Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Inloggen in 2 stappen: je account beveiligen is kinderspel!

kinderspel_blog_headerimage.png

 

Regelmatig duiken er in de media berichten op over gehackte databanken en talloze logingegevens of wachtwoorden die daardoor te grabbel liggen. Die hacks zijn een probleem, want vaak zijn we gemakzuchtig en kiezen we hetzelfde wachtwoord voor al onze accounts. Is 1 van je accounts gehackt? Dan allemaal. Hoe krijg je een ijzersterke beveiliging voor je digitale toepassingen? Het antwoord is een eenvoudige oplossing met een moeilijke naam: multifactor-authenticatie.

Multi-factor authenticatie

Multifactor authentication, 2-step verification, 2 factor authentication, 2FA, MFA,  … Het zijn allemaal namen voor hetzelfde principe: in plaats van simpelweg in te loggen met je login en bijbehorende wachtwoord, moet je ook een extra code ingeven. Die code kun je via verschillende kanalen krijgen: via een sms of app die gelinkt is aan je gsm-nummer. Of via een klein toestelletje zoals je dat gebruikt voor de de codes van je e-banking. Die extra code is natuurlijk niet onbeperkt geldig: na een kleine minuut moet je een nieuwe code aanmaken om te kunnen inloggen. Die tijdslimiet maakt je account superveilig.

Meer risico's dan je denkt

Heb je voor al je accounts een apart wachtwoord en denk je daarmee veilig te zijn? Dat is inderdaad al een stap in de goeie richting. Toch is het vandaag opletten geblazen, want er zijn meer risico’s dan je denkt. Eerst en vooral bestaat de kans dat er letterlijk iemand over je schouder meekijkt terwijl je jouw wachtwoord typt. Daarnaast zijn er de datalekken en de phishingmails die ondertussen bijna geperfectioneerd zijn.

In de val

Bij phishing maken criminelen de website van je bank, Office 365 of een andere account na. Vervolgens sturen ze je een valse e-mail met de vraag om in te loggen op die vervalste website. Vroeger zag je die phishingmails van mijlenver aankomen door de amateuristische opmaak en het slechte Nederlands van de internetcriminelen. Vandaag zijn die mails vaak niet meer te onderscheiden van echte, betrouwbare mails. Resultaat? Steeds vaker trappen mensen in de phishingval, met verlies van geld, informatie en reputatie als gevolg. Met multifactor-authenticatie voorkom je veel van die problemen.

Gratis bij Office 365

 

Het goede nieuws is dat multifactor-authenticatie gratis bij Office 365 zit. Alles klaarzetten en configureren voor je medewerkers is een eenmalige klus die wel wat tijd in beslag neemt. Gelukkig staan de specialisten van Netropolix voor je klaar om dat werk over te nemen. Is alles ingesteld? Dan zijn de accounts van je medewerkers beveiligd als nooit tevoren.

Een stapje verder met single sign-on (sso)

Natuurlijk werk je met veel meer websites en applicaties dan alleen Office 365. Je hebt misschien nog een logistiek pakket, software voor je klantencontacten, je boekhoudpakket, … Tegenwoordig zitten die vooral in de cloud en dat betekent: inloggen. Niets zo vervelend als de hele dag die logins en wachtwoorden te tokkelen. Gelukkig biedt ook Microsoft een oplossing: de managed identity.


Het komt erop neer dat je Office 365-account de login van al die andere applicaties beheert. Je hoeft dus maar 1 keer in te loggen en klaar! Alle accounts zitten veilig onder de Microsoft-paraplu en je hebt geen gedoe meer met inloggen. Single sign-on noemen ze dat.

ONTDEK DE VOORDELEN VAN MULTIFACTOR AUTHENTICATIE

Emanuel van der Aalst web.jpg

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT ondersteuning.

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS? HET KAN! SCHRIJF JE HIER IN.

andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Visie

Netropolix is Baanbrekende Werkgever

Netropolix ondertekende het charter. Ontdek waarom.

Netropolix

Waarom Netropolix De Kempenaar moet worden

Netropolix is genomineerd voor De Kempenaar 2020. Geef je stem!

Netropolix

Netropolix start nieuwe afdeling MS Bus Apps

Verbeter je bedrijfsprocessen met professionele ondersteuning

Security

5 tips om Computer Security Day te overleven

Wij geven je vijf tips om het hele jaar digitaal & veilig door te komen.

Netropolix

Netropolix helpt studenten met livestream TD

Studentenvereniging Atomos livestreamt Kerst TD vanuit Netropolix.

Cloud

Maak je geen zorgen, maak een back-up

Je bestanden in de cloud zetten, is niet hetzelfde als een back-up.