Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Hackers gijzelen data met ransomware

Hoe hou je je mailbox veilig

Ook gelezen dat het aantal cyberaanvallen steeds toeneemt? Vorig jaar gijzelden hackers data van honderden bedrijven met ransomware. Enkel door losgeld te betalen werden bedrijfsgegevens terug beschikbaar ...

Veilig door je mailbox

De eerste maanden van dit jaar gebeurde 59% van de cyberaanvallen door een banking Trojan. Een klein programma dat je ongezien downloadt en dat je financiële gegevens steelt. Maar ook social engineering blijkt succesvol voor hackers. Via malafide pagina’s op sociale media achterhalen ze gevoelige informatie en logins. (Virtueel) Inbreken is nadien kinderspel.

Grootte doet er niet toe voor ransomware

De grootte van je bedrijf doet er niet toe. Er is geen verband tussen de omvang van je onderneming en de kans op een cyberaanval. Bij grote organisaties staat er financieel meer op het spel en zullen de aanvallen gericht zijn op individuele medewerkers. Kleinere organisaties met beperkte middelen zijn sowieso kwetsbaarder. Groot en klein zijn aantrekkelijke doelwitten. Bescherm de identiteit van je medewerkers en je onderneming tegen dreigende informatielekken. Begin met je mailbox. Dat is het kruispunt waar informatie je computer binnenkomt en buitengaat.

ransomware.jpg

Alleen nog veilige bestanden

Controleer de inkomende en uitgaande bestanden op je computer. Dat doe je door een extraatje toe te voegen. Microsoft Defender for Office 365, het vroegere Advanced Threat Protection, controleert alle bestanden op malware. Onveilige documenten worden geïsoleerd en in een veilige omgeving, een sandbox, geopend en gecontroleerd. Geïnfecteerde inhoud wordt vernietigd en jij houdt een veilige inbox over.

 

Ook met links kan het in je inbox fout gaan. Hackers kopen betrouwbare URL’s op en hergebruiken ze. Zelfs een link naar een website die je kent of vertrouwt, kunnen ze gebruiken om virussen te verspreiden of om toegang te krijgen tot jouw computer. Advanced Threat Protection scant alle links die via mail binnenkomen op je computer en blijft die link traceren. Dus als de URL niet meer veilig is, krijg je een waarschuwing wanneer je erop klikt.

Voor minder dan een glas wijn per maand

Je zou gek zijn om het niet te doen. Microsoft Defender beschermt:

  • je mailbox
  • je inkomend en je uitgaande documenten
  • nietsvermoedende computergebruikers

Bescherm je medewerkers, je organisatie en jezelf tegen malafide hackers. Het kost je minder dan een glas wijn en één telefoontje. Waar wacht je nog op?

maak vandaag nog je mailbox veilig

Jeroen Nuytens_200x200.jpg

Jeroen Nuytens

Inside Sales

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Cloud

Public of private cloud: wat is het verschil?

Ga jij voor de public of private cloud? Of zit er misschien nog iets tussenin?

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Netropolix

Rondleiding in Square One

Netropolix, Kempische IT-partner voor kmo's

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.

Cloud

Netropolix schiet DDA IT te hulp bij modernisering

Netropolix helpt softwarebedrijf DDA IT met overstap naar de cloud.

Data

Wat betekent de GDPR voor jouw bedrijf?

Voor veel bedrijven betekent de GDPR een extra inspanning. Maar er is meer ...

Software

De transformatie van internationale congressen.

Hoe zit het één jaar na corona met medische congressen?