flipchart
Employee experience

Passie: een van de vijf waarden van Netropolix

02/12/2021 - 5 min read

Binnen Netropolix staan er vijf waarden centraal. Een van die vijf is ‘passie’. Om te kijken hoe deze waarde wordt ervaren in de dagelijkse werking bij de medewerkers, interviewden we chief financial officer Linda en Power BI specialist Kobe.

Wat is jullie definitie van de waarde ‘passie’?

Linda: Voor mij is dat met heel veel goesting komen werken en vergeten hoe laat het is. Dat je plots beseft: “Oei is het al twaalf uur?”

Kobe: Voor mij is passie doen wat je graag doet en van de resultaten kunnen genieten samen met de klant. Wanneer je het resultaat ziet van een rapport of project dat je van begin tot einde samen hebt meegemaakt, geniet je er achteraf allebei even hard van. Netropolix staat voor dat totaalplaatje, waarbij we het volledige pad bewandelen met de klant. We laten niet los vooraleer we hem volledig hebben verder geholpen. Die samenwerking is niet puur vraag-antwoordgericht, of enkel klant-leverancier. Het is een echte relatie, waarbij passie voor het vak centraal staat. Bij de collega’s intern zie je dezelfde tendens. Iedereen heeft zijn eigen schuifje om open te trekken. Je weet wie door wat gepassioneerd is en bij wie je met welke vraag terechtkan.

Linda: Je ziet dat iedereen dit met plezier doet, én resultaatgericht.

De definitie van ‘passie’ is volgens Netropolix: “NX wil een draagvlak voor innovatie creëren en bouwt zo haar toekomst op enthousiaste en resultaatsgerichte medewerkers met een uitgesproken passie voor hun vak.”

Linda: De gelijkenis met onze definitie is heel treffend. Zeker die resultaatgerichtheid komt tot uiting.

Kobe: Je krijgt vooral veel kansen om een bepaalde weg in te slaan. En het is fijn wanneer jijzelf en Netropolix er allebei beter van worden. Ik heb zo de kans gekregen om me volledig te verdiepen in Power BI. En zo zijn er veel verhalen binnen Netropolix. Collega Ward is gepassioneerd door Intune, Bobby door 3CX … Als je iets wil en je doet dat met passie, krijg je er alle kansen voor.

Linda: Ze kijken hier echt naar jouw talenten en interesses. Het is fijn dat daarin geïnvesteerd wordt.

“Als je iets wil en je doet dat met passie, krijg je er alle kansen voor.”

Kobe Van Hasselt Power BI developer

Kobe en Linda, jullie hebben allebei een andere passie, maar dankzij Power BI is er toch een snijpunt tussen de twee gekomen.

Linda: Voor mij is Power BI een handige tool voor het maken van de juiste analyses. Mijn passie zit echt in de cijfers en ik wil weten wat erachter zit om de juiste analyses te maken. Dankzij Power BI wordt dit gemakkelijker, aangezien er onder andere interne controles zitten ingebouwd.

Kobe: Inderdaad, en aan mijn kant ligt de passie vooral bij het zo snel en zo correct mogelijk aanleveren van data zodat anderen hiermee aan de slag kunnen. Ik vind het super interessant wanneer dingen samen komen en de puzzel in elkaar past. Ik denk dat Power BI hiervoor de grootste tool is binnen Netropolix. Ook om voor bepaalde gevolgen oorzaken te vinden. Daar zijn al verschillende voorbeelden van waarbij het bijzonder goede inzichten gegeven heeft voor techniekers en management. Bovendien zijn de rapporten toegankelijk. Je zit meteen met de neus op de feiten en je hoeft je hiervoor niet meer bezig te houden met het trekken van exports uit Excel.

Linda: Het is misschien cliché, maar meten is weten. Het is handig dat je tijdens elke teammeeting meteen de cijfers kan tonen en bespreken. Voor ik bij Netropolix kwam, wist ik niet eens wat Power BI was. Ik was het zo gewoon om met Excel te werken, maar nu ik Power BI ken, kan ik het niet meer missen.

Welk belang hecht jij persoonlijk aan het uitspelen van je passie?

Kobe: Het geweldige aan technieker zijn bij Netropolix is dat je kan specialiseren in jouw passie én tegelijkertijd van alle andere zaken wat meepikt. Zo blijf je steeds op de hoogte van alles uit de sector en dat maakt de job veelzijdig.

Linda: Het blijven bijleren is een belangrijk iets. Dat geeft je weer nieuwe energie in je job.

Kobe: Binnen Netropolix heb je eigenlijk geen specialisatie. Ik noem het een passie waar je meer tijd aan spendeert.

“Binnen Netropolix heb je eigenlijk geen specialisatie. Ik noem het eerder een passie waar je meer tijd aan spendeert.”

Kobe Van Hasselt Power BI developer

Hoe ervaar jij je ‘passie’ in je dagelijkse bezigheid?

Kobe: Ik ervaar mijn passie vooral op het moment dat het resultaat er is en je het kan tonen. Je blaast mensen ermee omver, waarna er vraag naar meer komt. Klanten zien hoe gemakkelijk het is, ze denken mee en willen nog meer inzichten, ze stellen extra vragen … Dat moment vind ik geweldig.

Linda: Je wordt erdoor getriggerd om verder te gaan.

“Als ik ‘Power BI hoor’, denk ik meteen aan Kobe. Het is fijn om je te kunnen identificeren met je passie.”

Linda Casters Chief Financial Officer

Hoe voel je dat je je passie kan uitspelen in de dagelijkse opdrachten bij Netropolix?

Linda: Door ervoor te blijven gaan. Soms merk ik dat er iets niet klopt in de cijfers. Dan blijf ik zoeken totdat ik heb gevonden wat er mis is. Wanneer je de oorzaak vindt, is dat eens zo fijn.

Kobe: Ik voel dat door terug te kijken naar hoe ik hier begonnen ben. Power BI heeft echt een opmars gemaakt. Ondertussen is het een vaste waarde geworden bij Netropolix en bij klanten. De vraag ernaar blijft komen. Het is fijn om te zien dat het voor mensen een hulp en vaste waarde is geworden in hun dagelijkse werking.

Linda: Als ik ergens het woord ‘Power BI’ hoor, denk ik automatisch ‘Kobe’. Dat is een link geworden. Kobe en Power BI zijn één.

Kobe: Ja, inderdaad en dat is wat ik daarstraks ook zei. Hoor je ‘3CX’ dan denk je ‘Bobby’, hoor je ‘Intune’, dan denk ik meteen aan Ward.

Linda: Het is fijn om je te kunnen identificeren met je passie.

Kobe: Ja, en daarnaast kan je nog een passie ontdekken binnen Netropolix. Je kan halverwege je carrière denken “hmm dit is interessant, daarin wil ik mij verdiepen”. Je zit niet vast in een bepaalde rol. Voor ik bij Netropolix begon, was ik nog nooit in aanraking gekomen met Power BI. Ik had hier geen ervaring mee en wist gewoonweg nog niet dat dit mijn passie zou worden. Toen ze het me voorstelden, heb ik me erin verdiept, ben ik erin gegroeid, heb ik eruit geleerd en heb ik mijn passie ontdekt.

Evelien Hendrickx

Ook dag in dag uit je passie uitvoeren?

Evelien Hendrickx
Matchmaker Netropolix
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!