Netropolix baanbrekende werkgever
Employee experience

Netropolix is baanbrekende werkgever ’21

06/11/2020 - 2 min read

Thuiswerk is opnieuw de norm. Een hele aanpassing voor wie dat niet gewend is. Bij Netropolix gingen we gelukkig al voor de coronacrisis aan de slag met hybride werken: dit is namelijk niet alleen belangrijk voor de mentale gezondheid, maar ook voor de mobiliteit van de medewerkers. Elke werkgever die er zo over denkt, kan het Baanbrekende Werkgever charter ondertekenen.

Een baanbrekende werkgever…

Baanbrekende werkgever

Zorgt ervoor dat zijn medewerkers minder onderweg zijn. Netropolix interpreteert dit op verschillende manieren. Al van voor de pandemie ons land bereikte, mocht elke medewerker een dag van thuis uit werken. Of vanuit een andere plaats natuurlijk.

Aangezien het IT-bedrijf veel aandacht spendeerde aan de ideale infrastructuur in het nieuwe kantoor, wil het graag dat de medewerkers thuis minstens even goed kunnen werken. Om dit optimale niveau te bereiken, zorgt de baanbrekende werkgever voor aangepaste ergonomietips, perfecte digitale tools én betaalbare infrastructuur, zoals schermen, muizen en bureaustoelen.

Netropolix baanbrekende werkgever

Zorgt er niet alleen voor dat zijn medewerkers minder onderweg zijn. Hij maakt het eveneens mogelijk dat ze groener onderweg zijn. Zo bieden ze bij Netropolix niet enkel groene wagens aan zoals de hybride Volkswagen GTE, maar heeft het ook een uitgebreide fietspolicy.

Op die manier kan elke sportieve én minder sportieve medewerker ervoor kiezen om eender welke fiets als bedrijfsfiets te leasen. Dit gaat van stadsfietsen, tot mountainbikes en zelfs elektrische fietsen. Hiermee moedigt de baanbrekende werkgever zijn medewerkers aan om voor een milieuvriendelijk transportmiddel te kiezen.

Een baanbrekende werkgever…

Kijkt niet enkel naar mobiliteit. Hij bekijkt ook de impact van die mobiliteit op het welzijn van zijn medewerkers en wat hij nog kan inzetten om dit te vergroten. Bijgevolg is niet enkel thuiswerken een optie bij Netropolix. De baanbrekende werkgever zorgt er ook voor dat elke werknemer aan de slag kan naargelang zijn eigen ritme, dankzij flexibele uren en flexwerk.

Hierbij kan de medewerker zelf aangeven wanneer hij enkele uurtjes vrij wil om die op een ander moment in te halen. Bovendien wil het IT-bedrijf uit Geel er zeker van zijn dat haar medewerkers door het thuiswerken de voeling met de collega’s niet verliezen. Daarom wordt er elke ochtend gezorgd voor een discussie onderwerp in het Teamskanaal, wekelijkse teammeetings en een digitale baravond op vrijdag.

Baanbrekende werkgever

Het Baanbrekende Werkgever charter geeft volgens De LijnAntwerp Management School en Jobat een extra stimulans om hybride werken en een uitstekend mobiliteitsplan vast te zetten in een beleid waarin de medewerkers centraal staan. Omdat Netropolix zich hier sterk in herkent, ondertekende het het charter.

Emanuel van der Aalst

Meer weten over onze deelname?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist / Marketing & Partnerships
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!