Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Zo bescherm je je bedrijfsinformatie met 2FA-beveiliging

MFA

Je medewerkers werken vandaag overal. Thuis, bij een klant of op kantoor. Op verschillende apparaten. Vroeger zat je informatie binnen de muren van je bedrijf. Nu zoek je een oplossing om mobiel werken veilig te laten verlopen. En dat kan met 2FA. Maar wat is dit en hoe werkt? Wij leggen het je uit.

Bedrijfsinformatie beschermen

Vroeger beschermde je de data die in je netwerk zat. Je beveiligde je infrastructuur. Maar omdat je medewerkers ondertussen veel mobieler werken, is dat niet meer genoeg. Om je data te beveiligen, bescherm je vandaag de identiteit van je gebruikers. Zij kunnen immers van overal aan jouw bedrijfsinformatie.

Beveiligen met Multifactor-Authenticatie

In de meeste gevallen melden medewerkers zich aan met gebruikersnaam en wachtwoord. Maar die gebruikersnaam is geen geheim en met dat wachtwoord durft het wel eens mis gaan. Je medewerkers onthouden niet oneindig veel wachtwoorden en gebruiken daarom vaak hetzelfde paswoord of bedenken in het beste geval varianten. Dat is uiteraard niet veilig. Door multifactor-authenticatie, ook 2FA of MFA, in te voeren los je dit probleem op.

Wat is 2FA?

 Two factor authentication werkt een beetje zoals het bakje van de bank waarmee je betalingen doet. Naast je gebruikersnaam en wachtwoord (= wat je weet) introduceer je een extra sleutel die toegang geeft tot je netwerk (= iets wat je in je bezit hebt). Deze sleutel is een app die je downloadt op je smartphone, bijvoorbeeld de Authenticator-app van Microsoft. Mocht een cybercrimineel dus in het bezit zijn van je paswoord en gebruikersnaam, kan hij nog steeds niets als hij geen toegang heeft tot de extra sleutel of factor.

Hoe werkt het?

Wanneer je je nu met gebruikersnaam en paswoord aanmeldt, krijg je een bericht op je gsm dankzij de 2FA-app. Zo zie je bijvoorbeeld een code op je smartphone die je vervolgens ingeeft op je PC of je krijgt een melding op je telefoon waar je je identiteit kan bevestigen. De combinatie van wachtwoord, gebruikersnaam en die extra melding of code zorgen voor een unieke beveiliging.

2FA
2FA

Beveilig slim met Multifactor-Authenticatie

Multifactor-authenticatie is eenvoudig op te zetten. Dat kan bijvoorbeeld via Microsoft 365. Het is een uitstekende keuze om:

  • de identiteit van je gebruikers te beschermen
  • je medewerkers veilig mobiel te laten werken.

Meer weten of hulp nodig? Bel ons en we lossen het samen op.

Kjell Spruyt_200x200.jpg

Kjell Spruyt

Sales Manager

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Security

Zo bescherm je je bedrijfsinfo tegen phishing

Door corona brengen we meer tijd online door. Zo bescherm je je data.

Software

De transformatie van internationale congressen.

Hoe zit het één jaar na corona met medische congressen?

Visie

Netropolix steunt studenten tijdens paaspauze

Studenten livestreamen Paas TD dankzij Netropolix.

Cloud

Netropolix schiet DDA IT te hulp bij modernisering

Netropolix helpt softwarebedrijf DDA IT met overstap naar de cloud.

Cloud

Public of private cloud: wat is het verschil?

Ga jij voor de public of private cloud? Of zit er misschien nog iets tussenin?

Netropolix

Rondleiding in Square One

Netropolix, Kempische IT-partner voor kmo's

Data

Wat betekent de GDPR voor jouw bedrijf?

Voor veel bedrijven betekent de GDPR een extra inspanning. Maar er is meer ...