Evelien Hendrickx
Employee experience

Een dag in het leven van recruiter Evelien

28/04/2022 - 2 min read

De recruiter is doorgaans de eerste persoon die je ontmoet wanneer je ergens start. Bij Netropolix is dat Evelien. Al noemen we haar graag onze ‘Matchmaker’, want dat is wat ze doet: de match zoeken tussen het juiste profiel en het lege plekje op ons kantoor. Hoe ze precies aan de slag gaat, vertelt Evelien je graag zelf.

Tonnen ervaring en goesting in werk

Ik ben afgestudeerd aan Thomas More in de opleiding Personeelswerk. De eerste jaren heb ik me nog niet toegelegd op die sector, maar na enkele jaren werken, besloot ik toch aan de slag te gaan in een interimbureau. Na bijna 7 jaar rekruteringservaring werd het tijd voor iets nieuws. En dat nieuwe avontuur startte ik bij Netropolix: een plaats waar er oog is voor de privésfeer en waar ik geniet van veel flexibiliteit.

Proactief handelen

Wat ik doe, hangt af van dag tot dag. Meestal begin ik met een kort babbeltje met de collega’s, start ik mijn laptop op, ga ik koffie halen en bekijk ik de sollicitaties in mijn mailbox. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat elke sollicitant snel een antwoord ontvangt.

 

Maar ik wacht niet tot de sollicitaties vanzelf binnenstromen. Ik ben constant proactief bezig:

  • Ik ga op zoek naar nieuw talent door mensen op te bellen of aan te spreken via Linkedin.
  • Er is een dagelijks overlegmoment met mijn collega om dossiers te bespreken.
  • We organiseren een maandelijkse virtuele jobbeurs.
  • Samen met het marketingteam filmen we HR-gerelateerde video’s.

Naast al deze taken ondersteun ik mijn HR-collega steeds meer op administratief vlak.

Evelien Hendrickx

“Ik startte mijn nieuwe avontuur bij Netropolix: een plaats waar er oog is voor de privésfeer en flexibiliteit.”

Evelien Hendrickx Matchmaker

Eigen invulling van taken

Als je me vraagt wat ik het leukste vind aan mijn job, zijn dat verschillende zaken. Het rekruteren an sich vind ik heel leuk, maar de nauwe samenwerking met andere teams en het geven van een eigen invulling aan mijn job zorgen er eveneens voor dat ik elke dag graag naar kantoor kom. Daarnaast krijg ik echt een boost als ik mensen die ik rekruteerde hier zie rondlopen. Als ik mijn job in drie woorden moet omschrijven, zegt ik:

  • Uitdagend
  • Energiek
  • Fantastisch

Nieuwsgierig zijn is een must

De belangrijkste kwaliteiten waarover je als recruiter moet beschikken? Voornamelijk het kunnen inschatten van mensen. Je moet de juiste vragen op de juiste momenten stellen en HR-gericht weten waaruit een goed sollicitatiegesprek bestaat. Daarnaast vind ik dat je écht nieuwsgierig moet zijn naar iemands verhaal, op en naast de job. Enkel zo kan je inschatten of de persoonlijkheid en competenties van iemand passen bij het DNA van Netropolix.

 

Klinkt werken bij Netropolix ook als iets voor jou? Contacteer ons vandaag nog en wie weet zie jij Evelien binnenkort tijdens jouw sollicitatiegesprek!

Evelien Hendrickx

Aan de slag bij Netropolix?

Evelien Hendrickx
Matchmaker
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!