logo-web-2_Tekengebied 1

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Veilig in de cloud: better safe than sorry

Leader_Blog

“Wij? Wij werken nu allemaal van thuis.” Dat is waarschijnlijk een zinnetje dat je de laatste weken vaker hoorde. En wellicht ben je er als bedrijf ook versneld mee aan de slag gegaan. Noodgedwongen ... Maar je kon doorwerken en dat was het belangrijkste. Nu die eerste stap gezet is, is het tijd voor de tweede: “Ben je wel veilig bezig?”

Het belang van veiligheid in de cloud

De twee belangrijkste pijlers van samenwerken, zijn het communiceren en bestanden delen met je collega’s. De kans is reëel dat beide de afgelopen weken in een of andere clouddienst zijn gebeurd. Handig! Iedereen is vlot bereikbaar en heeft steeds de laatste versie van een bestand. Maar heb jij stilgestaan bij het feit dat die bestanden nu toegankelijk zijn geworden eender waar in de wereld? En hoe zit het met je wachtwoord? Heb je al jaren hetzelfde? En gebruik je dat op zowat elke website? Menselijk, maar niet wenselijk.

Zit jouw account al achter slot en grendel?

Heb je al stilgestaan bij je veiligheid, dan merkte je vast en zeker ook dat er meer bij komt kijken dan je eerst had gedacht. Paswoordmanagers, multi-factor authenticatie … Je account veilig achter slot en grendel zetten, is met andere woorden niet altijd even evident. We zijn er dan wel allemaal van overtuigd dat een goed doordachte beveiliging belangrijk is, maar gebruiksgemak is dat ook. Niemand vult graag zijn dagen met het bevestigen van zijn identiteit voor apps die hij nodig heeft. Daarom hebben we de perfecte oplossing. Die is veilig én eenvoudig zodat het aangenaam blijft voor iedereen! Ook voor jou.

 

"Je account veilig achter slot en grendel zetten, is niet altijd even evident."

 

cybersecurity

De 4 domeinen van veiligheid

Een goede beveiliging speelt zich af op enkele verschillende domeinen. Wij vatten ze kort voor je samen:

  1. Identiteit: de beveiliging in je bedrijf staat en valt met jouw identiteit. We moeten weten wie je bent en wat je mag. Bovendien wordt dit regelmatig gecontroleerd. Is er twijfel? Dan moeten we dit kunnen nagaan.
  2. Toestel: op het tweede niveau controleren we of de toestellen waarop je inlogt wel veilig zijn. We kijken of ze voldoen aan de eisen van jouw bedrijf én of ze up-to-date zijn. Dacht je trouwens al aan een antivirussoftware en werkt de encryptie?
  3. Data: bestanden worden gemaakt, gedownload en doorgestuurd. Hoe zorg je ervoor dat er niets schadelijks binnensluipt in de organisatie? Controleren is de boodschap!
  4. Apps: tenslotte nemen we alle apps onder de loep. Met welke apps werk je en wat doe je ermee? Welke rechten hebben ze in de bedrijfsomgeving? De apps zouden dit normaal gezien altijd melden bij de installatie. Maar wees eerlijk: heb jij dat al meegemaakt?

Het goede nieuws is dat we anno 2020 een haalbare oplossing hebben die toegankelijk is voor elk bedrijf: Microsoft 365. Dit pakket biedt een uitstekend antwoord op de beveiligingsuitdagingen over de verschillende domeinen. Da’s bovendien niet wat wij zeggen, maar wat Gartner, een onderzoeks- en adviesbureau voor IT, zegt. Dat bureau zorgt elk jaar voor ‘Magic Quadrants’ voor elk van deze domeinen. Zo’n Quadrant onderscheidt pakketten in IT op basis van de visie achter het product en de slaagkans van de producent. Daarbij scoorde Microsoft over de domeinen bij de beste in de klas! (identiteit, toestelbeheer, toestelbeveiliging, app management, data beveiliging)

 

Conclusie? Werken in de cloud kan veilig én eenvoudig tegelijk met Microsoft 365. Ontdek hoe wij zo’n project aanpakken en ga vandaag nog aan de slag. Wij maken het je daarbij graag gemakkelijk!

Emanuel van der Aalst web

Emanuel van der Aalst

Chief Evangelist

 

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT-consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT-ondersteuning.

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS?

 

HET KAN!

 

andere blogs, persberichten en events

content-view-module

Data

Van buikgevoel naar gestructureerde rapportage

Leg verbanden en stuur bedrijfsprocessen bij dankzij de juiste cijfers.

Netropolix

Netropolix wint Voka Lokaal Award 2021

Met deze prijs plaatst het IT-bedrijf zich rechtstreeks voor de Prijs Ondernemen

Data

Data verliezen is duur

Zorg voor een feilloze business back-up!

Security

Met deze 4 tips ben jij phishers te slim af!

Ken jij al dé vier factoren waarop je moet letten bij phishing?

Netropolix

5 keer goud, 2 keer zilver voor Netropolix

Netropolix behaalde een vijfde Gold Competency van Microsoft!

Innovatie

3 zaken die je moet hebben in je moderne werkplek

Volgens Netropolix zijn er slechts 3 zaken die je moet hebben in je kantoor.

Innovatie

Waarom wij klaar zijn voor Windows 11!

Windows 11 werd onlangs aangekondigd: wat is de impact hiervan op jouw toestel?

Netropolix

6 goede redenen om te stemmen op Netropolix

Bracht jij jouw stem al uit voor de Prijs Ondernemen? Ontdek 6 goede redenen.