Jan Van Loock
Business

Stel je IT-roadmap op voor 2022

09/12/2021 - 2 min read

De tweede helft van het jaar is ingezet. Nu gaan we in één trek door naar het einde van het jaar. Uiteraard betekent dat voor een bedrijf ook het opstellen van doelen, budgetten, schattingen, IT-businessplannen … Wij helpen je alvast met je technologische roadmap.

IT-investering in cybersecurity

Het voorbije anderhalf jaar werd iedereen gedwongen om meer online te zijn. Medewerkers werkten van thuis, je plaatste als bedrijf online bestellingen … Cybercriminelen pikten hierop in met ransomware, phishing en andere malafide technieken. Het zal je dus niet verbazen als we zeggen dat de grootste, of op z’n minst belangrijkste investering in je IT-budget wellicht cybersecurity is.

Starten aan je IT-roadmap?

Schakel onze expertise in: volledig of in tandem.

Contacteer ons gerust

Beginnen bij het begin

Netropolix helpt je graag met het opstellen van een IT-roadmap voor het komende jaar. We ontwikkelden een ondertussen vaak geïmplementeerde hybride referentiearchitectuur die een helder stappenplan biedt om je cybersecurity te verbeteren.

Stappenplan voor jouw IT-roadmap

Ga je voor je IT-roadmap aan de slag met een professionele IT-partner? Dan wordt het volgende stappenplan gevolgd:

  1. We starten met het in kaart brengen van de huidige situatie.

 

  1. Vervolgens maken we een risicoanalyse en bepalen we samen de volgende stappen en het tempo. Dit framework met de vastgelegde doelen, de gevonden resultaten en de opgestelde architectuur zetten we op papier zodat ze voor iedereen helder zijn. Zo kan je alle investeringen aftoetsen aan het kader en kijken of ze constructief zijn voor het doel.

 

  1. Geef medewerkers de mogelijkheid om te participeren in de gesprekken over het nieuwe IT-scenario. Zo zorgen we dat we maximaal rekening houden met de gebruiksvriendelijkheid. Dat zorgt, samen met een interne opleiding, mee voor het succesvol gebruik van de technologie. De juiste balans vinden tussen beveiliging en user experience is daarbij cruciaal.

 

  1. De laatste stap is het uitvoeren van het plan. Dit kan integraal door ons gebeuren of in tandem met het eigen team.

Het implementeren van allerlei systemen is één zaak, maar een permanente opvolging is noodzakelijk. Dit beperkt de mogelijke blootstelling aan aanvallen, leidt tot een hogere continuïteit van gevoelige processen en een futureproof architectuur. Omdat gebruikers de zwakste schakel in de keten blijven, is het belangrijk om hen permanent bij te scholen. Hier helpen we graag door security awareness trainingen en interne testen.

Emanuel van der Aalst

Meer weten over het opstellen van je IT-strategie? Interesse in een security awareness opleiding?

Emanuel Van der Aalst
Chief evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!