Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Heylen Vastgoed garandeert veilige communicatie in de cloud

Linkedinblog.png
facebookblog.png
twitterblog.png
Nominatie Trends Gazellen Netropolix

Heylen Vastgoed kende in 2019 een goed jaar. In 2020 willen ze de trend verderzetten. Gezien de evolutie van de voorbije jaren lijkt dit geen probleem: zo groeide het vastgoedkantoor op vijf jaar uit tot een bedrijf van 65 werknemers. Om daarbij ook de uitwisseling en veiligheid van hun bedrijfsdocumenten te garanderen, zorgde het bureau voor een migratie naar de cloud door Netropolix. Hoe dat verliep lees je in ons interview met mede-zaakvoerder Cedric Vanhencxthoven.

 

Als je terugkijkt naar het voorbije jaar, zijn jullie dan tevreden over wat Heylen Vastgoed heeft bereikt in 2019?

 

2019 was een goed jaar voor ons. Het ging in de richting waar we naartoe wilden, rekening houdend met onze jaren van groei. Die groei kennen we nu eigenlijk nog steeds. Natuurlijk zijn we wel altijd afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld beslissingen vanwege de overheid. Zo kwamen er in 2019 fiscale maatregelen, zoals de woonbonus. Daar ging bijgevolg veel aandacht naartoe. Maar dat bleek eigenlijk allemaal positief voor wat betreft de prijzen en de algemene interesse in vastgoed. Het is dan ook leuk om actief te zijn in een sector die bepaalde trends volgt, maar voldoende stabiel blijft.

 

Heeft die woonbonus dan de business naar voor getrokken? Was het een motivatie voor mensen om vastgoed sneller te verkopen?

 

Kopers hebben in elk geval sneller beslist, waar ze misschien initieel langer wilden wachten. Maar je kan maar verkopen wat er op de markt is. Verkopers moeten daarom bereid zijn om op dat moment te verkopen. Dat was niet altijd het geval en ook niet altijd mogelijk. Bij panden die vanaf januari 2020 zouden moeten worden gerenoveerd, gaven we wel het advies om er reeds over na te denken. Dat soort panden werd minder geschikt om te verhuren.

 

Lag die ongeschiktheid dan aan de nieuwe isolatiewetgeving?

 

Er was inderdaad een verplichting voor alle panden die verhuurd zouden worden om aan minimumisolatienormen te voldoen. Als je momenteel niet voldoet aan de nieuwe isolatiemaatregelen, mag je niet verhuren. De eigenaars van die panden hebben gelukkig nog kunnen verkopen aan goede prijzen, met dank aan de woonbonus en de nieuwe maatregelen.

 

Als we van de wetgeving even overgaan naar jullie aanwezigheid. We zien dat jullie beschikken over een moderne website. Toch zijn er nog veel retailvestigingen. Waarom is de lokale aanwezigheid voor jullie zo belangrijk?

 

Je hebt de lokale aanwezigheid nodig omdat mensen ter plaatse willen geholpen worden. Je kan je verkoper niet goed helpen als je zelf te ver uit de regio verwijderd bent. Kopers daarentegen kan je altijd genereren, omdat ze reageren op het aanbod, maar de verkoper moet lokaal geholpen kunnen worden. Hij gaat namelijk geen halfuur verder rijden op zoek naar hulp, als hij ook op vijf minuten te voet geholpen kan worden. Het is bovendien nog altijd een luxeproduct als je kijkt naar het vermogensbestanddeel van de mensen. Zij gaan eveneens eerst kijken in een toonzaal vooraleer ze een auto kopen. Daarnaast heeft het geen zin om reclame te maken in regio’s waar je niet fysiek aanwezig bent. Daarom hebben we deze meerdere kantoren met mensen uit de regio die kennis hebben van de lokale markt. Dat is belangrijk en het gaat sneller. Als je in de centrumsteden geen kantoor hebt, ga je het potentieel ook niet kunnen aanspreken.

 

Die vele vestigingen zorgden af en toe voor uitdagingen op IT-vlak. Het was in het verleden niet altijd eenvoudig om alle vestigingen geconnecteerd te krijgen. Is dat opgelost dankzij de cloud? En was dat een factor die meespeelde in de beslissing?

 

Er moest sowieso geïnvesteerd worden in nieuwe centrale IT-apparatuur. Het was dat of overschakelen naar de cloud. Toen we een jaar of zes geleden klant werden van Netropolix, bestond Heylen Vastgoed ook nog maar uit drie vestigingen. Alle IT-apparatuur connecteerde toen naar het centrale kantoor. Dat was dus wel een punt waar het kon misgaan. Naarmate we groeiden, werd het steeds belangrijker om te zorgen voor goedwerkende IT, op de achtergrond dus volgens Netropolix. Daarom stelden jullie de meest ideale manier voor om operationeel te blijven. Hoe dat werkte, maakte voor ons niet uit, maar het moest vlot en efficiënt werken. Daarbij was de moderne manier om data te beschermen en veilig te kunnen werken een belangrijke factor in onze keuze voor de cloud. Nu zitten al onze bestanden op een veilige manier samen.  

 

Jullie hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in modernisering, zoals apps en telefonie in de cloud. Is het belangrijk om bij te blijven in een competitieve sector als vastgoed?

 

Je moet in het algemeen op elk vlak bij blijven en innoveren natuurlijk. Dat is zo op het vlak van marketing en commercialisatie, maar ook intern. Je kan niet snel commercieel schakelen als intern de machine niet draait. Iedereen verwacht om sneller bediend te worden, het team moet vlot kunnen werken, dus dat mag geen obstakel zijn. We zijn ondertussen met 65 werknemers. Dat zijn dan zowel mensen die instaan voor de verkoop, verhuur en technisch beheer van vastgoed als mensen die instaan voor juridische zaken of het onthaal in de kantoren. Zij moeten dus allemaal vlot en efficiënt kunnen werken, op locatie én kantoor.

 

In januari zijn jullie dan gestart met de transitie van files naar de cloud. Vonden jullie dat die migratie vlot is verlopen?

 

Ja, het heeft vooral een intensieve opvolging gevraagd, naar onze mensen toe op het vlak van uitleg en opleiding. Maar over het algemeen heb ik zeker het gevoel dat zelfs de iets oudere mensen, die minder IT-minded zijn, snel mee zijn met het verhaal.

 

Hoe is de samenwerking tussen alle collega’s van de verschillende kantoren nu jullie hiervoor de geschikte tools, zoals Teams en Sharepoint, hebben?

 

Samenwerken in documenten wordt zeker gebruikt binnen eenzelfde afdeling, zelfs tijdens videocalls. Dan weten ze wie met wat bezig is. Tussen verschillende afdelingen wordt het minder gebruikt. Uiteraard worden afwezigheden wel sneller opgevangen op die manier.

 

Als laatste, wat willen jullie in 2020 bereiken met Heylen Vastgoed?

 

In 2020 willen we vooral onze groei op lokaal niveau laten voortduren. De bestaande kantoren willen we verstevigen, met zowel aanbod als mensen. Daarnaast hebben we onze dienst Property Management en Heylen Exclusief gelanceerd, ons aanbod met luxueuze panden en architectuur. Dit willen we uiteraard verder uitbouwen.

MEER WETEN OVER MIGRATIES NAAR DE CLOUD?

Manu_1500x1500.png

Emanuel van der Aalst

Chief Happiness Officer

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT ondersteuning.

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?


Dat kan! Laat hier jouw e-mailadres achter.andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Netropolix

Netropolix opnieuw Intel Technology Provider Gold!

Ook in 2019 bevestigt onze partner Intel de expertise van Netropolix.

Security

Kijk mama! Zonder handen!

Lees hoe windows autopilot je leven kan vergemakkelijken

Netropolix

Care Solutions wordt overgenomen door NX

Netropolix neemt infrastructuurafdeling onder haar vleugels

Infrastructuur

Zó levert een modern toestel je veel meer tijd op

Win meer vrije tijd dankzij een modern device

Case

Heylen Vastgoed garandeert veilige communicatie

Dankzij de cloud communiceert het vastgoedkantoor beter én veiliger

Teams

Vier tabs die je écht moet hebben in Teams

Ontdek alles over Planner, Power BI ...

Netropolix

Waarom Netropolix De Kempenaar moet worden

Netropolix is genomineerd door Etion voor De Kempenaar 2020. Geef je stem!

Security

Netropolix ondersteunt kmo's als security partner

Schrijf je nu in voor een security audit

Software

Afscheid van een vriend

Windows 7 gaat op pensioen. Lees hier hoe jij de overstap maakt naar Windows 10!

Security

Hoe je mailbox beschermen?

Microsoft Office 365 ATP is het antwoord.

Netropolix

Lancering Rentdesk

Alles onder controle voor rentmeesters

Netropolix

Eat your own dog food

Netropolix gaat flexibel werken! Lees hoe.

Video

Square One Timelapse

Square One opgebouwd in anderhalve minuut

Security

Is jouw identiteit altijd en overal veilig?

Lees hoe Multi-Factor Authenticatie je daar uitstekend bij helpt.

Infrastructuur

Trek de stekker er zelf uit!

Afschakelplan? Laat je niet bang maken!

Netropolix

Lancering ondernemersnetwerk ViaConnect

Sesam Events en Netropolix starten digitaal ondernemersnetwerk op

Cloud

Cloud of server?

Combineer het beste van de twee!

Netropolix

Voor het derde jaar op rij in de prijzen bij Dell!

We vielen opnieuw in de prijzen als beste reseller in de clients categorie

Security

Bescherm je identiteit, begin bij ...

Hoe zit het met jouw wachtwoordbeleid?

Security

Je account beveiligen is kinderspel!

Inloggen in 2 stappen met MFA

Office 365

What happened in Vegas...

Lees wat wij hebben onthouden van Microsoft Inspire 2018

Netropolix

Nieuwe HR-initiatieven bij Netropolix

Afgelopen jaar werd het HR-beleid grondig hertekend.

Software

Dé ICT-trend van 2020

Machine learning voor elke KMO

Security

Propere post? Het kan!

Ook gelezen dat het aantal cyberaanvallen nog steeds toeneemt?

Security

Dé checklist voor een veilig wachtwoord

Is jouw wachtwoord te kraken? Ontdek het nu!

Netropolix

NX Missie: IT op de Achtergrond

Onze rol in jouw 'digitale transformatie!'

Software

Rentdesk: onmisbaar voor wie vastgoed verhuurt

Met Rentdesk-software krijg je gemoedsrust én bespaar je tijd!

Visie

Employer Branding een must in war for attitude

De voordelen van frisse, moderne infrastructuur.

Netropolix

Netropolix houdt yin en yang in evenwicht

Hoe de digitale transformatie een impact heeft op onze collega's

Teams

Teams: Écht samenwerken

Met Microsoft Teams werk en communiceer je zoals nooit tevoren.

Netropolix

Fijne feestdagen en een ambitieus 2020!

Fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Data

2018 was leuk, 2019 wordt leuker!

De explosie van data accelereert in 2019! AI to the rescue ...

Netropolix

Waarom wij genomineerd zijn voor de Gazellen 2020

Duim jij met ons mee voor de winst op 4 maart?

Cloud

Investeren in IT. Durf jij nog?

Lees hoe werken in de cloud grote investeringen overbodig maakt.

Office 365

Het nieuwe Microsoft pakket: Microsoft 365

De bundel nu ook officieel gebundeld!

Cloud

5 manieren om geld te verdienen aan de cloud

Van Tanker naar Speedboot? Het kan!

Data

Zorg voor een plan B. Maak back-ups!

Per ongeluk ? Een brand? Data verliezen kost geld.

Security

Word niet het slachtoffer van ransomware

Ransomware is weer actueel. Maar wat is het en hoe bescherm jij je bedrijf?

Netropolix

Het nieuwe Sterck Magazine is er!

En we staan erin! Lees meer ...

Software

Automatisch factureren met PEPPOL

Netropolix is een toegangspoort tot het PEPPOL netwerk

Software

COVR zorgt voor digitale transformatie congressen

Ontdek hoe COVR dit realiseerde

Cloud

Veilig in de cloud

Plots beginnen werken in de cloud? Stel je de vraag of je wel veilig bezig bent.

Software

Professionaliseer je handtekening!

Jouw e-mail handtekening centraal beheren? Dat kan met CodeTwo!

Infrastructuur

Einde support Windows 7

Wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijf?

Netropolix

Partners in Education

Netropolix en Thomas More: geslaagde samenwerking

Security

Waarom efficiënt niet altijd veilig is

Hou je bedrijfsdata binnen je (virtuele) muren

Infrastructuur

5G. Waarom wij niet kunnen wachten.

Maar dat alles dan gewoon wat sneller gaat, is te kort door de bocht.

Infrastructuur

Dell|EMC: All about Modern Servers

Ontdek wat Windows Server 2019 en DellEMC PowerEdge 14 voor jou gaan betekenen.

Netropolix

Netropolix bouwt een nieuw hoofdkantoor!

Wil jij met ons samenwonen? Dat kan!

Software

Netropolix lanceert online platform voor Syndesk

Syndesk presenteert online platform voor algemene vergaderingen

Security

Staat jouw wachtwoord er ook tussen?

Benieuwd naar de slechtste wachtwoorden van het jaar?

Netropolix

IT'ers, geen pompiers.

Preventie is de sleutel tot IT op de Achtergrond.

Netropolix

Cultuurshake

Lees over onze zoektocht naar de juiste mix!

Netropolix

Tweede DellEMC Award op rij!

Trots op ons team!

Data

Ontdek waar je geld laat liggen.

Meten is weten. Maar hoe maak je je data inzichtelijk?

Software

Jouw computer schoon houden?

Anno 2017 vraagt dat iets meer dan een antivirusprogramma.

Teams

7 Teamstips die je leven makkelijker maken

Volg de lifehacks voor efficiënter (thuis)werk

Data

5 voordelen van de GDPR voor je onderneming

Lees wat de GDPR voor je onderneming kan opbrengen.

Visie

Empower your colleagues!

Neem het heft in eigen handen en automatiseer je workflows!

Netropolix

NX Square One

Volg hier de bouw van ons kick-ass hoofdkwartier!

Data

Bescherm je bedrijfsdata!

Hoe bewaar jij jouw cruciale bedrijfsdata?

Teams

Verbinden met een druk op de knop

Communicatie tussen werknemers stoomlijnen? Het kan!

Security

Kritieke fout in Windows DNS-server

Recent werd er in de Windows DNS Server een ‘wormable’ kwetsbaarheid ontdekt.

Visie

Hoe tijd winnen kinderspel wordt

Maak gebruik van een virtuele coach die je professionele activiteit meet.

Cloud

Maak je geen zorgen, maak een back-up

Je bestanden in de cloud zetten, betekent niet hetzelfde als een back-up maken

Security

Wat is een sterk paswoord?

Zo herken je een sterk paswoord

Netropolix

Blenders & Netropolix: strategische partners!

Lees het inspirerende verhaal van Bart Wuyts & Koen Vanlommel

Security

Lekt jouw firma data?

Is het antwoord ik denk het niet? Of ik weet het niet...

Office 365

Office 365 Advanced Threat Protection

Een extra beschermingslaag voor je inbox

Security

Phising 2.0: de truc met legitieme links

Phishing wordt nóg sluwer. Ontdek hier hoe jij niet in de val trapt.

Case

Relias in de cloud

Wil je innoveren en automatiseren in IT-infrastructuur?

Netropolix

Stem Netropolix

Netropolix is genomineerd in de categorie "SMB IT-Partner 2019"