Kleine stapjes

‘Big bangs werken niet’, is een van de keuzes van Business in Versnelling™️. Daarom kiezen we bewust voor kleine stapjes, maar wat betekent dat?

Waarom ‘big bangs’ niet werken

Big bangs (grote projecten met veel verandering) werken niet’, is één van de overtuigingen van Business in Versnelling™️. Hier geloven we sterk in omwille van enkele duidelijke redenen. Als eerste zijn zo een grote projecten enorm duur. Daarbovenop zijn ze zeer tijdrovend, waardoor het vaak voorvalt dat je het op het einde van de rit een analyse hebt die niet meer overeenkomt met de veranderde onderneming/omgeving.

Wat daarbij ook vaak vergeten wordt, is de impact op je medewerkers. Als je na zo’n traject een heleboel veranderingen gaat implementeren, worden je medewerkers van de ene op de andere dag geconfronteerd met een compleet andere werkwijze. Als je al die zaken in overweging neemt, zijn ‘big bangs’ allesbehalve een aantrekkelijke optie voor jouw onderneming. Zeker als je weet dat de kans op falen enorm groot is door de eerder genoemde factoren.

Kleine stapjes als oplossing

Om zulke scenario’s te vermijden, kiezen we met Business in Versnelling™️ bewust voor kleine stapjes. Het grote voordeel? Ze zijn realistisch en budgetvriendelijk. Daarnaast leveren ze meteen resultaat en is het aangenamer voor je medewerkers.

Toch willen deze kleine stappen niet betekenen dat ze minder impactvol zijn. Denk maar aan bepaalde handelingen die efficiënter uitgevoerd kunnen worden. Of het automatiseren van repetitieve taken. Het is maar een handgreep uit toepassingen die mogelijk zijn met ‘kleine’ ingrepen.

Graag weten wat dat kan betekenen voor jouw onderneming?

Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!