Bjorn Mertens & Linda Casters
HR

Passie: een van de vijf waarden van Netropolix

02/12/2021 - 4 min read

Binnen Netropolix staan er vijf waarden centraal. Een van die vijf is ‘passie’. Om te kijken hoe deze waarde wordt ervaren in de dagelijkse werking bij de medewerkers, interviewden we cloud engineer Bjorn en chief financial officer Linda.

De definitie van passie is volgens Netropolix: “NX wil een draagvlak voor innovatie creëren en bouwt zo haar toekomst op enthousiaste en resultaatsgerichte medewerkers, met elk een uitgesproken passie voor hun vak.”

Bjorn: “Ik voel dat vooral in projecten. Voor mij is een project iets waarvoor ik ga en ik stop niet om klokslag vijf uur. Als de klant problemen heeft of er werkt iets niet, dan ga ik door met het uitvoeren van mijn passie. Dan ga ik de klant helpen. Dat is voor mij de letterlijke vertaling van ‘passie’.”

Linda: “Als CFO zijn cijfers natuurlijk mijn passie. Achter elk cijfer zit een verhaal. En ik vind het leuk om dat verhaal te ontdekken. Het verhaal van de cijfers achter Netropolix.”

“Netropolix biedt bovendien de tools om die verhalen nog beter in kaart te brengen en alles nog beter te ontdekken. Zo heb je bijvoorbeeld de Power BI’s die ik nu mee help ontwikkelen. Ik vind dat super om te leren en te gebruiken als tool om te rapporteren. Vervolgens laat ik er analyses op los om zo tot bepaalde conclusies te komen. Het is echt mijn ding en ik kan er mij in uit leven.”

Jullie kregen de definitie van Netropolix al mee, maar wat verstaan jullie zelf onder de waarde passie? Wat betekent dit voor jullie?

Linda: “Goh, dat heeft niet veel woorden nodig. Voor mij is het iets wat je niet loslaat, waarvoor je blijft gaan.”

Bjorn: “en waar de tijd niets uitmaakt.”

Linda: “waar je energie uithaalt.”

Bjorn Mertens

“Passie in je job heb je nodig. Dan gaat de tijd razendsnel voorbij omdat je plezier beleeft.”

Bjorn Mertens Cloud engineer

Welk belang hecht jij persoonlijk aan het uitspelen van je passie?

Linda: “Ik vind het kunnen uitspelen van je passie belangrijker dan verloning. Het is enorm belangrijk dat je je job met passie kan doen, want dan doe je het meestal goed. Dan vind je er je ding in terug en dan groei je.”

Bjorn: “Passie in je job is zoals het bloed in je lichaam: je hebt het nodig om lang en gelukkig te leven. Ik heb een job uitgevoerd waarin ik mijn passie niet kon uitspelen. Dan duren de dagen lang. Nu heb ik momenten waarbij ik denk ‘Oei, het is alweer middag. De tijd vliegt.’ Je bent voortdurend bezig en de tijd gaat razendsnel voorbij omdat je plezier beleeft.”

Hoe ervaar jij je ‘passie’ in je dagelijkse bezigheid?

Linda: “Bij mij zit dat in de cijfers. Ik moet vaak rapporten maken. Op basis van die rapporten merk je soms dat iets niet kan. Die cijfers staan er, maar je voelt “hier klopt iets niet.” Om daarin te duiken en te vinden waarom de cijfers zijn wat ze zijn, vind ik super. Want een rapport moet kloppen: anders kan je geen juiste beslissing nemen.”

Bjorn: “Ik ervaar het door probleemoplossend te denken. Je krijgt een probleem voorgeschoteld en je moet het oplossen. Als je het na even zoeken effectief opgelost krijgt, geeft dat veel voldoening. Daarnaast voel ik die passie ook wanneer ik de klant erop zie vooruitgaan of nieuwe dingen laat ontdekken. Dat voedt mijn passie voor het vak.”

“Mijn job geeft me energie en ik kom met veel goesting naar kantoor: dat is passie.”

Linda Casters Chief financial officer

Hoe voel je dat je je passie kan uitspelen in de dagelijkse opdrachten bij Netropolix?

Linda: “Door het feit dat je bewust merkt dat het je energie geeft en dat je met veel goesting naar kantoor komt.”

Bjorn: “Bij mij komt het vooral naar boven in mijn gedrag. Tijdens een leuk project zit ik in een goed humeur en merk ik vanzelf dat ik er gepassioneerd over spreek. Als je met die passie aan een project kan werken, ga je met veel goesting naar kantoor of naar de klant. Voor mij maakt het dan niet uit hoe lang het duurt.”

Zijn er nog zaken die jullie belangrijk vinden omtrent passie bij Netropolix?

Linda: “Netropolix biedt veel kansen om te groeien in je passie, maar ook om bij te leren en nieuwe passies te ontdekken.”

Bjorn: “We kunnen onze passie echt uitspelen. Als cloud engineer zijn er zoveel mogelijkheden en innoveer je constant. Die passie om nieuwe dingen te ontdekken, kan je altijd gebruiken. Je krijgt veel vrijheid en opportuniteiten bij Netropolix. Als ik bij een klant ben en ik zie kansen om iets te doen in de cloud, zal ik altijd die vrijheid krijgen, wat mijn passie enkel doet groeien.”

Evelien Hendrickx

Ook dag in dag uit je passie uitvoeren?

Evelien Hendrickx
Matchmaker Netropolix
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!