logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Inloggen in 2 stappen: je account beveiligen is kinderspel!

kinderspel_blog_headerimage

 

Regelmatig duiken er in de media berichten op over gehackte databanken en talloze logingegevens of wachtwoorden die daardoor te grabbel liggen. Die hacks zijn een probleem, want vaak zijn we gemakzuchtig en kiezen we hetzelfde wachtwoord voor al onze accounts. Is 1 van je accounts gehackt? Dan allemaal. Hoe krijg je een ijzersterke beveiliging voor je digitale toepassingen? Het antwoord is een eenvoudige oplossing met een moeilijke naam: multifactor-authenticatie.

2FA-beveiliging

Multifactor authentication, 2-step verification, 2 factor authentication, 2FA, MFA,  … Het zijn allemaal namen voor hetzelfde principe: in plaats van simpelweg in te loggen met je login en bijbehorende wachtwoord, moet je ook een extra code ingeven. Die code kun je via verschillende kanalen krijgen: een sms of app die gelinkt is aan je gsm-nummer. Of via een klein toestelletje zoals voor de codes van je e-banking. Die extra code is natuurlijk niet onbeperkt geldig: na een kleine minuut moet je een nieuwe code aanmaken om te kunnen inloggen. Die tijdslimiet maakt je account superveilig.

Meer risico's dan je denkt

Heb je voor al je accounts een apart wachtwoord en denk je daarmee veilig te zijn? Dat is inderdaad al een stap in de goeie richting. Toch is het vandaag opletten geblazen, want er zijn meer risico’s dan je denkt. Eerst en vooral bestaat de kans dat er letterlijk iemand over je schouder meekijkt terwijl je jouw wachtwoord typt. Daarnaast zijn er de datalekken en de phishingmails die ondertussen bijna geperfectioneerd zijn.

In de val

Bij phishing maken criminelen de website van je bank, Office 365 of een andere account na. Vervolgens sturen ze je een valse e-mail met de vraag om in te loggen op die vervalste website. Vroeger zag je die phishingmails van mijlenver aankomen door de amateuristische opmaak en het slechte Nederlands van de internetcriminelen. Vandaag zijn die mails vaak niet meer te onderscheiden van echte, betrouwbare mails. Resultaat? Steeds vaker trappen mensen in de val met verlies van geld, informatie en reputatie als gevolg. Met multifactor-authenticatie voorkom je veel van die problemen.

2FA

Gratis bij Office 365

Het goede nieuws is dat multifactor-authenticatie gratis bij Office 365 zit. Alles klaarzetten en configureren voor je medewerkers is een eenmalige klus die wel wat tijd in beslag neemt. Gelukkig staan de specialisten van Netropolix voor je klaar om dat werk over te nemen. Is alles ingesteld? Dan zijn de accounts van je medewerkers beveiligd als nooit tevoren.

Een stapje verder met single sign-on

Natuurlijk werk je met veel meer websites en applicaties dan alleen Office 365. Je hebt misschien nog een logistiek pakket, software voor je klantencontacten, je boekhoudpakket … Tegenwoordig zitten die vooral in de cloud en dat betekent: inloggen. Niets zo vervelend als de hele dag die logins en wachtwoorden te tokkelen. Gelukkig biedt ook Microsoft een oplossing: de managed identity.


Het komt erop neer dat je Office 365-account de login van al die andere applicaties beheert. Je hoeft dus maar één keer in te loggen en klaar! Alle accounts zitten veilig onder de Microsoft-paraplu en je hebt geen gedoe meer met inloggen. Dat noemen ze single sign-on.

ONTDEK DE VOORDELEN VAN MULTIFACTOR AUTHENTICATIE

Emanuel van der Aalst web

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.