Kobe
HR

Een dag in het leven van Power BI specialist Kobe 

29/06/2022 - 3 min read

Enkele jaren geleden stapte Kobe als stagiair binnen bij Netropolix. Vandaag is hij volwaardig System engineer met als specialisatie Power BI. “Het is fantastisch om zelf iets volledig te kunnen uitzoeken en dit anderen aan te leren”. We spraken Kobe over zijn rol binnen Netropolix.

Van stagiair tot collega

Na mijn middelbaar ben ik onmiddellijk gestart aan de Thomas More Hogeschool in Geel. Ik koos er voor de richting Cloud en Cybersecurity, wat volledig mijn ding bleek. Dat besefte ik des te meer tijdens mijn stage bij Netropolix. Die viel zo goed mee, voor mij én Netropolix, dat ik mocht blijven. 

Kennis doorgeven

Mijn carrière bij Netropolix startte ik als System engineer. Beetje bij beetje leerde ik bij en kreeg ik meer vertrouwen. Daardoor mag ik vandaag Power BI tot mijn specialisatie rekenen. En hoe zo’n dag als BI’er eruit ziet? Sowieso start ik met een kopje koffie. Dat is voor mij echt een ritueel geworden. Daarna kan ik pas fris en monter achter mijn bureau kruipen. Vervolgens :

  • Check ik de binnengekomen tickets; 
  • Ga ik op periodiek onderhoud bij klanten; 
  • Verzorg ik Power BI projecten; 
  • Geef ik opleidingen. 

Zo heb ik al geregeld opleidingen over Power BI gegeven bij Voka. Het is fantastisch om dingen die je zelf hebt mogen uitspitten, te kunnen uitleggen en aanleren aan anderen. 

Kobe Van Hasselt

“Het is fantastisch om dingen die je zelf hebt mogen uitspitten te kunnen aanleren aan anderen.”

Kobe Van Hasselt System Engineer

Ontplooien in de job

Het leukste aan mijn job? Dat is klantencontact. Ik vind het fijn om naar de klant te gaan, te zien hoe ze werken en zelf kritisch na te denken over hoe ik het kan verbeteren. Mensen verder helpen, is wat ik graag doe. Daarnaast vind ik het super dat ik kansen krijg om me te ontplooien. Als je toont dat je bereid bent om ergens voor te werken, dan mag dat ook bij Netropolix. Nu kan ik zelf zaken onderzoeken en toepassen. Het is enorm fijn om te voelen dat ik kansen krijg 

Als ik mijn job in drie woorden zou moeten omschrijven, kies ik resoluut voor: 

  • Verfrissend 
  • Huiselijk 
  • Plezant 

Als ik nog een vierde mocht toevoegen, is dat ‘veelzijdig’. Verfrissend en veelzijdig duiden op het feit dat de job elke dag anders is. Ik koos voor huiselijk omdat Netropolix niet zomaar een groot bedrijf is waar iedereen elkaar voorbij loopt. We kennen elkaar echt. Op Netropolix zijn, is niet enkel ‘werken’. Het is ook amusant en het is belangrijk dat dat kan in een job. 

Sociaal en flexibel

Wat echt belangrijk is om mijn job uit te oefenen? Flexibiliteit. Je moet leren omgaan met bepaalde situaties en je plan trekken. En weet dat als je je flexibel opstelt, je hetzelfde mag verwachten van je collega’s en het bedrijf. Naast deze kwaliteiten is sociaal zijn nog een belangrijke. Je komt intern veel mensen tegen, maar je gaat ook naar klanten. Als je dan een babbeltje kan slaan, is dat extra leuk. 

Benieuwd welke kansen wij voor jou in petto hebben? Contacteer ons vandaag nog en wie weet zit jij binnenkort tegenover Kobe aan een bureau! 

Evelien Hendrickx

Aan de slag bij Netropolix?

Evelien Hendrickx
Evelien Hendrickx
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!