KRITIEKE FOUT IN WINDOWS DNS-SERVER
Cybersecurity

Opgelet: kritieke fout in Windows DNS-server

20/07/2020 - 1 min read

Recent werd er in de Windows DNS Server een ‘wormable’ kwetsbaarheid ontdekt. Dit betekent dat het erg eenvoudig is voor cybercriminelen om malware te installeren op computernetwerken van bedrijven. Daarom moeten deze systemen zo snel mogelijk geüpdatet worden …

Makkelijke toegang voor cybercriminelen

Enkele dagen geleden ontdekte Microsoft de 17 jaar oude kwetsbaarheid, genaamd SigRed. Deze draagt de hoogst mogelijke risicoscore en is te vinden in serverversies van 2003 tot en met 2019. Het grootste gevaar? Malafide cybercriminelen hebben zomaar toegang tot de systemen zonder dat jij er actief aan ‘meewerkt’.

Ernstige gevolgen

Wanneer mensen met foute bedoelingen toegang hebben tot het computernetwerk van jouw bedrijf, is het vanzelfsprekend dat dit ernstige gevolgen heeft. Systemen kunnen op inactief gezet worden en e-mails worden onderschept. Gelukkig ontdekte Microsoft het probleem al in mei en hebben ze volop gewerkt aan een oplossing. Enkele dagen geleden werd het dan ook openbaar gemaakt en de vereiste updates werden voorgesteld.

ITODA to the rescue

De software update moet nu geïnstalleerd worden door elke administrator. Is dat gebeurd? Dan lopen de computernetwerken geen gevaar meer. Als snel updaten niet mogelijk is in jouw bedrijf, dan zijn er manieren om errond te werken. Maar … De meest aangename oplossing is uiteraard dat de patches automatisch worden doorgevoerd. En dat is wat IT op de Achtergrond voor jouw bedrijf doet. Het all-in-one pakket van NTX voorziet een proactieve aanpak waarbij belangrijke updates automatisch gebeuren. Dus geen paniek: ben je aan de slag met IT op de Achtergrond, dan gebeurt deze patching automatisch, zonder zorgen.

Emanuel van der Aalst

Meer weten over Sigred of IT op de achtergrond?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!