Microsoft Copilot voor iedereen beschikbaar
Business

Microsoft Copilot beschikbaar voor iedereen (met de juiste Microsoft 365 licentie)

23/01/2024 - 2 min read

Vanaf 16 januari kunnen alle bedrijven met een Microsoft 365-licentie (zie onder welke licenties in aanmerking komen) Copilot als add-on op hun licentie activeren.

Vaarwel copy-paste van ChatGPT naar je Word-document en hallo naadloze integratie in je Office apps zelf. Maar Copilot kan veel meer dan een mail beantwoorden en documenten samenvatten. Het integreert op unieke wijze de context en intelligentie van het web, je werkgegevens en wat je op dat moment op je pc doet om betere hulp te bieden. Deze video geeft je alvast een idee van wat je allemaal kan verwachten.

In eerdere blogposts berichtten we al over de mogelijkheden en beschikbaarheid van Copilot, maar nu wordt de AI-assistent dus eindelijk beschikbaar voor het grote publiek.

 

Met welke licentie kan je Copilot activeren?

Om Copilot te kunnen gebruiken, heb je een van de volgende licenties nodig:

  • Microsoft 365 Business Premium
  • Microsoft 365 Business Standard
  • Microsoft 365 E3 of E5
  • Office 365 E3 of E5
  • Microsoft 365 Education

Tot voor kort was Copilot exclusief beschikbaar voor grote organisaties met een minimumafname van 300 licenties, bovenop een Microsoft 365 Enterprise E3 of E5 licentie. Nu is deze drempel dus vervallen, waardoor zowel grote als kleine bedrijven de mogelijkheden van Copilot kunnen ontdekken.

Hoeveel kost Copilot?

Op het moment van schrijven (januari 2024) kost Copilot €28,10/gebruiker/maand. Je moet ook ineens een jaarlijks commitment aangaan. De licentie is al beschikbaar voor activering vanaf één gebruiker. Check de Microsoft website voor actuele prijzen of neem contact op met ons.

Is Microsoft Copilot beschikbaar in het Nederlands?

Nog niet, maar dat zit er snel aan te komen …

Volgens de website van Microsoft is Copilot momenteel beschikbaar in het Engels, Spaans, Japans, Frans, Duits, Portugees (Brazilië), Italiaans en vereenvoudigd Chinees.

Nota: Copilot in Excel wordt momenteel alleen ondersteund in het Engels.

Nederlands zou samen met nog een hoop andere talen (Arabisch, traditioneel Chinees, Tsjechisch, Deens, Fins, Hebreeuws, Hongaars, Koreaans, Noors, Pools, Portugees (Portugal), Russisch, Zweeds, Thai, Turks, Oekraïens) gepland staan voor een uitrol in de eerste helft van 2024.

 

Emanuel van der Aalst

Direct aan de slag met Copilot?

Emanuel van der Aalst
Chief Evangelist
Schrijf je in

Tips en nieuws, elke maand in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief & ontvang handige tips voor jouw IT!