Netropolix Logo

Perfect werkende IT in jouw bedrijf?

Trek er zelf de stekker uit!

Afschakelplan

In november is het zover. Dan treedt het afschakelplan in voege. Met een beetje pech geen elektriciteit meer in jouw bedrijf. Die kans bestaat, al is ze redelijk klein. Een generator huren is een idee maar wat heb je er aan? Als enige met stroom!

Noodplan van de overheid

Het Federaal Planbureau waarschuwt voor een stroomtekort vanaf november. Omdat 6 van de 7 kernreactoren stilliggen, heeft de overheid een noodplan. Als het zover komt, en de kans is klein, dan kan de overheid beslissen om het afschakelplan uit te rollen.


Het land is onderverdeeld in 8 zones. Die worden een voor een afgeschakeld van het stroomnet. Ligt jouw bedrijf in zo’n zone? Weet dan dat de stroomonderbrekingen ongeveer drie uur zullen duren, tussen 17 en 21 uur.

Maak een eerlijke berekening

Neem zo'n afschakelverhaal mee in de TCO (Total Cost of Ownership) als het over cloudoplossingen gaat. Die hebben vaak de perceptie tegen. Dat ze vooral duur zijn. Stel je een eerlijke TCO (Total Cost of Ownership) op dan reken je elektriciteit, airco, licenties en onderhoud mee. Naast de aankoop van je server, ontdubbeling van elektrische toevoer, noodbatterijen, fysieke beveiliging én de kost van het afschakelplan. Een generator bijvoorbeeld. 

In the zone

Werk je in de cloud, dan zorgt bijvoorbeeld Microsoft voor al het voorgaande. In Dublin, Ierland, staat een gigantisch datacenter. Daar wordt alles bewaard. Vele malen ontdubbelde servers, met licenties, onderhoudscontracten en generatoren. Daar hoort trouwens een dieselcontract bij om onmiddellijke aanvoer van brandstof te garanderen. En om het helemaal af te maken staat in Amsterdam een exacte kopie. Geo redundancy noemen ze dat.
Tijdens het afschakelplan heb je ook geen telefoon of internet. Dus laat je medewerkers mobiel werken. Op kantoor op een andere locatie, van thuis uit of in een coworking space. Door de cloudservice zijn je bedrijfsgegevens van overal bereikbaar. Zo kunnen ze toch 'in the zone' zijn.  Die mét elektriciteit dan.

Laat je niet bang maken

We willen je niet op stang jagen. De kans dat er een stroomtekort zal zijn, is klein. Maar denk je erover om cloudgestuurd te werken, neem het afschakelplan dan mee in je berekening. Dat maakt je TCO-berekening eerlijk.


Trouwens. Als de stroom uitvalt, schakelt jouw server zich dan netjes uit? En weet je wat er gebeurt als die dat niet doet? Nee? Trek er zelf de stekker uit! Al dan niet permanent.

Nuttige links van VOKA

Jan Van Loock_200x200.jpg

Jan Van Loock

Cloud Evangelist

Netropolix is een Kempisch IT-bedrijf dat houdt van haar System Engineers en Software Developers. In tegenstelling tot de traditionele IT consultancy bedrijven, zorgt het ervoor dat medewerkers als team worden betrokken bij elk project. Netropolix gelooft er dan ook in dat mensen het verschil maken en biedt daarom meer dan de standaard IT ondersteuning.

INSCHRIJVEN OP ONZE BLOGS? HET KAN! SCHRIJF JE HIER IN.

andere blogs, persberichten en events

content-view-module.png

Netropolix

Netropolix start nieuwe afdeling MS Bus Apps

Verbeter je bedrijfsprocessen met professionele ondersteuning

Netropolix

Netropolix helpt studenten met livestream TD

Studentenvereniging Atomos livestreamt Kerst TD vanuit Netropolix.

Security

5 tips om Computer Security Day te overleven

Wij geven je vijf tips om het hele jaar digitaal & veilig door te komen.

Visie

Netropolix is Baanbrekende Werkgever

Netropolix ondertekende het charter. Ontdek waarom.

Netropolix

Waarom Netropolix De Kempenaar moet worden

Netropolix is genomineerd voor De Kempenaar 2020. Geef je stem!

Cloud

Maak je geen zorgen, maak een back-up

Je bestanden in de cloud zetten, is niet hetzelfde als een back-up.