Beter verkopen met CRM

Als je waarde hecht aan je klanten en hun tevredenheid, is CRM niet meer weg te denken uit jouw onderneming. Want dankzij dit handige systeem kan je opportuniteiten spotten, klanten opvolgen en hun customer lifetime value verhogen.

Wat is CRM?

CRM, of customer relationship management, is een systeem om al je klantenrelaties te beheren. Vanaf het moment dat je (potentiële) klanten voor een eeste keer in aanraking komen met jouw onderneming tot de aankoop (en ver daarna) wordt er data verzameld. Deze data zal de rode draad spelen in het verhaal. Want aan de hand hiervan kan je analyses maken die je op hun beurt de mogelijkheid geven om sneller opportuniteiten te spotten en op te volgen.

Hoe werkt een CRM-systeem?

De werking van dit systeem is zo opgevat dat elke klant zijn of haar eigen unieke fiche toegewezen krijgt. Hierin kan je alle corresponderende data terugvinden en toevoegen. Daarnaast is het mogelijk om elke persoon toe te wijzen aan segmenten, customer journeys op te stellen of verkoopsprocessen te tracken.

Aan de hand van deze data kan je eenvoudig analyes maken die weer resulteren in nieuwe oplossingen en sterke inzichten. Op die manier kan je snel schakelen en daarmee je klantenvredenheid verhogen. En happy customers = happy company.

Tot slot is deze tool beschikbaar voor iedereen uit je organisatie die jij hiertoe toegang geeft, zonder in te boeten op de veiligheid en bescherming van al deze cruciale gegevens.

Waarom kiezen voor CRM?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een CRM-systeem. We zetten enkele voordelen voor jou op een rijtje:

  • Betere segmentatie van je (potentiêle) klanten.
  • Verhoging van de customer lifetime value.
  • Verhoging van de klantentevredenheid.
  • Beter anticiperen op mogelijke problemen.

Beter verkopen met CRM?

Ben je helemaal overtuigd en klaar om je klanten van hun sokken te blazen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!