd, naar onze mensen toe op het vlak van uitleg en opleiding. Maar over het algemeen heb ik zeker het gevoel dat zelfs de iets oudere mensen, die minder IT-minded zijn, snel mee zijn met het verhaal.

 

Hoe is de samenwerking tussen alle collega’s van de verschillende kantoren nu jullie hiervoor de geschikte tools, zoals Teams en Sharepoint, hebben?

 

Samenwerken in documenten wordt zeker gebruikt binnen eenzelfde afdeling, zelfs tijdens videocalls. Dan weten ze wie met wat bezig is. Tussen verschillende afdelingen wordt het minder gebruikt. Uiteraard worden afwezigheden wel sneller opgevangen op die manier.

 

Als laatste, wat willen jullie in 2020 bereiken met Heylen Vastgoed?

 

In 2020 willen we vooral onze groei op lokaal niveau laten voortduren. De bestaande kantoren willen we verstevigen, met zowel aanbod als mensen. Daarnaast hebben we onze dienst Property Management en Heylen Exclusief gelanceerd, ons aanbod met luxueuze panden en architectuur. Dit willen we uiteraard verder uitbouwen.

MEER WETEN OVER MIGRATIES NAAR DE CLOUD?

Manu_1500x1500.png

Emanuel van der Aalst

Chief Happiness Officer

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?


Dat kan! Laat hier jouw e-mailadres achter.andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Blog

What happened in Vegas...

Lees wat wij hebben onthouden van Microsoft Inspire 2018

Event

Dell|EMC: All about Modern Servers

Ontdek wat Windows Server 2019 en DellEMC PowerEdge 14 voor u gaan betekenen.

Blog

Fijne feestdagen en een ambitieus 2020!

Team Netropolix wenst u fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Pers

Voor het derde jaar op rij in de prijzen bij Dell!

We vielen opnieuw in de prijzen als beste reseller in de clients categorie

Pers

Lancering ondernemersnetwerk ViaConnect

Sesam Events en Netropolix starten digitaal ondernemersnetwerk op

Pers

Het nieuwe Sterck Magazine is er!

En we staan er deze keer in! Lees meer...

Blog

Zó levert een modern toestel je veel meer tijd op

Win meer vrije tijd dankzij een modern device

Blog

Je account beveiligen is kinderspel!

Inloggen in 2 stappen

Blog

Verbinden met een druk op de knop

Communicatie tussen werknemers stoomlijnen? Het kan eenvoudig...

Blog

Eat your own dog food

Netropolix gaat flexibel werken! Lees hoe.

Blog

Heylen Vastgoed garandeert veilige communicatie

Dankzij de cloud communiceert het vastgoedkantoor beter én veiliger

Blog

Employer Branding een must in war for attitude

De voordelen van frisse, moderne infrastructuur.

Pers

Stem Netropolix

Netropolix is genomineerd in de categorie "SMB IT-Partner 2019"

Blog

Hoe je mailbox beschermen?

Microsoft Office 365 ATP is het antwoord.

Blog

NX Square One

Volg hier de bouw van ons kick-ass hoofdkwartier!

Blog

Dé ICT-trend van 2020

Machine learning voor elke KMO

Blog

Waarom wij genomineerd zijn voor de Gazellen 2020

Duim jij met ons mee voor de winst op 4 maart?

Blog

Staat jouw wachtwoord er ook tussen?

Benieuwd naar de slechtste wachtwoorden van het jaar?

Blog

Rentdesk: onmisbaar voor wie vastgoed verhuurt

Met Rentdesk-software krijg je gemoedsrust en bespaar je tijd!

Blog

5 manieren om geld te verdienen aan de cloud

Van Tanker naar Speedboot? Het kan!

Blog

Cloud of server?

Combineer het beste van de 2!

Pers

Blenders & Netropolix: Strategische partners!

Lees het inspirerende verhaal van Bart Wuyts & Koen Vanlommel

Event

Teams: Écht samenwerken

Met Microsoft Teams werk en communiceer je zoals nooit tevoren.

Blog

Ontdek waar je geld laat liggen.

Meten is weten. Maar hoe maak je je datasoep inzichtelijk?

Pers

Tweede DellEMC Award op rij!

Trots op ons team!

Pers

Care Solutions wordt overgenomen door NX

Overname IT-infrastructuurafdeling

Blog

Propere post? Het kan!

Ook gelezen dat het aantal cyberaanvallen nog steeds toeneemt?

Casestudy

Relias in de cloud

Wilt u innoveren en automatiseren in uw IT-infrastructuur?

Pers

Netropolix houdt yin en yang in evenwicht

Hoe de digitale transformatie een impact heeft op onze collega's

Pers

Nieuwe hr-initiatieven bij Netropolix

Afgelopen jaar werd het hr-beleid grondig hertekend.

Pers

Lancering Rentdesk

Alles onder controle!

Blog

Word niet het slachtoffer van ransomware

Ransomware is weer actueel. Maar wat is het en hoe bescherm jij je bedrijf?

Blog

Zorg voor een plan B. Maak back-ups!

Per ongeluk ? Een brand? Een kwaaie medewerker? Data verliezen kost geld.

Blog

Lekt jouw firma data?

Is het antwoord ik denk het niet? Of ik weet het niet...

Product

Deze producten gaan er uit!

Plan de transitie tijdig!

Event

trans4MORE 2019

Flourishing Organisations

Product

Professionaliseer uw handtekening!

Uw e-mail handtekening centraal beheren? Dat kan met CodeTwo!

Blog

5G. Waarom wij niet kunnen wachten.

Maar dat alles dan gewoon wat sneller gaat, is te kort door de bocht.

Blog

Investeren in IT. Durf jij nog?

Lees hoe werken in de cloud grote investeringen overbodig maakt.

Blog

IT'ers, geen pompiers.

Preventie is de sleutel tot IT op de Achtergrond.

Blog

7 Teamstips die je leven makkelijker maken

Volg de lifehacks voor efficiënter (thuis)werk

Product

Einde support Windows 7

Wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijf?

Blog

Dé checklist voor een veilig wachtwoord

Is uw wachtwoord te kraken? Ontdek het nu!

Blog

Partners in Education

Netropolix en Thomas More: geslaagde samenwerking

Blog

Veilig in de cloud

Plots beginnen werken in de cloud? Stel je de vraag of je wel veilig bezig bent.

Blog

2018 was leuk, 2019 wordt leuker!

De explosie van data accelereert in 2019! AI to the rescue...

Blog

Waarom efficiënt niet altijd veilig is

Hou je bedrijfsdata binnen je (virtuele) muren

Blog

Cultuurshake

Lees over onze zoektocht naar de juiste mix!

Blog

Empower your colleagues!

Neem het heft in eigen handen en automatiseer je workflows!

Blog

Hoe tijd winnen kinderspel wordt

Maak gebruik van een virtuele coach die jouw professionele activiteiten meet.

Event

Bescherm je bedrijfsdata!

Hoe bewaar jij jouw cruciale bedrijfsdata?

Blog

Netropolix verhuist! Jij binnenkort ook?

Versterk ons team op de hipste plek van Geel!

Blog

Automatisch factureren met PEPPOL

Netropolix is een toegangspoort tot het PEPPOL netwerk

Blog

Is jouw identiteit altijd en overal veilig?

Lees hoe Multi-Factor Authenticatie jou daar uitstekend bij helpt.

Blog

Trek de stekker er zelf uit!

Afschakelplan? Laat je niet bang maken!

Blog

Afscheid van een vriend

Windows 7 gaat op pensioen. Lees hier hoe jij de overstap maakt naar Windows 10!

Blog

Kijk mama! Zonder handen!

Lees hoe windows autopilot uw leven kan vergemakkelijken

Blog

Phising 2.0: de truc met legitieme links

Phishing wordt nóg sluwer. Ontdek hier hoe jij niet in de val trapt.

Pers

Netropolix opnieuw Intel Technology Provider Gold!

Ook in 2019 bevestigt onze partner Intel de expertise van Netropolix.

Pers

Netropolix lanceert online platform voor Syndesk

Syndesk presenteert online platform voor algemene vergaderingen