logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Data verliezen is duur: zorg voor een feilloze business back-up

Maak een back-up

Tegenwoordig werken we bijna allemaal in de cloud. En als dat nog niet zo is, wordt dat hoog tijd. Maar of je nu op een server werkt of via de cloud: het is belangrijk dat je bedrijfsdata kunnen rekenen op een feilloze business back-up. Want data verliezen kost geld. Maar wat houdt dat precies in, een back-up maken in de cloud?

Back-up: de mythe ontkracht

Werk je al in de cloud, dan hoeven we je de voordelen ervan niet meer te vertellen. Iets wat we daarentegen wél nog eens herhalen, is een misverstand dat ontkracht moet worden: werken in de cloud staat niet gelijk aan het maken van een back-up in de cloud. Hoewel je na het verwijderen van een bestand nog zo’n drie maanden hebt om het weer op te vissen, is het daarna onherroepelijk verloren

De waarde van data

Verloren data kan je uiteraard missen als kiespijn. En dat is nog een understatement. Want niet alleen is de data waardevol. Ook de werkuren die erachter zitten én de nog komende uren om deze te recupereren kan je erbij tellen. Een dure affaire als je het ons vraagt. Daarom kan je er maar beter voor zorgen dat je bedrijfsdata van de eerste keer dubbel en dik achter slot en grendel zitten.

Online back-up, zakelijk gezien

E-mails, databases, mappen en documenten … Een online back-up vanuit zakelijk perspectief betekent het veiligstellen van een heleboel vertrouwelijke en onmisbare zaken die een impact hebben op je bedrijf. En gelukkig kan je die met een back-up in de cloud een veilig plekje ‘tussen de wolken’ aanbieden. Daarom denk je beter nu al aan een business back-up in plaats van alles later weer up and running proberen te krijgen.

3 snelle voordelen van een online cloud back-up

Kies je voor een online back-up in de cloud? Dan wordt er een kopie van je data gemaakt die wordt opgeslagen in een veilig netwerk. Zo kan je erop vertrouwen dat je onmisbare documenten in goede handen blijven. Twijfel je nog? Dan nemen wij die twijfel even voor je weg:

  • Bij diefstal, brand of stomweg een persoonlijke fout, kan je je files op elk mogelijk moment terughalen.
  • Crasht je laptop? Dan neem je toch gewoon een andere om op verder te werken?
  • Een reparatie van je laptop kost misschien wel tien keer zo veel als het aanschaffen van een back-up solution. En dan is het nog niet gezegd dat je je data terug hebt.

Ben jij graag verzekerd van een veilig plekje voor je zakelijke data? Dan is een back-up maken een uitstekend idee. Hulp nodig? Geef Netropolix even een belletje!

Emanuel van der Aalst web

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.